You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
18
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Aqaxe

Aqaxe (User) (1 threads, 5 posts) posted 11 years ago (94674h)
Witam, na początek chciałbym serdecznie przywitać wszystkich użytkowników Rookie.com.pl, Jest to mój pierwszy Temat (Post?) jak i pierwsza moja postać w Tibii, która została wczoraj RookStayerem na świecie Antica (Tak, tak wiem - mogłem obudzić się wcześniej, jak RookGaard tętnił życiem :D) Mimo wszystko, nadal uważam, że warto zapoznać się z życiem na RookGaardzie i można tu spotkać bardzo pomocne i ciekawe osoby. Tak czy siak, chciałbym dzielić się z wami moimi wrażeniami z gry RookStayerem po raz pierwszy. Więc jakie to wrażenia? Jestem bardzo zadowolny z mojego pomysłu! RookGaard stał się dla mnie nieodkrytą przez całe 9 lat gry, wielką przygodą! Na początek może przedstawię krótko swoją postać o nicku Aqaxe. Aktualnie wbiłem 9 level, uzbierałem trochę złota na start i postarałem się o bardzo dobry ekwipunek. Od razu zaznaczam, że gdyby nie pomoc ludzi, których tu poznałem, nie zdobyłbym jeszcze takowego, za co bardzo im dziękuję :D. Zaczęło się od zalogowania z 2 levelem w świątyni na Rooku. Moje oczekiwania (z racji tego, że jestem pesymistą) były następujące - "Weee, to już pewnie nie te czasy, żeby zacząć grać RookStayerem, pewnie będę grał tu sam i będzie mi brakować towarzyszy przygód.", a jednak bardzo się zdziwiłem gdy po wyjściu ze świątyni ujrzałem 5 czy 6 osób rozmawiających ze sobą. Było to oczywiście pozytywne zaskoczenie, które jeszcze bardziej nakręciło mnie na przygodę. Mimo, że wiedziałem iż ta decyzja jest trochę spalonym pomysłem ze względu na statystyki broni dostępnych na Rooku, postanowiłem, że moją główną bronią zostanie Axe. A dziś, ruszyłem w poszukiwaniu większości ekwipunku, czego nie zrobiłbym bez pomocy Legendary Sunrise
A oto jak zakończyła się jedna z naszych wypraw :
Po kilku innych zadanich, przelanej krwi i pocie w walce z hordami potworów i zwierząt nadszedł oczywiście czas na należyty odpoczynek ! :
Więc zaczęliśmy pić...
Było dużo piwa, a także wina (A podobno nie powinno się mieszać alkoholu), no i to co napisałem w nawiasie stało się prawdą, bo byłem już tak pijany, że nie mogłem złapać zwykłego kurczaka (Nie pytajcie czemu go goniłem, alkohol ma swoje prawa) a dalej to już sam nie pamiętam bo zrobiło mi się ciemno przed oczami i obudziłem się dopiero późno w nocy...

Podsumowując moje pierwsze 2 dni przygody z RookGaardem - jestem bardzo zadowolony, można poznać tu wspaniałych ludzi, chętnych do pomocy i imprezowania i właśnie to sprawia, że zostanę tu na dłużej bo Tibia to ludzie, którzy grając w nią, tworzą (szczególnie na Rooku) unikalny klimat, dla którego aż chce się grać! Postaram się w miarę możliwości kontynuować swoje przemyślenia i zdjęcia z przygód, jeśli ktokolwiek będzie zainteresowany, jak okiem dosyć doświadczonego gracza wygląda gra na Rooku po raz pierwszy. Wiem, wiem - trochę się rozpisałem za co z góry przepraszam :D

P.S - Widziałem, że gra tu trochę ludzi na Antice, chętnie was poznam (lub może już poznałem) i pogram razem więc odzywajcie się tutaj wraz z nickiem lub w grze na postać Aqaxe. Pozdrawiam! :D
Do you like the post?

