You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
161
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Purten

Purten (User) (5 threads, 39 posts) posted 6 years ago (53728h)
dostałem wiadomość prywatną od tora po kilku latach. Co nie zmienia faktu, że w plikach gry nie ma nic o słowie kluczowym "crunor" natomiast hyacinth reaguje na nie bardzo dziwnie i pojawiają się gwiazdki.
Do you like the post?

master1ek

master1ek (User) (0 threads, 1 posts) posted 6 years ago (51617h)
Witam, wciągnąłem się w temat i to bardzo - na nowo. Czy ktoś jeszcze śledził go od początku aż do ostatniego postu? Zostało odkryte coś nowego?
Do you like the post?

Kubica

Kubica (User) (4 threads, 51 posts) posted 6 years ago (48458h)
Screen z TS 2020 i spike sword Struga.

Czemu nie ma dopisku o "can be enhanced with element"? ;-)
Do you like the post?

Zefirek97

Zefirek97 (User) (7 threads, 50 posts) posted 2 years ago (14820h)
Kubica wrote:Czemu nie ma dopisku o "can be enhanced with element"? ;-)
nei weim ale moze Strugu pamieta???
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted 2 years ago (14743h)
a dlaczego ma byc napisane enhance with element? enchant shrine wycofane w 2017 roku
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (23 threads, 454 posts) posted 2 years ago (14286h)
Niektórzy brazylijscy miłośnicy kryminałów po wykonaniu zadania Nimmersatta „20 lat kucharza” wierzą w teorię, że miecza nie można zdobyć i że niedyskretne „potwierdzenie” Cipa miało wykazać, że został on złamany podczas zadania, co być może wyjaśniałoby fakt, że znika i trafia dokładnie tam, gdzie znajduje się zadanie. Ale dobrze jest wiedzieć, że Cip wykorzystuje stare elementy w swoich nowych zadaniach, kto wie, może znajdziemy coś nowego.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted 2 years ago (14036h)

tu masz dobrze przedstawioną historyjke spike sworda. widocznie quest był ale się zmył. jest jeszcze możliwość że kiedyś go przywrócą
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (23 threads, 454 posts) posted 2 years ago (14019h)
Alucarr wrote:
tu masz dobrze przedstawioną historyjke spike sworda. widocznie quest był ale się zmył. jest jeszcze możliwość że kiedyś go przywrócą
Ten film dodatkowo potwierdza teorię, o której wspomniałem powyżej. Cipsoft włączył „Easter Egg” do kontynentalnej misji 20 Years of the Cook właśnie po to, aby powiedzieć, że miecz został złamany na zawsze i nie można go już odnaleźć. Jednak Miecz Furii może być zadaniem niedokończonym. A także inne tajemnicze misje na kontynencie, takie jak ciało na pustyni Jakundaaf ze Złotym Hełmem, Magiczne Ściany w Shadowthorn (dom Dharaliona) itp. Pytanie brzmi: czy kiedykolwiek zobaczymy aktualizację na Rookgaardzie? Mam nadzieję, że Cipsoft nigdy nie usunie tej wyspy z gry, ponieważ jest to jedno z moich ulubionych nostalgicznych miejsc, odkąd zacząłem w wersji 7.5.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted 2 years ago (14018h)
mylisz się . droga na spike sword została po prostu usunięta. tak samo jak droga do golden helmetu który znajduje się w dead humanie na wyspie. a na shadowthorn za magic wallami są puste skrzynki i ściana. zostało to już potwierdzone ponieważ oficjalne pliki z gry wyciekły i postawili ots na którym wszystko zostało sprawdzone. tak samo jak portal na rooku został sprawdzony i do nikąd nie prowadzi. jak w niego wejdziesz, to po prostu nic się nie dzieje.
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (23 threads, 454 posts) posted 2 years ago (14016h)
Alucarr wrote:mylisz się . droga na spike sword została po prostu usunięta. tak samo jak droga do golden helmetu który znajduje się w dead humanie na wyspie. a na shadowthorn za magic wallami są puste skrzynki i ściana. zostało to już potwierdzone ponieważ oficjalne pliki z gry wyciekły i postawili ots na którym wszystko zostało sprawdzone. tak samo jak portal na rooku został sprawdzony i do nikąd nie prowadzi. jak w niego wejdziesz, to po prostu nic się nie dzieje.
Słyszałem o tych wyciekających plikach, szukałem ich i nic na ich temat nie znalazłem. Ciekawiło mnie, co kryje się za tymi murami. Jeśli chodzi o Sword of Fury, źle się wyraziłem. Chciałem powiedzieć, że nie można go zdobyć ze względu na szczegóły omówione w filmie, a także ze względu na pisanki w zadaniu na kontynencie.

