You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
44
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1500 posts) posted 10 years ago (88466h)
Na Rookie ma powstać nowy poradnik i to ja będę go pisał. Będzie to obszerny i bardzo dokładny poradnik nt. expienia na Rooku - jak wiadomo jest to najważniejsza (no w większości przypadków) rzecz do roboty na naszej wyspie także wypadałoby, by poradnik był jak najdokładniejszy i najlepiej zaopatrzony w dane.

Do tego potrzebujemy pomocy was - użytkowników. Jedną z ważnych części poradnika będzie tabela do której osoba czytająca poradnik będzie mogła się odwołać i zobaczyć jakie cyferki dają radę osiągnąć jego rówieśnicy w poziomie, jakie miejsce jest teraz dla niego najlepsze a jak będzie sobie radził w przyszłości.

Potrzebuję, byście poszli i zrobili kółka w najważniejszych miejscach do expienia na Rookgaardzie - jeżeli macie darmowe konto to tylko w dwóch miejscach (PSC i MH), jeżeli PACC to w łącznie czterech - do PSC i MH dojdzie standardowe kółko premium i Troll Caves.

Poradnik ma być bardzo dokładny. w związku z tym kółka proszę robić (i nie żartuję) ze stoperem i bez ociągania, bez afkowania i jeżeli przerwa jest wymagana to zacząć od początku. Przed kółkiem zapisać na kartce ilość doświadczenia jaką mamy, po kółku napisać jaką ilość mamy w tym momencie. Odjąć na kalkulatorze.

Jeżeli zrespi się boss proszę kółko zacząć od początku za 5-6 minut. Wiem, to może być uciążliwe ale bardzo, bardzo proszę.

Dane do podania wg. wzoru (dla każdego kółka)
  • Miejsce:
  • Level: (przy okazji podać ile % zwiększenia jeżeli macie mniejszy level niż 50)
  • Broń: (proszę ograniczyć się do Katany/Mace lub Jaggeda, żadnych Spearów ani Halabard)
  • Skill:
  • Premium Stamina? Voucher? Double exp?
  • Mount: Tak/Nie
  • Dokładny czas wykonania kółka.
.

Lokacje są cztery, proszę dokładnie stosować się do ustalonego kółka by dane były porównywalne.
PSC
Zaczynamy od miejsca na zdjęciu. Jedziemy na sam dół aż do Rotworma, zabijamy go i wracamy na górę aż do zdjęcia, wychodzimy na powierzchnię, zabijając wszystkie spidery po drodze dochodzimy do Troll Tower, czyścimy aż do samej góry, schodzimy i idziemy do zdjęcia. Koniec kółka.
MH
Od zdjęcia aż na sam dół Mino Hell, po wyczyszczeniu wracamy na górę, idziemy do Orc Hell, czyścimy Orc Hell, wychodzimy, idziemy do Bear Room Quest, czyścimy, otwieramy room, wychodzimy przez kratkę z pająkami, idziemy do zdjęcia. Koniec kółka.
PACC - Standardowe
Zaczynamy w miejscu zdjęcia. Idziemy do Beara, potem na północne Wolfy, potem zachodnim brzegiem do grobowca Teleskora, czyścimy i idziemy w prawo na Wolfy, czyścimy 3 campy wolfów, idziemy do tunelu z paroma szkieletami, wychodzimy, idziemy do dziury snake'ów, wychodzimy do południowo-wschodnich wolfów, czyścimy i idziemy do zdjęcia. Koniec kółka.
PACC - Troll Caves
Zaczynamy w miejscu zdjęcia. Idziemy na północ, czyścimy góra dół, schodzimy do zdjęcia i na lewo, czyścimy góra dół, po czym do zdjęcia i na doł góra dół, do zdjęcia. Koniec kółka.

Oczywiście w każdym miejscu zabijamy wszystkie potwory dające expa na naszej drodze.

Jako, że dużo jest leniwych osób na forum a potrzebujemy dużej różnorodności danych (od leveli 20 aż po 100+) to zaplanowano małą zapłatę dla każdego kto zrobi kółka w miarę możliwości (Facc lub wszystkie) i DOKŁADNIE poda odpowiedź zgodnie z szablonem.

Jeżeli podasz dokładną odpowiedź za 2 kółka FACC otrzymujesz dodatkowy ciąg liczb w forumowej loterii, jeżeli zaś podasz dokładną odpowiedź za wszystkie 4 kółka to oprócz ciągu liczb otrzymasz 1 dzień forumowego supportera zupełnie za darmo.

Poza tym taki poradnik bardzo się na forum przyda i mam nadzieję, że jesteście w stanie poświęcić tę odrobinę czasu.

Dziękujemy!

~LA i Kadra forum.
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1500 posts) posted 10 years ago (88431h)
Ekhm ekhm bardzo proszę pomóc.

