Kubica (User) (4 threads, 51 posts) posted 10 years ago (84215h) Co do analizy skryptów, na moje oko niewidoczna kratka obok SoF jest faktycznie rodzajem zmiennej true/false (po której sprawdzane jest czy gracze stanełi w 2 punktach) i dlatego jest wstawiona akurat poza zasięg ekranu włącznie z kilkukratkowym buforem, zaś "===C=== ===A===" to raczej po prostu komentarz (po którym programista chociażby może coś wyszukać.
Ja bym to ogólnie uznał za metodę na wywołanie zdarzenia pseudolosowego, aczkolwiek trochę zbyt skomplikowaną. Bądźmy szczerzy, kto normalny robił by questa polegającego na chodzeniu po omacku? Jak dla mnie nie ma szans na odkrycie tych pól bez znajomości wycieku.
Jeżeli wypowiedzi z filmiku nie są sztukowane, tak samo jak i mail, to dla mnie to potwierdzenie, że SoFa nie da się zdobyć. Nie wiem skąd autor wycieku z cipsoftu mógłby mówić że SoFa da się zdobyć, skoro w jego wycieku brakuje rzeczy po których możnaby to ocenić?
Jeżeli kiedyś się dało, to może dałoby się wyciągnąć info od kogoś kto przy tym pracował (skoro i tak jest nieaktualne). :)