You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
17
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 11 years ago (94288h)
To chyba dobry moment by zadać sobie to pytanie. :donald:
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (94288h)
Ilość mikrotransakcji ktore hurtem wprowadzają na pewno sie do tego przyczynia
Do you like the post?

Freszol

Freszol (User) (40 threads, 761 posts) posted 11 years ago (94288h)
Tibię zabijają płaczki które w kółko marudzą o tym że jest źle, to się już ciągnie od kilku lat, a Tibia stoi nadal.

Nie podoba się - nie grać. Temat wyczerpany. (Wylałbym tu więcej żali ale po co się denerwować).
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 11 years ago (94288h)
mhm, gdy zaczynałem grać 60k graczy w środku dnia było czymś normalnym, obecnie 20k to wyczyn. Poza tym wydaje mi się, że takie problemy techniczne skutecznie odstraszają :d
Do you like the post?

mowicz

mowicz (User) (7 threads, 31 posts) posted 11 years ago (94287h)
Tibia umarła w 2010. Już w 2008 dało sę zauważyć znaczny spadek liczby populacji. Gra po prostu nie jest długowieczna, jest nudna i nie ma głębi. PvP, które było główną atrakcją tej gry zostało totalnie zmieszane z gównem. Rookgaard umarł już dawno temu, za czasów mojej gry na Isarze w wakacje grywało po 40 osób na raz, teraz zobaczysz pojedynczą osobę raz na miesiąc i będzie to bot. Dziwie się Kyronowi, że tyle czasu się tą grą przejmował ale dobrze że w końcu podjął krok na przód czyli rzucenie tego syfu. Wy nowi zrobicie to samo za 2 lata.
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 11 years ago (94286h)
Za dwa? Obawiam się, że dużo wcześniej. Od poprzedniego września nie zrobiłem absolutnie nic, jakiś czas temu wywaliłem kolekcję na ziemię i nawet nie było mi smutno, że jakiś retard "zabrał" 30cc na Maina. :DDD
Do you like the post?

Martin

Martin (User) (1 threads, 27 posts) posted 11 years ago (94284h)
Tylko kiedyś większość z tych 60k było FACC. Teraz większośc graczy ma PACC. Tibia działa już od prawie 20 lat i jakoś dają radę. Raz są lepsze momenty, raz gorsze.
Do you like the post?

Zoxks

Zoxks (User) (14 threads, 288 posts) posted 11 years ago (94280h)
mowicz wrote: Tibia umarła w 2010. Już w 2008 dało sę zauważyć znaczny spadek liczby populacji. Gra po prostu nie jest długowieczna, jest nudna i nie ma głębi. PvP, które było główną atrakcją tej gry zostało totalnie zmieszane z gównem. Rookgaard umarł już dawno temu, za czasów mojej gry na Isarze w wakacje grywało po 40 osób na raz, teraz zobaczysz pojedynczą osobę raz na miesiąc i będzie to bot. Dziwie się Kyronowi, że tyle czasu się tą grą przejmował ale dobrze że w końcu podjął krok na przód czyli rzucenie tego syfu. Wy nowi zrobicie to samo za 2 lata.
Robie to od ponad 9 lat i szczerze są tylko dwie mozliwosci albo będę miał najwieksza kolekcje na rookgaardzie albo ta gra predzej zostanie zamknieta ot co :D
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) aka Insane Rookstar (74 threads, 853 posts) posted 11 years ago (94280h)
Trzeba zrobić RKO albo defibrylację elektryczną!
Do you like the post?

Kosmos

Kosmos (User) (4 threads, 253 posts) posted 11 years ago (94279h)
Dla mnie tibia umarla w 2007 roku.
Raz na jakis czas gram, aby sie rozluznic.

Tibia przynosi coraz mniej dochodow, dlatego wprowadzaja durnowate funkcje za ktore trzeba placic. Dlugo tak nie pociagna.
Do you like the post?

Martin

Martin (User) (1 threads, 27 posts) posted 11 years ago (94279h)
A skąd ty wiesz ile oni maja dochodu?
Do you like the post?

Freszol

Freszol (User) (40 threads, 761 posts) posted 11 years ago (94279h)
beka z guardi cipsoft mial najwiekszy dochod przez ostatni rok/dwa z calego istnienia projektu xDDDDDDDDDDD
Do you like the post?

Kubica

Kubica (User) (4 threads, 51 posts) posted 11 years ago (94278h)
Oczywiście że umiera, co tu gadać... Młodzi wolą LoLe i inne cuda co są teraz na czasie, a starzy wyrastają ;) Tibia ma raczej słabą opinię, updaty też zniechęcają.
No i przede wszystkim, kiedyś chyba łatwiej się botowało i dlatego byli gracze :D
Do you like the post?

Hardstyle

Hardstyle (User) (2 threads, 31 posts) posted 11 years ago (94276h)
A co wy się dziwicie ? Wiadomo że każda gra ma swój koniec, chodź uważam że Tibia nie umarłaby do tego stopnia jak dzisiaj gdyby nie te syfiaste updaty, które były najzwyklejszym strzałem w kolano dla nich samych. Nie rozpisując się mogę jedynie od siebie wymienić rzeczy które tą grę dodając w jedną całość wyniszczyły tą grę.
- Transfery w znacznym stopniu przyczyniły się do zabocenia innych światów a opustoszenia innych
- Immunitet dla botterów (tu chyba każdy domyśla się co mam na myśli)
- Nowy system pvp jak i wprowadzenie we wcześniejszej fazie tego że zamiast 2-3 graczy fragi dostaje 10-15 osób
- Tańsze blessy oraz dodanie pvp blessa
- Mniejsza utrata doświadczenia/skilli w zależności od tego ile/jak wysocy gracze nas zabili
- Brak utraty przedmiotów graczy bez profesji
- Dodanie voucherów dających możliwość ustawienia exp x2 na okreś bodajże 3 miesięcy ? hahahaha bo tyle mogę od siebie dodać
Nie wymieniałem tego dużo ale wymieniłem tylko to co uważam za najważniejsze.
Jak dla mnie ta gra nie ma po prostu w tej chwili nic do zaoferowania co by mnie zachęciło do powrotu. Jeżeli miałbym wydać pieniądze na pacca z którego nie mógłbym korzystać bo expy zawalone miałbym botterami to ja dziękuje za taką grę. Jestem graczem starej daty który nic tak naprawdę nie osiągnął, zaczynałem w 2005 i wtedy moją ulubioną grą była właśnie tibia i counter strike. Teraz już tylko regularnie gram w cs'a a na tibie to tylko na swojego rookera wbije sprawdzić bossa i coś porobić.
Do you like the post?

Vłóczykij

Vłóczykij (User) (1 threads, 23 posts) posted 11 years ago (94190h)
Branża komputerowa i nie tylko brnie na przód a Tibia zamiast się doskonalić jeszcze sama się dobija. Gracze wymagają coraz więcej od tego typu rozrywki wystarczy spojrzeć na projekt sony Morpheus lub innej firmy Oculus czyli gry w wirtualnej rzeczywistości które jak dla mnie są niedaleką przyszłością bo aktualnie te projekty jeszcze są doskonalone ale kto wie czy nie zapoczątkują niedługo nowej ery. A drugim czynnikiem który ma wpływ na Tibię są nowi gracze im też możemy podziękować. Jeśli chodzi o mnie to ta gra towarzyszy mi już tyle lat że choćby nie wiem jak ją skrzywdzono zostanę z nią do końca. Tyle ode mnie.
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 18 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.