Citize wrote:
Koroś wrote:
Zauważyłem, że ostatnio na rookie większość newsów to: "Nowi redaktorzy/moderatorzy", "Rezygnacja moderatora/administratora".
Czytając tego posta nasunęły mi się pewne wnioski. Mianowicie, że więcej na forum wieści o użytkownikach niż o samym Rookgaardzie... Dobrze, że strona się rozwija, nie mam nic przeciwko, ale odnoszę wrażenie, że coś jest nie tak. No bo jak wyjaśnić fakt, iż większym zainteresowanie cieszy się temat wprowadzenia płatnych rang aniżeli objęcie przez Rokisa top 1? Kiedyś nie do pomyślenia ale czasy się zmieniają i gracze. Parę ładnych lat Crisne był liderem i w końcu ktoś zdeterminowany go przebił a na najpopularniejszym serwisie o Rookgardzie zainteresowanie sięgnęło aż 5 postów. Zawsze było tak, że forum o tej wyspie było nie rozłączną częścią gry na niej, lecz twierdze że trzeba patrzeć dalej niż na swoje podwórko. Jeśli Rookgaard ma odzyskać dawną świetności(o ile to możliwe, tendencja graczy malejąca) nie można się zamknąć w hermetycznym gronie i bić sobie brawo. Stronna uzyska SF i co dalej? Skończy jak Rookie.pl? Czemu redaktorzy nie skupiają się na pisaniu artykułów które zaciekawią innych tym czym jest Newbie Island? I nie chodzi o poradnik w stylu "Jak upiec ciasto" tylko na tyle ciekawy, by trafić w target. Brak reklamy lub nawiązania współpracy z innymi stronami (Ostatnio widziałem adres tej witryny chyba na Tibiopedii szmat czasu temu). Nie twierdze, że siedzicie i wciskacie farmazony, bo są ciekawe inicjatwy i konkursy, ale kurwa Rookgaard sam się nie obroni. Zresztą każdy robi co chce. Gorzej lub żle, sam to już wie najlepiej, ale jeśli celem jest rozwój forum (Przy tym Rooka) a tym samym zainteresowanie potencjalnych graczy jego urokami, to moim zdaniem kolorowi nie trochę pomyślą :)
I żeby nie było, że łatwo tylko oczekiwać to postaram napisać w najbliższym czasie artykuł/wywiad/opis lub coś innego. Przynajmniej spróbuje, co wyjdzie to wyjdzie. Zresztą każdy może dołożyć coś od siebie dla Rooka, aniżeli oczekiwać gotowego.
Takie moje zdanie. Sorry za offtopa, jak zasłużyłem to dajcie mi warna.