You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
20
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1501 posts) posted 11 years ago (94133h)
Jak zdobyć osiągnięcia z eventu Colours of Magic na Rookgaardzie?

To bardzo proste! Wystarczy, że będziesz podążał za radami zawartymi w tym poradniku a na pewno sobie poradzisz!

1. Stwórz nową postać na serwerze na którym znajduje się Twój Rookstayer
2. Przejdź przez wszystkie bramy i w końcu wybierz profesję druida lub sorcerera.

Zebrane w ten sposób potiony i runy zdecydowanie Ci pomogą. Zostaw sobie tarczę od Knighta gdyż jest lepsza niż książka postaci magicznych. Rzuć ją na podłogę i zabierz z powrotem gdy już zostaniesz czarodziejem.
3. Zabij parę potworów po mięso i złoto. Kup łopatę i odkop dziurę trolli.
Łopata kosztuje 10 złota i można ją nabyć u NPC w północno zachodnim rogu Adventurer's Outpost.

4. Przejdź do dziury szkieletów.
5. Zabij parę szkieletów by zdobyć przydatny ekwipunek.

Zabijaj też wszystkie napotkane szczury po ich ser i ciastka, no i oczywiście nietoperze - po to tu przyszliśmy.
6. Zabijaj nietoperze (dawn bat) aż zdobędziesz dwie koperty z różnymi proszkami.

Pamiętaj też, by usiąść wygodnie, gdyż zajmie Ci to bardzo, bardzo dużo czasu jeżeli nie jesteś ogromnym szczęśliwcem. Pamiętaj by proszki były różnych kolorów!
Spoiler:
Jeżeli masz już postać na Dawnporcie z poziomem 15+ i dobrym ekwipunkiem lepiej zabijać nietoperze w jaskini Dwarfów, jest ich tam 2-3 razy więcej. Nowo stworzona postać niestety tam łatwo zginie.
7. Przenieś koperty lub proszki na Rookgaard.
Porozmawiaj z Inigo. Hi->Rookgaard->yes->yes . Na Rookgaardzie daj zestaw proszków swojemu Rookstayerowi.
  • Rookstayer i postać z Dawnportu (już na Rooku) używają swoich proszków
  • Rookstayer używa swojej resztki proszku na postaci z Dawnportu i otrzymuje achievement.
I did my part jest wart 2 punkty.

Aczek "true colours" wart 3 punkty zdobywany jest przez zrobienie powyższego trzy razy (więc jeżeli zrobisz to w ten event, to zajmie ci rok, jak nie to maks półtora)

Powodzenia!
Do you like the post?

Rook Spirit

Rook Spirit (User) (8 threads, 125 posts) posted 10 years ago (85155h)
Możesz zaktualizować poradnik, nie ma już batów, trzeba polować na squirrele i badgery ;)
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1501 posts) posted 10 years ago (85153h)
Nie trzeba, wypada też z Dawn Batów :)
Do you like the post?

Kornel Zdobywca

Kornel Zdobywca (User) (0 threads, 4 posts) posted 6 years ago (50189h)
ktoś mi wyjaśni jak mam uzyc tego proszku na swojej postaci z dawnportu skoro moge miec odpalonego tylko jednego clienta tibii? XD
Do you like the post?

Nalia

Nalia (User) (0 threads, 87 posts) posted 6 years ago (50188h)
Do tego achka są potrzebne dwie postacie, więc ktoś po prostu musi Ci pomóc. :)
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) (81 threads, 906 posts) posted 6 years ago (50186h)
A blokada mc nie została zdjęta jakiś czas temu? Czy znowu przywrócili?
Do you like the post?

Jedynak

Jedynak (User) (4 threads, 38 posts) posted 6 years ago (50186h)
Scientist wrote: A blokada mc nie została zdjęta jakiś czas temu? Czy znowu przywrócili?
mozna miec dwa klienty ale nie mozna miec dwoch battleye na raz :D ponoc przechodzi to na linuxie lub mac i jest legalne - lub vm
Do you like the post?

