You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
17
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1501 posts) posted 11 years ago (96860h)
01:18 A wolf loses 8 hitpoints due to your attack.
01:18 You gained 5 experience points.

01:19 A wolf loses 6 hitpoints due to your attack.
01:19 You gained 4 experience points.

Powstała teoria, że CipSoft wprowadził jakiś nowy system i oto jest:
Wykorzystujący zaprogramowany w wielu botasach system, który sprawia, że bot najpierw atakuje potwora z mniejszym życiem CipSoft (to tylko teoria, ale wydaje się być sensowna i potwierdzona) umieszcza w jaskiniach potwory które respią się (ale tylko, jeżeli nikogo nie ma w pobliżu) z yellow lub red hp i bada, czy gracz będzie początkowo ignorował potwory z full hp by zaatakować tego z małym hp.

Genialne w swojej prostocie, na mainlandzie gra dużo osób i jak w swoim cave zobaczysz parę potworków na low hp to na pewno pomyślisz, że ktoś inny tak zostawił, niemniej na Rookgaardzie sprawa ma się nieco inaczej i tak nasz kochany CipSoft wpadł - dlaczego na opustoszałym Rookgaardzie pojawiają się potwory z małym hp?

Dziś wieczorem huncąc MH->BRQ->Orc Hell czyściłem Wolf Maze regularnie, za każdym razem napotykając po respie parę wolfów na yellow czy red hp. Jestem pewien, że nikogo tam nie było.

Co o tym myślicie?

zapraszam do dyskusji
Do you like the post?

MDN'

MDN' (User) (28 threads, 440 posts) posted 11 years ago (96860h)
Nie wiem, ja tam od piątku expam po 2-2,5h dziennie przechadzając się prawie cały czas po Mino Hellu i nie natrafiłem na żadnego wolfa czy czegoś z yellow hp w czasie kiedy robię rundki. Gdyby coś takiego się zdarzyło od razu bym odnotował, gdyż na Yanara to bezludna wyspa. Poza tym sami grając ręcznie również czasem mamy skłonność uderzyć potworka, który ma yellow hp, więc to byłoby niesprawiedliwe. Pewnie jakiś zbieg okoliczności, ale tak na zdrowy rozum to byłoby po prostu głupie.
Do you like the post?

stary_rookier

stary_rookier (User) (1 threads, 183 posts) posted 11 years ago (96860h)
tru story bro

tez o tym czytalem, zarowno na tibia.com jak i na forum windbota
w grze nie sprawdzalem

bardzo mozliwe, ze cipsoft wprowadzil nowe antybotowe potworki - zamiast duzej ilosci hp i szybkiego leczenia jak kiedys, teraz zostawia niedobitki dla tych co zostali jeszcze w grze

+ ponoc w jednym miejscu pojawia sie kilka red mobow z mala roznica w ilosci hp i bot po kolei bedzie je stukal, co jest niby trudne dla manualnego gracza

imo, wystarczyloby przestawic targeting z hp na proximity i byloby po klopocie
... ale ja nie gram i nie bottuje wiec sie nei odzywam :D
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 11 years ago (96850h)
Nie spotkalem jeszcze czegos takiego, a expie na brq/mh duzo
Do you like the post?

Kosmos

Kosmos (User) (4 threads, 253 posts) posted 11 years ago (96849h)
Lady Ariadna wrote: Dziś wieczorem huncąc MH->BRQ->Orc Hell czyściłem Wolf Maze regularnie, za każdym razem napotykając po respie parę wolfów na yellow czy red hp. Jestem pewien, że nikogo tam nie było.
A myslalem ze mam cos nie tak z glowa :)
Zawsze jak expie, ustawiam w tibi, zeby postac sama podchodzila do potworka a ja tylko klikam atak w battle list i zbieram zloto.
Pare tygodni temu, gdy expilem na psc, wybilem wszystkie spidery na powierzchni i zostal tylko 1, kliknalem atak a moja postac stoi, zastanawialem sie co jest grane, latalem po calym obrebie, ale spidera widzialem tylko w battle list i tylko w okolicach wejscia do psc. Spider mial full hp.
Sytuacja powtorzyla sie pare dni pozniej.

