You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
6
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Zoxks

Zoxks (User) (14 threads, 288 posts) posted 11 years ago (93879h)
No więc tak panowie i panie .
Konczy mi się abonament w play'u we wrzesniu.
Posiadam obecnie Sony Xperia U i czas na zmiane po przejrzeniu marnych ofert abonamentowych zamierzam kupić kupić telefon w salonie bez abonamentu .

Oczekuję :
-)Ekran : 4,8-5,0 cali ( 400 ppi minimum )
-)Ramu - minimum 2 giga
-) Procesor taki co wszystko pociagnie
-) Wyswietlacz jak i obudowa porpostu w dobrym wykonaniu
-) Mozliwosc dodania karty pamieci
-) Aparat fot- obojetnie ile m pikseli byle by zdjecia były swietnej jakosci

Jednym słowem telefon inteligenty na wszystkie zawansowane potrzeby.
Obecnie wypadłem z obiegu co w trafie piszczy ale najlepiej było by gdyby to był telefon od Sony , nexusa lub jakiś chinski np marka Xaomi lub inne potezne flagowce .

Do wydania mam 1500 zł.
Telefon chce zakupić w salonie wiec allegro itp nie wchodzie w gre ( mamy jakis chinskich operatorow ze sklepami w polsce ?
Do you like the post?

Kubica

Kubica (User) (4 threads, 51 posts) posted 11 years ago (93877h)
Ja mam Xperie Z. Nie narzekam, na początku byłem średnio zadowolony z aparatu, teraz jestem bardziej :P Można się przyczepić ewentualnie do kątów w wyświetlaczu, Samsung ma bardziej cukierkowe kolory i lepszą czerń ale słabsze wykonanie.

Polecam tą XZ / XZ1 / XZ Compact. Pewno warto na Samsunga Galaxy S3 popatrzyć, teraz pewno coraz tańszy. W innych modelach nie mam rozeznania. ;)
Do you like the post?

Koroś

Koroś (User) (2 threads, 60 posts) posted 11 years ago (93876h)
Dwa miesiące temu mocno się zainteresowałem tematem smartfonów do tak 1800 zł. Wymarzonym było Z1 Compact, bo zawsze byłem za tym aby telefon był telefonem a nie tabletem. Najtańsze ceny z jakimi się spotykałem to 1500 (wystawiane na allegro nówki pochodzące z zagranicy czyli gwarancja odpada). Za 1800-1900 była nówka w sklepach typu mediamarkt. Z1 Compact to obecnie najlepszy mini smartfon. Teraz co do Z1 ceny bardzo podobnie jak Compact. Kolega kupił za 1300 używkę na allegro i był zadowolony. Mówi się że Compact ma trochę lepszy ekran niż z1 z powodu mniejszej ilości cali. Jednak jakbyś miał budżet do 1500 to zwycięzcą jest LG G2. Przebija z1 i z1 compact w ekranach. Trochę lepszy procek. All pięknie jedyny minus to brak slotu na karty pamięci. Lg daje free 50gb w chmurze. Można pendrivy podłączyc na mini usb lub na przejściówcw. Lg g2 ma 16gb. Ceny lg g2 to 1500 - 1600 w mediamarkt. 1300 na allegro nówka z zagranicy czyli bez gwarancji. Ja sam go mam i kupiłem za 1200 nówkę mającą 5 dni na allegro. Był to telefon z sieci Play. Mam 2 letnia gwarancje. Znajomy znający się na tym powiedział że codziennie pojawia się kup teraz/licytacja w dobrej cenie nówka właśnie od ludzi co wzięli na przedłużenie ambonamentu za 1 zł. I miał rację. Skupiłem się na lg g2 i na drugi dzień pokazała się aukcja. Najlepiej brać play lub plus bo np. Orange może mieć simlocka i jakieś kijowe oprogramowanie od nich. Także jak dla mnie procesorowo aparatorowo ramowo siłowo godnymi smartfonami są z1, z1 compact, lg g2. S4 oraz htc one odpadają z powodu słabszych procków. Najlepszą obudowę ma htc one,z1,z1 compact (zetki sie strasznie rysuja),lg g2, s4. Jednak taka jest prawda że jak chcesz miec stan ideal to bez folii i pomrowca nie da rady. Moglbym pisac o nich godzinami, ogladalem/czytalem kilkanascie recenzji o kazdym. Pytalem znajomych. Pytalem po forach. Do tego lg ma najlepszy serwis w Polsce wiec bez problemu z gwarancja.
Do you like the post?

Zoxks

Zoxks (User) (14 threads, 288 posts) posted 11 years ago (93875h)
Niestety LG 2 odpada , z braku dodatkowej pamieci w postaci slota ...
Same programy do pracy to będzie 5-10 giga ;p
Do you like the post?

Koroś

Koroś (User) (2 threads, 60 posts) posted 11 years ago (93861h)
Programy do pracy? (GTA SA, FIFA 14? xD)
W jakim salonie chcesz kupić telefon?
Do you like the post?

Zoxks

Zoxks (User) (14 threads, 288 posts) posted 11 years ago (93860h)
Może inaczej , lapek w pracy otwarty , a ja na swoim telefonie dzieki interenetowi moge zdalnie sterowac myszka w swoim lapku przez smartfona :D
Do you like the post?

thomas

thomas (User) (0 threads, 1 posts) posted 10 years ago (88945h)
Ja również, opierając się na własnym doświadczeniu, polecę telefon Sony Xperia Z1
Do you like the post?
Showing 1 to 7 of 7 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.