Risen

Risen (User) (68 threads, 238 posts) posted 6 years ago (50185h)
Ziomek, napisz na priva to umówimy się na godzinę i zrobimy tego achievementa.
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1501 posts) posted 6 years ago (50038h)
Mała porada którą widziałem gdzieś ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie ani kto to napisał, w każdym razie jeżeli to ktoś z was z forum to dajcie znać :)

Można zebrać skrzynki z Outpostu albo Mini Mintwallin (tam można też znaleźć Crate (80oz) które warto wziąć do bp) i zablokować potwory w taki sposób, żeby tylko chodzić po dwóch miejscach na mapie i mieć tam same baty.

Ostatnie miejsce wymaga min. 4 skrzynek, a jako, że przeniesienie ich to katorga, to zdecydowałem się wylurować potwory na lewo i jeżeli nie przekroczymy linii zaznaczonej śnieżkami to bat spawniący się powyżej przyleci do nas, ale żaden potwór nie.

Ostatnie co zostało to klikanie na mapie od linii śnieżek na środek i z powrotem. Na dolnej odnodze nie spawnią się baty. Tym sposobem ograniczamy sobie ilość spawnów o około połowę ale też nie musimy się przejmować ciągłym leczeniem a samo zbieranie wymaga o wiele mniej skupienia. Jedyne co zajmuje sporo czasu to przeniesienie skrzynek.
Do you like the post?

Nalia

Nalia (User) (0 threads, 87 posts) posted 6 years ago (50034h)
Błagam, niech mi ktoś zapoda mapkę jak dojść do tego Outpostu i Mini Mincośtam. Dla mnie ten Dawnport to jeden wielki labirynt! Będę bardzo wdzięczna!
Do you like the post?

Risen

Risen (User) (68 threads, 238 posts) posted 6 years ago (50024h)
Niedawno nagrałem taki strimek dotyczący huncenia kopert, może się przyda :)

Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1501 posts) posted 6 years ago (50019h)
Nalia wrote: Błagam, niech mi ktoś zapoda mapkę jak dojść do tego Outpostu i Mini Mincośtam. Dla mnie ten Dawnport to jeden wielki labirynt! Będę bardzo wdzięczna!
Outpost to "miasto" Dawnportu, tam gdzie się zaczyna. Jeżeli wejdziesz schodami do góry, to od razu przy schodach są 3 skrzynki. Są beznadziejne, nie można ich wziąć do backpacka i przesuwać tylko jak through, co trzy kratki.

Droga na mini mintwallin:

Dziura przy wyjściu dla Sorcerera:
Po zejściu idź na północ, dziura do minotaurów:
Po zejściu jest tylko jedno zejście niżej, na północny-zachód
Zejdź i idź w lewo. Aż znajdziesz to zejście:
Po zejściu na dół jesteś w "Mini Mintwallin". Uwaga, bo nawet na wysokim (jak na dawnport) poziomie na knighcie dostawałem niezłe bęcki próbując przenieść skrzynki. Potrzeba będzie z 30 potionów i brass set.
Do you like the post?

Nalia

Nalia (User) (0 threads, 87 posts) posted 6 years ago (50018h)
Dziękuję bardzo! :)
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted 2 years ago (13252h)
czy to jeszcze dziala? ostatni event próbowałem to zrobić ale nie spadła żadna koperta a do tego te potworki dawn bat miały losowy respawn ze szkieletem, zmarnowałem kilka godzin i odpuściłem
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (23 threads, 454 posts) posted 2 years ago (13244h)
Alucarr wrote:czy to jeszcze dziala? ostatni event próbowałem to zrobić ale nie spadła żadna koperta a do tego te potworki dawn bat miały losowy respawn ze szkieletem, zmarnowałem kilka godzin i odpuściłem
Może być tak, że częstotliwość wypadania Dawn Bat jest znacznie niższa niż w przypadku potworów z kontynentu. Miejsce urodzenia musi być zmienne. Starałbym się wybierać na zmianę z nimi i wiewiórkami, kto wie, czy szansa będzie większa w przypadku wiewiórek, ponieważ są one również obecne na kontynencie.
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 21 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.