FFF dokladnie, spidera widzialem tylko w battle.
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1993 posts) posted 11 years ago (96847h)
@up To spidera nie wiedziałeś w ogóle, tylko w battle?
@t
Czyli żeby nie dostać bana trzeba bić pierw moba z większym hp, a potem z mniejszym, żeby nie dostać bana, jak się gra manualnie? :kappa: a moby z red/yellow hp to gdzieś tam widziałem.
Do you like the post?

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (96843h)
Darianna po prostu słabo bitboxuje i teraz szuka wymówki.
Do you like the post?

PrincessWoona

PrincessWoona (User) (22 threads, 490 posts) posted 11 years ago (96842h)
Widziałem kilkukrotnie pojedyńcze moby z redem na full respie, ale zawsze sądziłem jakoby ktoś je zostawił. Niemniej jednak, może ten "3xtr3me antib0t hax0r c1p m0d3" aktywuje się na przypuszczeniu, że w pobliżu jest bot.
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 11 years ago (96839h)
Raczej się nie zostawia mobów na niskim hp, jest to głupie zwyczajnie. Coś jest grane i tyle. ;p
Do you like the post?

MDN'

MDN' (User) (28 threads, 440 posts) posted 11 years ago (96839h)
Lady Ariadna wrote:Jestem pewien, że nikogo tam nie było.
Ja już doszedłem do tego o co chodzi, nawet sam z początku się nie domyśliłem, mimo że palce w tym macza Gang Yanary, a konkretniej pewna osoba. Jesteś pewien, że nikogo tam nie było? A co z Pixiem, który jest duchem?
Do you like the post?

Advantage

Advantage (User) (14 threads, 345 posts) posted 11 years ago (96838h)
Idiotyzm, to logiczne, że najpierw ubijasz potwora z low hp aby osłabić przebijanie ci defa. Podstawowa zasada - eliminuje się słabe ogniwa.
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1501 posts) posted 11 years ago (96837h)
Wytłumaczyłem MDN'owi o co dokładnie chodzi, opisze wszystko jutro bo tera ide spac
Do you like the post?

Stanislaw

Stanislaw (User) (14 threads, 250 posts) posted 11 years ago (96785h)
Cezet was w **** robi, a wy się dajecie, poza tym trzeba być inwalidą żeby nie potrafić ustawić losowego targetingu nie zależnie od ilości hp.

#Jedyne co może faktycznie działać to ten "spider" ale jak na bocie wyłączysz battle, to atakuje to co widzi na ekranie...^^. Chyba ze dojdzie do tego ze będzie się pojawiał mobek i nie będzie można go bić, BEKA :V.
Do you like the post?

Advantage

Advantage (User) (14 threads, 345 posts) posted 11 years ago (96783h)
Stanislaw wrote: Cezet was w **** robi, a wy się dajecie, poza tym trzeba być inwalidą żeby nie potrafić ustawić losowego targetingu nie zależnie od ilości hp.

#Jedyne co może faktycznie działać to ten "spider" ale jak na bocie wyłączysz battle, to atakuje to co widzi na ekranie...^^. Chyba ze dojdzie do tego ze będzie się pojawiał mobek i nie będzie można go bić, BEKA :V.
Myślę, że to drugie na mainie pamiętam sytuacje, że nie można było bić Dragona na Dlair albo Coryma w Veno...
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 11 years ago (96779h)
Ja mialem dziwna sytuacje wczoraj; potworki na mh mialy 2x wiecej hp ale hity wchodzily boskie, potem pojawialy sie jakies nightmary ale mialy 1hp. Potem sie obudzilem
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 18 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.