You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
161
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Dark Gladir

Dark Gladir (User) (40 threads, 1037 posts) posted 9 years ago (76853h)
This post has been deleted by a moderator or administrator.
Do you like the post?

PrincessWoona

PrincessWoona (User) (22 threads, 490 posts) posted 9 years ago (76475h)
Purten wrote: Znalazłem wpis tora na otlandzie.
"I can confirm it is actually a spiked sword (itemID), though many mythical weapons have nicknames. There exists no item called "excalibug" either, for example. Having said that: some files were altered (including but not limited to the moveuse file) to disguise undiscovered quests, as per agreement. Why destroy the fun of exploration and discovery ? Unfortunately I forgot Chester (life ring "quest"), but that's just minor."
Czyli jednak pousuwał niektóre rzeczy...

źródło
https://[WYMODEROWANO]/threads/cipsoft-hack-in-2006-7-7v-anwsers.187856/page-8 //Adva
Nowszy post Toora z 2016 brzmi:
This release also exposes that some quests of which I have always maintained were solvable are in fact not. I said so because hope is always the last thing to die. Hope brings life.
Temat uważam za zakończony
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1993 posts) posted 8 years ago (73774h)
https://rookie.com.pl/Thread-Temat-roku-2017-Forumowe-Komiksy?pid=9983#pid9983

hehe xD
Do you like the post?

LtCol Larwa

LtCol Larwa (User) (0 threads, 1 posts) posted 8 years ago (71147h)
Odkopuje.
Od 2008 SOF zawsze gdzieś tam siedział mi w glowie, teraz wpadł mi do głowy pomysł.

Na pewno kojarzycie teorie z kamieniami koło wodospadu (prawie) pod SoF ?
To, że kamienie i miejsca na których trzeba stanac są połączone.

A co, jeżeli dwa takie same kamienie odpowiadają tym miejscom (ułożenie podobne, odległość baardzo różna)

A ułożenie trzeciego, innego kamienia jest miejscem gdzie pojawia się SoF ?

Tylko odległości oczywiscie będą inne, ale proporcje zachowane są takie same.

As simple as that? Niby najprostsze rozwiązanie, ale sporo logiki w tym jest. Na pewno więcej jak łowienie SoF'a wędką, albo ubicie Mino na latarni bez eq :D

Ktoś słyszał, żeby ktoś to próbował? Ktoś próbował?

Ktoś jest w stanie w mapperze wyliczyć który sqm wg. proporcji jest wskazany ?
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1501 posts) posted 8 years ago (71141h)
Było, z tego co pamiętam to wypadał sqm w wodzie
Do you like the post?

Halkiem

Halkiem (User) (0 threads, 1 posts) posted 8 years ago (71128h)
świątynia...
Spoiler:
Do you like the post?

Bohen1993

Bohen1993 (User) (16 threads, 277 posts) posted 8 years ago (71119h)
Halkiem wrote: świątynia...
Spoiler:
I co to niby daje ???
Jakiś dialog, albo cokolwiek zmieniło się ???
Do you like the post?

Trathos

Trathos (User) (2 threads, 475 posts) posted 8 years ago (71117h)
Po zdobyciu spajka pojawia się coś takiego jak ja mam w sygnaturze. :D
Do you like the post?

MDN'

MDN' (User) (28 threads, 440 posts) posted 8 years ago (71079h)
Wystarczyło żeby akceptował i byłby mój :(
Spoiler:
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1993 posts) posted 8 years ago (70998h)
"It weighs 50.00 oz." Nie, nie byłby twój. Może nawet dał akcept :doge:
Do you like the post?

Ziomeq26

Ziomeq26 (User) (1 threads, 12 posts) posted 8 years ago (68547h)
Witam serdecznie! Chciałbym odświeżyć temat SoF'a. Mianowicie napisałem do CipSoftu maila, gdyż nie daje mi spokoju fakt, iż nikt nie wykonał tego questa.

Treści:
Ja - Dear CipSoft! Can You tell me, how i can get sword of fury on rookgaard? Maybe advice about this quest? If You can not answer me, please tell me if i must have premium account to do this quest? And does the mission exist? If u answer me i can buy premium account to looking for this mission. Please help help! Thanks :)

tłumaczenie: Drogi Cipsofcie! Czy możecie powiedzieć mi, jak mogę zdobyć Sword of fury na rookgaardzie? Może jakaś porada odnośnie tej misji? Jeśli nie możecie odpowiedzieć na to pytanie, prosze powiedzcie czy muszę posiadać konto premium do zrobienia tego questu? Oraz czy ten quest w ogóle istnieje? Jeśli odpowiecie na te pytania jestem w stanie zakupić konto premium żeby poszukiwać dalej rozwiązania misji. Prosze pomóżcie. Dziękuję :)

Po kilku godzinach dostałem takiego maila (Którego już zresztą widziałem na forach wielokrotnie)

