wiec, mamy do wyboru kilka swiatow. postaram sie przedstawic krotko 3 z nich ktore sa najbardziej godne uwagi, przedstawie ich plusy i minusy. jezeli macie jakies propozycje, piszcie w komentarzach.
1. Quilia
najnowszy świat open pvp, jest na nim stosunkowo mało rookerow. serw nie stoi zbyt dlugo, ostatnio widziany byl tam tylko 1 rooker (info:rookstat) wada quilii jest to, ze powstala zanim bylo wielkie boom zwiazane z dawnportem, wiec dawnport sety bylyby dostepne, ale nie dla wsystkich, bo bug juz nie dziala (sam mam jednego seta)
2.Hydera
to samo co Quilia, z tym ze gra tam kilka osob (w tym jeden uzytkownik Rookie, Realista, wiec mielibysmy juz jakiegos kompana/kompanów ;p) + minimalne lagi zwiazane z tym, ze jest to serwer amerykanski(standard)
3. Chrona
^jak dla mnie jeden z najlepszych wyborow. stoi 2 dni, wiec nie ma szans zeby spotkac tam jakikolwiek high level. mimo ze serwer jest nowy, kolejek nie ma (wszyscy cisna na Morcie hehe). Wada jest to, ze narazie serwer jest tylko dla Pacc, wiec zapewne nie wszyscy z nas mogliby od razu do nas dolaczyc.
(dodatkowo na Chronie nie ma ghostingu, wiec bedzie sie gralo troszke inaczej)
jezeli macie jakiekolwiek propozycje, piszcie smialo. nawet jezeli ten caly "hype" opadnie i odechce sie grac co niektorym, to postacie zostana, i niektorzy z nas beda przynajmniej w jednym miejscu, nie porozrzucani. Jedyne co zostalo na naszej wyspie ze starych czasow, to mozliwosc komunikacji z innymi, i tego sie trzymajmy.
byly tez propozycje robienia nickow z jakims konkretnym przedrostkiem, to juz zostawiam wam do przedyskutowania. ja jestem za tym zeby kazdy nazywal sie tak jak chce.
no, to chyba tyle. wybaczcie za liczne bledy i niedociagniecia, ale staram sie napisac to na szybko, czeka mnie dzis jeszcze sporo nauki.
glosujcie, komentujcie.
@edit
pamiętajcie że to nie jest żaden wyścig szczurów, nie ważne kto ma pacca a kto nie, gramy tak jak chcemy i lubimy :D