You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
13
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (94821h)
Drodzy rodacy!
Jak dobrze wiemy wszyscy Polacy znają się doskonale na piłce nożnej i polityce, więc porozmawiamy o tym drugim. Zbliżają się wybory parlamentarne i w niedzielę 25 października powinniśmy pójść oddać głos do urn wyborczych. Idziecie na wybory? Nie Idziecie? Na kogo głosujecie? Na kogo nie głosujecie i dlaczego nie na Platformę? No chyba, że jesteście Endriu Welc. Zapraszam do dyskusji!
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 11 years ago (94820h)
Nie glosuje
Do you like the post?

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (94819h)
Lee, dlaczego nie głosujesz? Przebywając poza granicami Polski też masz takie prawo.

Ziomixy, jak tam wrażenia po debacie?
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1994 posts) posted 11 years ago (94818h)
spytam mamy bo ja sie nie orientuje w tym
Do you like the post?

stary_rookier

stary_rookier (User) (1 threads, 183 posts) posted 11 years ago (94817h)
jak najbardziej na nie
nie interesuje sie polityka i nie glosuje, bo moj glos i tak jest chuja warty
Do you like the post?

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (94809h)
Gdyby każdy, kto mówi, że jego głos "nie jest nic wart" zagłosowałby na partię X, to partia X wygrałaby wybory.
Do you like the post?

Mis Quala

Mis Quala (User) (6 threads, 1088 posts) posted 11 years ago (94809h)
więc ja zagłosuję na partię X, bo inna raczej nie wygra.
Do you like the post?

sir adi

sir adi (User) (1 threads, 73 posts) posted 11 years ago (94808h)
Na wybory się wybieram lecz nie jestem jeszcze do końca pewny na kogo zagłosuję. Jedynie wiem, że nie będę głosował na PO. Debaty niestety nie widziałem ponieważ byłem w pracy i szkoda bo może ona by mnie w końcu przekonała na kogo oddać swój głos.
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1994 posts) posted 11 years ago (94806h)
no moze na pis
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1501 posts) posted 11 years ago (94803h)
Szczerze, to dobrze, że taki temat powstał bo jestem absolutnie zielony w tym temacie a mam sporo pytań:

1. Dlaczego tak wszyscy naciskają, żebym szedł na wybory skoro nie mam pojęcia na kogo chce zagłosować? Skoro nie wiem to nie chce iść.
2. Co takiego zrobił JKM, że ma tak oddaną rzeszę fanatyków? Jaki ma program?
3. Z braku laku na wykładzie wszedłem na stronkę Nowoczesna.pl bo nowe takie wyrosło chciałem zobaczyć o co biega i w komentarzach pod ich postami sie powtarzają takie zwroty jak "chyba przedawkowałeś TVN" "partia bankierów" o co chodzi TVN to chyba o te stacje w TV chodzi ale nie kumam ._.
4. Te wybory teraz to co w sumie wybieramy i jak to działa? Bo na prezydenta to nie są, to wiem.
Do you like the post?

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (94749h)
1. Jako obywatel tego kraju powinieneś decydować co się w nim dzieje i jak będzie rządzony - nawet pośrednio. Każdego głos jest ważny. Mimo wszystko lepiej pójść na wybory i zagłosować na partię, która jest ci najbardziej bliska, niż nie iść i de facto pomóc innej partii.
2. Janusz Korwin-Mikke tępi lewaków, zawsze mówi to co myśli, jest bezkompromisowy i nie boi się poprawności politycznej. W większości przypadków ma odmienne zdanie od obecnie rządzących. Tu masz jego program: https://www.partiakorwin.pl/program/
3. .Nowoczesna to wersja beta Platformy Obywatelskiej. Na czele partii stoi bankier i dużo tam osób właśnie z tych sfer. Oni będą chcieli, żeby ludzie się wzbogacali, ale ci bogaci. Biedni będą jeszcze biedniejsi. Generalnie według mnie dużo ściemniają. Dziwne jest skąd posiadali tak duże kwoty na kampanię. Na wiecie przychodzi po 50 osób (klakierzy), ale tak umiejętnie operują kamerą, że wygląda, jakby były tysiące. Później TVNy to pokazują i mówią, że "tłumy na spotkaniu z Petru".
4. Jeżeli nie wiesz czego dotyczą te wybory, to może faktycznie zostań w domu. :)
Do you like the post?

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (94689h)
Otwieram temat. Pochwalcie się na kogo głosowaliście, co sądzicie o sondażowych wynikach wyborów i jak przeżyjecie fakt, że nie ma lewicy w sejmie?
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1994 posts) posted 11 years ago (94682h)
Na Sanockiego (Kukiz) i Czerwińskiego (PiS).
Spoiler:
Do you like the post?

Vryysas

Vryysas (User) (3 threads, 113 posts) posted 11 years ago (93192h)
Miałem bardzo nietypową historię powiem Wam! Otóż w dzień wyborów, wróciłem sobie z uczelni, szedłem akurat do lokalu wyborczego, ale po drodze spotkałem swojego ziomka o ksywie "Surinsen", no i poszliśmy do sklepu Odido, kiedyś tam były delikatesy Lewiatan, ale już nie ma bo zbankrutwoali czy coś, zmienił się właściciel i jest teraz Odido, no ale wracając do tematu, poszedłem z Surinsenem napić się dobrego, wykwintnego trunku marki Michel z powodu tego, że być może zmieni się władza i może będzie lepiej w naszym zapyziały kraju. Niestety, dokonując zakupu owego trunku, musiałem pokazać dowód, no a że miałem wszystkie ręcę zajętę trzymaniem teczki z notatkami ze studiów oraz chipsów marki Lasy (nie polecam ludziom na redukcji) i ów feralnego szampana, a babka pracująca w tym sklepie, nie dość, że jest gruba jak Manuela Michalak z Big Brothera (gimby nie znajo), to jeszcze jest ślepa jak Ela Zapędowska z Idola (gimby nie znajo), no i jakoś tak się stało, że wzięła ten dowód do ręki, coś na ladzie, nie wiem, nie pamiętam dokładnie, ale wyszło na to, że tego plastiku zapomniałem, nie wziąłem ze sklepu. Po upojnym popołudniu w czeluściach miechowickiego lasu 8, około godziny 18:50 (nie wiem może była 19) stwierdziłem, że może warto by jednak było skreślić jakieś pole, co to o tym tyle gadali na youtube. No ale idąc do lokalu się właśnie kapnąłem, że nie mam dowodu i lipa, nie mogłem zagłosować i właśnie przez tą babkę z Odida, Polska przegrała :(( Aha, ja chciałem zagłosować na Korwina bo on jest za karą śmierci.
Do you like the post?
Showing 1 to 14 of 14 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.