Przy już najmniejszym nakładzie pomocy potrzeba:

Level ~20 (Pixio? Rookier?)
Level ~70 (Lee? DG?)
Level 100+ (Quala? MDN'? Trathos? Sunrise? (lol) )

Mam już dane od siebie (~55) i od Jamnika (35)
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (33 threads, 1991 posts) posted 10 years ago (88431h)
ile płacisz?
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1500 posts) posted 10 years ago (88427h)
FFF wrote: ile płacisz?
Jeżeli podasz dokładną odpowiedź za 2 kółka FACC otrzymujesz dodatkowy ciąg liczb w forumowej loterii, jeżeli zaś podasz dokładną odpowiedź za wszystkie 4 kółka to oprócz ciągu liczb otrzymasz 1 dzień forumowego supportera zupełnie za darmo.
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 10 years ago (88426h)
Co ja co? Ja podalem za kolko mh+psc+brq+oh oczywiscie o ile uwzgledniamy najlepsza scieszke to uzyskalem ze poison arowsami na zmiane ze swordem (katana) na 75lvlu z mountem bez bonusu do szybkosci dokladnie 12.3k/k na samo koleczko nie ma co liczyc tylko na godzine. W sumie i tak powinienes nagrac a wczesniej dowiedziec sie jak wygladaja poszczegolne koleczka tak by wszystko bylo jasne
Do you like the post?

stary_rookier

stary_rookier (User) (1 threads, 183 posts) posted 10 years ago (88418h)
  • psc
  • 26, 50% bonus
  • mace
  • 18
  • normal exp bez mounta
  • 12 minut 23 sekundy
  • 2030 expa
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 10 years ago (88415h)
Ej, ustawcie sobie dokladnie jak ma wygladac koleczko, bo jedni moga robic takie na 2030expa jak rookier a inni moga robic na 2879expa, nie uzyskasz wtedy pozadanych i zetelnych wynikow...
Do you like the post?

stary_rookier

stary_rookier (User) (1 threads, 183 posts) posted 10 years ago (88413h)
nigdy nie uzyskasz dokladnych wynikow, bo jeden pojdzie na skos a drugi strzalka gora+lewo i juz roznica sekundy
jak masz niski level to zrespia ci sie potwory w drodze powrotnej, a jak wyzszy to bedziesz wracal przez pusta jaskinie
ja zrobilem rundke zgodnie z instrukcja i wyszlo tyle ile wyszlo
zrob kolko, podaj exp i czas, a liczeniem zajmie sie LA
Do you like the post?

Trathos

Trathos (User) (2 threads, 475 posts) posted 10 years ago (88412h)
Miejsce: PSC
Level: 110
Broń: Jagged
Skill: 25
normal exp
Mount: Tak
5minut 23 sekundy
Exp: 1316

Miejsce: MH
Level: 110
Broń: Jagged
Skill: 25
normal exp
Mount: Tak
6minut 43 sekundy
Exp: 1466

@edit Bez :P
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1500 posts) posted 10 years ago (88404h)
Wielkie dzięki S_R i Trathos, i tak jak Rookier mówił, po prostu podajcie dane a ja zajmę się liczeniem.

Jakbyście tylko jeszcze mogli podać czy PACC był czy nie
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) aka Insane Rookstar (74 threads, 859 posts) posted 10 years ago (88403h)
Ktoś tu chyba nie rozumie, do czego służy statystyka...
Do you like the post?

sir adi

sir adi (User) (1 threads, 73 posts) posted 10 years ago (88386h)
Spróbuję coś ogarnąć w sobotę jak będę miał trochę czasu.
Do you like the post?

sir adi

sir adi (User) (1 threads, 73 posts) posted 10 years ago (88305h)
1)

Miejsce: Mino Hell
Poziom doświadczenia: 46 (8% bonusu)
Broń: Katana
Poziom władania mieczem: 22
Premiowana wytrzymałość (premium stamina): Tak (50% bonusu)
Talon (voucher): Nie
Podwójne punkty doświadczenia: Nie
Wierzchowiec: Nie
Dokładny czas wykonania kółka: 13 minut i 53 sekundy
Zdobyte punkty doświadczenia: 2703

2)

Miejsce: PACC - Standardowe
Poziom doświadczenia: 46 (8% bonusu)
Broń: Katana
Poziom władania mieczem: 22
Premiowana wytrzymałość (premium stamina): Tak (50% bonusu)
Talon (voucher): Nie
Podwójne punkty doświadczenia: Nie
Wierzchowiec: Nie
Dokładny czas wykonania kółka: 9 minut i 1 sekunda
Zdobyte punkty doświadczenia: 2052

Chciałem jeszcze zrobić PSC + wszystkie trzy kółeczka bez premium staminy ale na MH była już kolejka chętnych a PSC cały czas zajęte... jak nie boty to normalni gracze. Próbowałem 4 razy i w końcu mi się odechciało dalszych testów.
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 10 years ago (88305h)
O.o jestem w szoku ze tak ladnie to opisales, proposy, odezwij sie do mnie jak jestes zainteresowany rozwojem w karierze rookera.
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1500 posts) posted 10 years ago (88304h)
Dzięki zią!

Niech Twój post będzie przykładem dla innych!
Potrzeba jeszcze info od chara 100+, ~75 i ~20 i poradnik będzie mógł powstać!
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 45 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.