You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
24
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (92869h)
Od wejścia Dawnportu przyszłość Rookgaardu wisi na włosku.

Wiele osób zapowiedziało koniec Rooka, wiele osób kończy z grą, na shoutboxie chaos (nie dziwię się, takie zmiany z dnia na dzień są szokiem). W wyniku błędu na Rookgaardzie pojawiły się brass sety, Jagged swordy (21 atk), runy, ogólnie pełno nowych rzeczy. Co to dla nas oznacza?

Zbroja i broń:

Katana, chain arm, copper shield, legion helmet i studded legi odchodzą do lamusa. Teraz (jeżeli oczywiście założymy, że CipSoft nie zrobi cofki) będziemy używać Jagged Sworda, Brass Armora, Steel Shielda, Soldier helmeta i brass legów. Szczęśliwi posiadacze Scale Armora czy Battle Shielda mogą używać jeszcze lepszego uzbrojenia. Potwory będą zabijane szybciej a trapy staną się dużo mniej efektywne. Jest to duża zmiana, najprawdopodobniej wysokopoziomowe postaci będą w stanie zabić orka na hita a minotaura na 2-3 hity. Tempo zdobywania doświadczenia rośnie, możliwe, że zmieni się też miejscówka do expienia.

Runy:

Fire Field, Poison Field, Intense Healing, Light magic missile, Antidote. Taką magią będą mogli od teraz posługiwać się Rookstayerzy. Jest to bardzo interesująca zmiana, bo jeżeli wejście na Fielda zada obrażenia graczowi, to traperzy zyskują bardzo potężne narzędzie które zrekompensuje zwiększenie pancerza. Dodatkowo, fieldy nie będą kontrowalne przez Destroy Field gdyż wymaga on mlvl 3 którego na Rooku nie mamy (mamy mlvl 2.) Może się jednak okazać, że wejście na fielda nie zada graczowi obrażeń, w takim razie będzie gorzej.

Do celów kolekcjonerskich można zebrać (ale nie można użyć) także: Convince Creature, Energy Field, Destroy Field.

Ekonomia:

No, ekonomia Rookgaardu pada na łeb na szyję. Jeżeli jest możliwość przeniesienia creature items jak Minotaur leather to ich cena będzie dużo niższa - na Dawnporcie znajduje się multum minotaurów jak i bardzo dużo waspów. Z drugiej strony jednak do naszych kolekcji może dojść dużo nowych, rzadkich przedmiotów. Kilka nazw: Life Ring, Wolf Tooth Chain, Dwarven Ring. Rośnie wartość Small Ruby, praktycznie do zera spada wartość Antidote Rune (offtop: kupiłem jedną na IoD za prem scrolla. Eh.).

Zapraszam do dyskusji. Według mnie przyszłość Rooka jest nieciekawa ale może być całkiem fajnie. Wszystko to kwestia przyzwyczajenia.
Do you like the post?

Dark Gladir

Dark Gladir (User) (40 threads, 1037 posts) posted 11 years ago (92869h)
This post has been deleted by a moderator or administrator.
Do you like the post?

PrincessWoona

PrincessWoona (User) (22 threads, 490 posts) posted 11 years ago (92869h)
Chwila to runy działają ;OOOOOOO?
BTW. dopiero teraz się skapnołem że Woodling to takie drzewo z wielkimi zębami i jednym okiem xD.
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (92869h)
Ja przed sekundą... żadna runa nie działa.
Do you like the post?

Dark Gladir

Dark Gladir (User) (40 threads, 1037 posts) posted 11 years ago (92869h)
This post has been deleted by a moderator or administrator.
Do you like the post?

Lady Ariadna

Żadna runa nie działa. Po prostu nie można jej użyć.
Do you like the post?

PrincessWoona

PrincessWoona (User) (22 threads, 490 posts) posted 11 years ago (92868h)
Czyli to oznacza że starych antydotów też się nie da ;o
Do you like the post?

Freszol

Freszol (User) (40 threads, 761 posts) posted 11 years ago (92868h)
Nie spodziewałem się, że doczekam się takich czasów.

To co miało teraz miejsce jest znakomitą zmianą która zmienia bieg kolejnych dziejów o 180 stopni. Do zmian przyzwyczaimy się w kilka dni, a korzyści z nich będziemy czerpać do kresu wyspy (zakładając Twoją teorię o cofce). Gracze skupią się na grze na Dawnport, by korzystały z tego ich Rookowe postaci. Po jakimś czasie wszystko będzie wyfarmione do tego stopnia, że nic nie będzie żadną nowością.

Ile osób chciało mieć takie przedmioty? Każdy. Teraz je mają, a one stały się bezwartościowe. Może ludzie zauważą że tak jest ze wszystkim co się osiąga w tej grze, tak przypuszczam, ja to zrozumiałem już jakiś czas temu.

Nadeszła nowa era. Jest to moment w którym pojawią się nowe osobistości, zastępujące wcześniej grających ludzi. Dla niektórych jest to silny sygnał do wyboru - "zostać czy odejść", mi taka lampka właśnie się zapaliła. Tak czy siak, jest to przełom w dziejach Rookgaardu, a nie tylko zwykły update. Jeżeli przedmioty zostaną, za jakiś czas nie będzie to wyglądało tak jak dziś. Będzie zupełnie inaczej.

Nie chce mi się dalej pisać. Czas pokaże, a ja chętnie zobaczę.
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) aka Insane Rookstar (74 threads, 853 posts) posted 11 years ago (92868h)
Skoro Longsword nie przechodzi na Rookgaard, to dlaczego miałby przejść Scale Armor lub Battle Shield?
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (92868h)
Bo poblokowane sa niektóre ID.

