Koroś (User) (2 threads, 60 posts) posted 11 years ago (93876h) Dwa miesiące temu mocno się zainteresowałem tematem smartfonów do tak 1800 zł. Wymarzonym było Z1 Compact, bo zawsze byłem za tym aby telefon był telefonem a nie tabletem. Najtańsze ceny z jakimi się spotykałem to 1500 (wystawiane na allegro nówki pochodzące z zagranicy czyli gwarancja odpada). Za 1800-1900 była nówka w sklepach typu mediamarkt. Z1 Compact to obecnie najlepszy mini smartfon. Teraz co do Z1 ceny bardzo podobnie jak Compact. Kolega kupił za 1300 używkę na allegro i był zadowolony. Mówi się że Compact ma trochę lepszy ekran niż z1 z powodu mniejszej ilości cali. Jednak jakbyś miał budżet do 1500 to zwycięzcą jest LG G2. Przebija z1 i z1 compact w ekranach. Trochę lepszy procek. All pięknie jedyny minus to brak slotu na karty pamięci. Lg daje free 50gb w chmurze. Można pendrivy podłączyc na mini usb lub na przejściówcw. Lg g2 ma 16gb. Ceny lg g2 to 1500 - 1600 w mediamarkt. 1300 na allegro nówka z zagranicy czyli bez gwarancji. Ja sam go mam i kupiłem za 1200 nówkę mającą 5 dni na allegro. Był to telefon z sieci Play. Mam 2 letnia gwarancje. Znajomy znający się na tym powiedział że codziennie pojawia się kup teraz/licytacja w dobrej cenie nówka właśnie od ludzi co wzięli na przedłużenie ambonamentu za 1 zł. I miał rację. Skupiłem się na lg g2 i na drugi dzień pokazała się aukcja. Najlepiej brać play lub plus bo np. Orange może mieć simlocka i jakieś kijowe oprogramowanie od nich. Także jak dla mnie procesorowo aparatorowo ramowo siłowo godnymi smartfonami są z1, z1 compact, lg g2. S4 oraz htc one odpadają z powodu słabszych procków. Najlepszą obudowę ma htc one,z1,z1 compact (zetki sie strasznie rysuja),lg g2, s4. Jednak taka jest prawda że jak chcesz miec stan ideal to bez folii i pomrowca nie da rady. Moglbym pisac o nich godzinami, ogladalem/czytalem kilkanascie recenzji o kazdym. Pytalem znajomych. Pytalem po forach. Do tego lg ma najlepszy serwis w Polsce wiec bez problemu z gwarancja.