You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
161
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

FFF

FFF (User) (34 threads, 1994 posts) posted 10 years ago (87652h)
PrincessWoona wrote: Dodam jeszcze takie zdanie Toora którego nie zauważyłem ;p
This release also exposes that some quests of which I have always maintained were solvable are in fact not. I said so because hope is always the last thing to die. Hope brings life.
no chyba jednak zauważyłeś
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 10 years ago (87097h)
Nic nowego? :'(
Do you like the post?

peli04

peli04 (User) (0 threads, 3 posts) posted 10 years ago (84787h)
Witam wszystkich, jestem tu nowy i bardzo się cieszę, że w tych czasach odnajduję jeszcze świeże tematy dotyczące poszukiwań Sword of Fury na Rookgaardzie. Cała dyskusja jest dla mnie czymś fascynującym, co raz więcej rzeczy wychodzi na jaw. Mnie jednak od niedawna zaczęła interesować jedna rzecz.

Na pewno znacie tę przypadłość Tibii - wyrzucanie przedmiotów na tereny niedostępne dla graczy (nie da się po prostu ich stamtąd zabrać). Jakieś kąty przy brzegu wody, gdzieś za drzewkiem, wyrzucimy rzecz i będzie tam leżeć, dopóki może nie wejdzie jakiś większy update. Do czego zmierzam: podczas Server Save przedmioty, które wrzucimy na wysepkę z SoF, są normalnie czyszczone codziennie. Wskazywałoby na to, że jest możliwy dostęp na wyspę?
Do you like the post?

Dark Gladir

Dark Gladir (User) (40 threads, 1037 posts) posted 10 years ago (84780h)
This post has been deleted by a moderator or administrator.
Do you like the post?

Suchy1992

Suchy1992 (User) (9 threads, 139 posts) posted 10 years ago (84681h)
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1994 posts) posted 10 years ago (84680h)
14:18 :trollface:
[sup][sub]PS. mam cały tekst MS'a z tego momentu.
Do you like the post?

peli04

peli04 (User) (0 threads, 3 posts) posted 10 years ago (84675h)
Hmm, ciekawy materiał. Mnie jednak myśl o zdobyciu SoF raczej nigdy nie opuści, bo podziwia mnie fakt, że raczej ciężko w innej grze spotkać coś, czym ludzie będą w stanie zastanawiać się przez okres już praktycznie dekady. CipSoft, mi się wydaję, nigdy nie usunął żadnej części mapy z krainy Tibii. Więc czy mieli by tak samo usuwać questy?
Do you like the post?

peli04

peli04 (User) (0 threads, 3 posts) posted 10 years ago (84579h)
Sprawdziłem sobie na dniach, jak się ma funkcja Browse Field. Dzięki niej można w dzisiejszych czasach sprawdzić więcej rzeczy. I tak dzięki temu wiem, że Dead Human leżący na skale pod ogniem w podziemnym bagnie nic w sobie nie skrywa. Może nijak się ma to do SoF, ale próbował ktoś coś więcej działać z każdym nowym update? Jakieś nowe funkcje, może z czasem coś innego, nietypowego się dzieje, co kiedyś nie miało miejsca?
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1994 posts) posted 10 years ago (84577h)
peli04 wrote: Jakieś nowe funkcje, może z czasem coś innego, nietypowego się dzieje, co kiedyś nie miało miejsca?
nie
Do you like the post?

Fabian

Fabian (User) (0 threads, 16 posts) posted 10 years ago (84492h)
Przeszukiwałem wiele ciał, które leżały pod kokonam właśnie metodą browse field i w jaskiniach i nie miały one nic w sobie. Również przy MH jest beczka, nad nią ogień, którą również sprawdziłem i niestety, ale nie było w nich nic. :/
Do you like the post?

Purten

Purten (User) (5 threads, 39 posts) posted 10 years ago (84439h)
Suchy1992 wrote:
Cześć wszystkim, wróciłem tu gdy tylko zobaczyłem ten filmik i mój email do pracowników cipsoftu :d

#topic
zgodnie z tą teorią kiedyś była droga do tego miecza jednak została usunięta i nie można go zdobyć jednak jeśli informacje przedstawione w filmie są prawdziwe to w starych plikach cipsoftu powinniśmy go znaleźć o ile słynny haker niczego nie usunął/ podmienił. Pytanie brzmi czy mogli coś jeszcze ukryć w innym pliku niż ten główny od skryptów/ questów ponieważ jak wiadomo w tibi można tworzyć mosty dynamicznie (skrzynki questowe pewnie też) za pomocą kilku linijek kodu. Postaram się coś znaleźć w skompilowanych plikach jednak nie będzie to łatwe :(

#edit
"I've met with a group of Rookstayers who managed to make the ghoul disappear" komentarz autora w/w filmiku na youtube. Wychodzi na to, że bardzo dużo rzeczy pominęliśmy sprawdzając te pliki a haker pisząc, że quest jest bardzo rzadki i ekstremalnie ciężki do wykonania może miał na myśli nadużycie jakiegoś buga który być może działa do dzisiaj?
Do you like the post?

Advantage

Advantage (User) (14 threads, 345 posts) posted 10 years ago (84437h)
Lmyślę że hacker jeżeliby usuwał to info dot. Hellgate Excalibuga, Skarvca w Kazo.
Do you like the post?

Kubica

Kubica (User) (4 threads, 51 posts) posted 10 years ago (84215h)
Co do analizy skryptów, na moje oko niewidoczna kratka obok SoF jest faktycznie rodzajem zmiennej true/false (po której sprawdzane jest czy gracze stanełi w 2 punktach) i dlatego jest wstawiona akurat poza zasięg ekranu włącznie z kilkukratkowym buforem, zaś "===C=== ===A===" to raczej po prostu komentarz (po którym programista chociażby może coś wyszukać.

Ja bym to ogólnie uznał za metodę na wywołanie zdarzenia pseudolosowego, aczkolwiek trochę zbyt skomplikowaną. Bądźmy szczerzy, kto normalny robił by questa polegającego na chodzeniu po omacku? Jak dla mnie nie ma szans na odkrycie tych pól bez znajomości wycieku.

Jeżeli wypowiedzi z filmiku nie są sztukowane, tak samo jak i mail, to dla mnie to potwierdzenie, że SoFa nie da się zdobyć. Nie wiem skąd autor wycieku z cipsoftu mógłby mówić że SoFa da się zdobyć, skoro w jego wycieku brakuje rzeczy po których możnaby to ocenić?

Jeżeli kiedyś się dało, to może dałoby się wyciągnąć info od kogoś kto przy tym pracował (skoro i tak jest nieaktualne). :)
Do you like the post?

wampirek1337

wampirek1337 (User) (0 threads, 1 posts) posted 9 years ago (81340h)
Mowiliście cos o tym ze do toma nie umiecie rzucać niestakowanych itemow?
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1994 posts) posted 9 years ago (81338h)
Tak, do tego pokoju z dźwignią.
Do you like the post?
Showing 76 to 90 of 162 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.