CipSoft: Hello,
Thank you for your request.
There are some "secrets" we do not want to unveil because we think it is more fun if you find them out for yourself. I am sorry to say that I cannot give you any information in this matter.
However, you might be able to find information on this topic on one of our supported fansites. Further, you can also ask the community in both, the website forum as well as in the ingame channels, for more information or assistance.
Kind regards,
Doirin
CipSoft Tech Support

Co w wolnym tłumaczeniu brzmi mniej więcej tak:

Witaj! Dziękujemy za twoją prośbę. Istnieje kilka tajemnic, których nie chcemy ujawniać, ponieważ sądzimy iż lepiej je odkrywać samemu. Przykro nam, ale nie możemy ujawnić żadnych informacji w tej sprawie. Możesz jednak znaleźć informacje na ten temat na jednym z naszych obsługiwanych stron fanowskich. Co więcej, możesz również poprosić społeczność na forum, aby uzyskać więcej informacji lub pomoc.
Z poważaniem...

Wtedy postanowiłem ponownie napisać do nich w odpowiedzi:

Thank you for answer me. But could You write to me whether this quest exists? Is there a sense of searching? I've tried everything we know without success. I am asking You to write anything that can lead me or give me food for thought. Best wishes!

tłumaczenie: Dziękuję za odpowiedź. Ale czy moglibyście napisać mi czy to zadanie w ogóle istnieje? Jest w ogóle sens poszukiwania? Próbowałem wszystkiego, co dotychczas wiemy ale niestety bez skutku. Proszę tylko o napisanie jakiejkolwiek informacji (TIPU) który naprowadzi mnie do rozwiązania lub da do myślenia. Pozdrawiam serdecznie!

Na co odparli:

CipSoft: Hello, Thank you for your request. I am really sorry but as my colleague already told you we do not want to unveil this information.
Kind regards,
Yuzupon

Co znaczy: Witaj, dziękujemy za Twoje pytanie. Naprawdę przepraszam, ale tak jak mój kolega odpowiedział, nie możemy ujawnić takich informacji. Z poważaniem Yuzupon

Na tym nasza konwersacja się zakończyła. I co o tym sądzicie? Nie mogą dać żadnej informacji o tym co równie dobrze znaczy, że tego questa poprostu nie ma, ale nie chcą tego napisać, gdyż wiedzą, że ludzie na rookgaard grają głównie po to aby odkryć tajemnicę.
Z drugiej strony może to również oznaczać iż quest istnieje, a Oni nie chcą lub nie mogą podać nam żadnej informacji. Ale skoro nie mogą, to w takim razie dlaczego? Tyle lat ludzie próbują rozwiązać ten quest bez skutku, więc na logikę CipSoft powinien dać jakieś wskazówki chyba nie? W updatach albo na stronie glównej Tibia.com

Co o tym sądzicie? Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie, Yo!
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1993 posts) posted 8 years ago (68546h)
Ziomeq26 wrote: CipSoft powinien dać jakieś wskazówki chyba nie?
Nie, nie musi. Jeśli Tibia byłaby moja, to też bym tak zrobił. Ujawniłbym dopiero po usunięciu Rooka.
Do you like the post?

Ziomeq26

Ziomeq26 (User) (1 threads, 12 posts) posted 8 years ago (68518h)
A co sądzicie o takiej koncepcji. Knightmare powiedział ,,rozwiązanie macie pod nosem" więc może faktycznie mamy je pod nosem? Już spiesze z wyjaśnieniem teorii. Gdybyś my zdjeli EQ z naszej postaci, ukaże nam się widok przyciemnionych rzeczy w którym są:

*crystal necklace *leather helmet *backpack
*sword *leather armor * steel shield
*crystal ring *leather legs *arrow
*leather boots

Być może chodzi o to, by podczas rozwiązywania questa należy nosić na sobie takie o to eq, co w zamyśle Cipsoftu jest uważane za ,,Humble" ?
Tylko 1 pytanie. Skąd zdobyć steel shielda jak i crystal necklace na rookgaardzie?
Ringa dostajemy z questa the rookie guard quest (czy jakoś tak) więc myśle, że może być.

Sprawdzałem i wszystkie przedmioty poza tymi w/w można dostać u blind orca. Być może pod jakąś nazwą dostaniemy również steel shielda? Zapraszam do dyskusji i życzę spokojnego dnia :)
Do you like the post?

Stanislaw

Stanislaw (User) (14 threads, 250 posts) posted 8 years ago (68488h)
SPIKE SFORT TO PRAFDA UMIEM GO ZDOBYC WYSTARCZY WŻUCIĆ NIESTAKOWANY ITEM DO POKOJÓ TOMA, POZDRAFIAM.
Do you like the post?

Ziomeq26

Ziomeq26 (User) (1 threads, 12 posts) posted 8 years ago (68467h)
Taki typ powinien być od razu zbanowany :/ nie śmieszny jesteś
Do you like the post?
Showing 121 to 135 of 162 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.