(a w ogóle to ciekawe co Lethal myśli o updacie XD)
Do you like the post?

Trathos

Trathos (User) (2 threads, 475 posts) posted 11 years ago (92868h)
@up

Trza mu jak najszybciej coś sprzedać o ile nie wie o tym jeszcze że m można przenosić, z chęcią bym mu sprzedał brass armora za bp crystalek :D :D
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) aka Insane Rookstar (74 threads, 853 posts) posted 11 years ago (92867h)
Lady Ariadna wrote: Bo poblokowane sa niektóre ID.
A skąd możesz wiedzieć, które ID są poblokowane?
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (92867h)
Nie mogę wiedzieć, ale strzelam, że scale armora i battle shielda nie, bo twórcy pewnie nawet nie zwrócili uwagi, że takie itemy można na dawnporcie dostać.

Ale mogę sie mylić.
Do you like the post?

Maros

Maros (Moderator) (10 threads, 126 posts) posted 11 years ago (92866h)
trzeba sprawdzic, bardzo mozliwe ze przedmioty jak scale armor i battle shield da sie przeneisc na rooka, inaczej na maina tez nie daloby sie ich przeniesc, a to by bolalo kogos kto to wyloocil :D
a co do samego rooka, to jak dla mnie to jest juz koniec. lubilem rooka m.in za to ze byl w miare ustabilizowany, znalo sie pelna liste rare itemow ktore da sie zdobyc, i nic nie bylo zaskoczeniem. akurat to ograniczenie nalezalo do fajniejszych. jezeli nie bedzie cofki, to na rooku przestanie grac wiekszosc ludzi, i na p[ewno zwiekszy sie liczba botterow. wbilem 26 lvlem na mh i bloczylem 4 minosy i 4 olfy, i regen mi wystarczyl zeby wszystko wybic bez poruszania sie.. to smutne.
Do you like the post?

Washer

Washer (User) (0 threads, 7 posts) posted 11 years ago (92864h)
Jesteście jak uzależniony alkoholik który jeszcze odrzuca to że to przez niego cały jego świat świat się zawalił.
Jeśli uważaliście się za Rookstayerów to waszym zawszonym zajęciem było "bronić" tej wyspy. Wielu z was jest aktywnymi graczami, wielu nie podobało się Dawnport, a ilu z was pojawiło się na serwerze testowym by zapobiec takiej sytuacji? Albo co byście zrobili dostrzegając ten błąd z przenoszeniem przedmiotów już tam? Zachowali dla siebie z myślą o wzbogaceniu? Odpowiedzcie sobie sami.
Wyspa zdechła z powodu braku zainteresowania - Waszego zainteresowania. Przewińcie parę stron na t.pl i poczytajcie o "zagadkach rooka". Nie podoba się to teraz, jest fe, "wszyscy ściemniali"? To dzięki tamtym graczom którzy się kłócili, szukali, przekopywali każdy sqm gra na Rookgaardzie miała sens. Nawet jak trzeba było 10x udowadniać że jakaś teoria jest bez sensu. Nawet jak trzeba było rozruszać towarzystwo jakimś "fake" którego uprawdopodabniało się jakimś bardzo mało znanym niuansem z gry. To wszystko sprawiało że miało się ochotę grać, dyskutować i tworzyć społeczność. Na około czego Wy ją chcieliście stworzyć?

Takie błędy gry zdarzały się już wcześniej, i nie mówię tutaj o jakichś antycznych czasach. Dwa razy miałem po aktualizacjach w rekach przedmioty spoza Rookgaardu, raz(6miesięcy+) istniał bug z przenoszeniem kasy na Rook. Na 100% nie byłem jedyny który takie problemy zauważał i zgłaszał. Pewnie wtedy było takich graczy wielu, jednym wydawało się że są "pierwsi" innym ze "najlepsi". Jedni dostawali za to nagrody inni nie(poglądy i nastawienie CS się zmieniały to tak naprawdę osobna bajka...) lecz coś ważnego różniło tamte czasy od obecnej sytuacji: nie było możliwości by tak poważne i trywialne błędy wyciekły i zniszczyły grę. Ludzie czuli się w obowiązku dbać o to w co inwestują tyle czasu. Jeśli graliście +5lat temu i tego nie poznaliście to wiedzcie że byli tacy ludzie, a skoro zanikli to także i podejście twórców gry się zmieniło.

Wkurwialiście się na RdB? Pana Klocka? Master Slatera? Darth Saldria? Czy innych im podobnych? To wyobraźcie sobie że to wkurwienie trzymało ludzi na Rooku bardziej od tego co działo się przez ostanie parę lat, lub to co obecnie robiliście i pokazujecie na tym forum. Wiedza o wyspie nie zmieniła się od tamtych czasów więc jak to jest że teraz nie potraficie stworzyć "community"?

Ja to widzę tak: reaktywowaliście to forum i stronę, ale zapomnieliście czego ona miała dotyczyć. Zero zainteresowania, zero pasji, odgrzewanie kotletów i pisanie artykułów dla samego siebie.

To tylko moje osobiste zdanie. Możecie je skwitować jakimś banałem o spadającej liczbie graczy i tym jaki to CipSoft zły. Albo poczekać parę dni może ten zły CipSoft skasuje te przeniesione przedmioty i "wszystko będzie po staremu". Dalej będzie można nazywać się Rookstayerem, przed tymi co już nie pamiętają znaczenia tego słowa.

Rookgaard spokojnie mógł umrzeć, ale zdechł dobity przez własnych "głardów". FIN
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 25 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.