Aby uczynić tę teorię jeszcze bardziej dziwaczną i uzupełnić film, jedną z rzeczy, które mówi praktykant Sheng, jest:

„Będę chronić tajemnice mojego pana!”

To tak, jakby Cipsoft mówił, że zaimplementowano go, aby chronić tajemnice misji Sword of Fury.

„Wiesz już za dużo”

Nie byłoby to coś w rodzaju „już odkryli tajemnicę i muszą ją usunąć, zanim stanie się ona publiczna”.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted 2 years ago (14015h)

proszę bardzo. w 4 minucie zobaczysz co jest za magic wallami na elf fortress. jest to z zapisu servera z oryginalnej gry. co do shenga, cofam cię do poprzedniego filmiku o spike swordzie i teorii minosa. kaplar ;p
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (23 threads, 454 posts) posted 2 years ago (13997h)
Alucarr wrote:

proszę bardzo. w 4 minucie zobaczysz co jest za magic wallami na elf fortress. jest to z zapisu servera z oryginalnej gry. co do shenga, cofam cię do poprzedniego filmiku o spike swordzie i teorii minosa. kaplar ;p
Dziękuję za film, odkrył kilka tajemnic, o których nigdy nie marzyłem w serialu. Dobrze jest widzieć, że niektóre z nich w ogóle nie mają sensu, to znaczy nie mają powodu, aby to badać.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted 2 years ago (13990h)
tak na prawdę nic nie odkrył tylko potwierdził to co każdy już się domyślał że te rzeczy porobione są tylko dla wzbudzenia ciekawości. na przykład wiemy że mapa ma na 8 poziomów w góre i tak samo podziemia. zatem histororyjka NPCka na jakundafie że pod pustynią znajduje się starożytne miasto nie ma pokrycia, ponieważ nie ma nic niż ej poziomu -8. tak samo jak teleport na banucie 999 nie miał zastosowania, wiedzieliśmy o tym jak w tibii były max 500 lvl..
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (23 threads, 454 posts) posted 2 years ago (13984h)
Alucarr wrote:tak na prawdę nic nie odkrył tylko potwierdził to co każdy już się domyślał że te rzeczy porobione są tylko dla wzbudzenia ciekawości. na przykład wiemy że mapa ma na 8 poziomów w góre i tak samo podziemia. zatem histororyjka NPCka na jakundafie że pod pustynią znajduje się starożytne miasto nie ma pokrycia, ponieważ nie ma nic niż ej poziomu -8. tak samo jak teleport na banucie 999 nie miał zastosowania, wiedzieliśmy o tym jak w tibii były max 500 lvl..
Przestałem grać wiele lat temu wraz z aktualizacją Deeplings, ale nie byłem jeszcze uczniem tej gry. A wróciłem niedawno, w 2023 roku... wszystkie szczegóły pokazane w filmie: nigdy żadnego z nich nie widziałem, tylko Golden Helmet i miasto Shadowthorn
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted 2 years ago (13963h)
przykro mi ale nie ma żadnego mysteriando chodzi tylko o szukanie. czegoś ;(
Do you like the post?
Showing 136 to 150 of 162 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.