You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
2
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Zoxks

Zoxks (User) (14 threads, 288 posts) posted 11 years ago (93680h)
Witam , właśnie jestem po formacie ...

Laptop:
Spoiler:
Lenovo g580
I3-3120m ( 2,5gz )
8 Giga ramu
GT635m ( 2gz ) + karta zintegrowana
1 Tera dysk
x64

Klasyfikacja sprzętu windows :

Procesor- 6,9
Pamiec Ram 5,9
Grafika pulpit 4,9
Grafika w grach 6,4
Dysk twardy 5,4
I teraz mam pytanie czy gry takie jak Tibia ustawiać jako na karcie graficznej intela czy geforce?

Bo na początku kupna laptopa potrafiłem sobie mieć otwarte klient tibi , miec odpalony w tle warcraft 3 i grac w world of tanks bez lag , zaciec, pod koniec ( przed formatem ) gdy miałem odpalone klienty tibi i grałem w pes 5 ( sic !) pes mi klatkował WTF ? ..
Pewnie dużo wirusów więc mam pytania .

1) Antywirus dołączony do lapka usunałem zainstalowałem sobie AVG free edition ( lepszego z opinii na necie nie znalazłem ) , czy mam poszukać i doinstalować też antyadware, antyrokitta czy odpuscić i niech AVG sam działa.

2) Gry takie jak PES , Crysis , Far Cry odpalać na karcie nividia , a co z tibią odpalać na nividi czy zintegrowanej? Bo jezeli w jednym czasie używam tibi i gier 3d to chyba tibia zzre moc przeznaczoną na gry 3d.

3) Używał bym zintegrowanej do tibi ale jak odpalam to gdy ustawiam w tibi opcje dirext 5 to fp/s spada do 10-13 klatek na direct 9 lub OPGL działa normalnie , da się to obejść ?

4) te programy co czyszczą indeks i usuwają rejestr naprawdę pomagają ?

Liczę na was :D
Do you like the post?

Koroś

Koroś (User) (2 threads, 60 posts) posted 11 years ago (93678h)
polecam antywirusa ESET.
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (93677h)
Nortonek zawsze, nigdy nie zawiódł.
Do you like the post?
Showing 1 to 3 of 3 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.