Mis Quala

Mis Quala (User) (6 threads, 1088 posts) posted 11 years ago (94673h)
kolego, nie chce Ci wybrzydzać rooka ani tibii, ale to już chyba za późno na rozpoczęcie gry. jak chcesz imprezować to lepiej wyjść na jakąś dyskotekę. chyba że tak bardzo Ci się to spodobało, że wolisz takie coś niż poznać jakichś znajomych w 'rl życiu'.

ale jak już kupiłeś pacca to już go wykorzystaj (bo za 30zł miałbyś 0,7 wódki), ale się nie wkręcaj w to za bardzo. nie ma sensu marnować życia już na tę grę. tak mi się wydaje.

chyba że masz 15 lat, to za wcześnie na imprezowanie, więc pozostań na razie na melanżach u Normy.
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 11 years ago (94672h)
Itam Quala nie znasz sie.

No to witamy na forum oraz na Antice, ja osobiscie bywam tam tylko w gosciach, ale jestem pewien ze na Antycznym rynku spotkasz wielu nowych znajomych.
Do you like the post?

sir adi

sir adi (User) (1 threads, 73 posts) posted 11 years ago (94671h)
Nie słuchaj tego marudera. Fakt, że tibia przeminęła i ogólnie szkoda życia na takie pierdoły ale też szkoda na wiele innych a jednak je marnujemy na takie duperele. Skoro już wybrałeś Rooka to życzę wytrwałości bo z powodu pustek niestety trochę szybko się nudzi i trzeba szukać jakiegoś zajęcia. Na szczęście na rooku wbrew temu co wszyscy mówią jest naprawdę sporo do porobienia a brak nowych graczy jest z jednej strony sporym plusem - puste expowiska. Dawniej nabić lvl (nawet w przedziale 6-8) to była masakra. Same boty, nooby i Sanrajsy a na expowiskach była walka o każdego wolfa. Na szczęście Rookgaard przez te wszystkie lata się rozrastał i rozwijał i teraz to już nie jest wcale taka mała wysepka. W podziemiach można się potracić i to dosłownie. Expowiska są spore i jest w czym wybierać. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że w niektórych miejscach łatwiej się expi niż na niejednym expowisku na mainie! A już na pewno szybciej zbiera się kasę :)
Poczytaj różne artykuły i ciekawostki, pospaceruj po całej wyspie i sam też poodkrywaj uroki tego miejsca. Życzę powodzenia!

A Mis Quali życzę skosztowania kiedyś wódki a nie jakiegoś sikacza z biedry 30 zeta za litr co nawet zamarza w zamrażalniku.
Do you like the post?

Aqaxe

Aqaxe (User) (1 threads, 5 posts) posted 11 years ago (94663h)
Mis Quala wrote: kolego, nie chce Ci wybrzydzać rooka ani tibii, ale to już chyba za późno na rozpoczęcie gry. jak chcesz imprezować to lepiej wyjść na jakąś dyskotekę. chyba że tak bardzo Ci się to spodobało, że wolisz takie coś niż poznać jakichś znajomych w 'rl życiu'.

ale jak już kupiłeś pacca to już go wykorzystaj (bo za 30zł miałbyś 0,7 wódki), ale się nie wkręcaj w to za bardzo. nie ma sensu marnować życia już na tę grę. tak mi się wydaje.

chyba że masz 15 lat, to za wcześnie na imprezowanie, więc pozostań na razie na melanżach u Normy.
Znajomych i przyjaciół w prawdziwym życiu już mam, te "imprezowanie" to sarkazm oczywiście. Mam 19 lat i pracuję w niemczech a że tutaj znajomych tylu nie mam co w Polsce, to myślę, że gra na Rooku jest dobrym sposobem na nudę :) Poza tym przygoda na Rooku, to tylko kontynuacja gry w Tibię, bo w samą grę gram już 9 lat ;D Pozdrawiam
Do you like the post?

Venomcio

Venomcio (User) (3 threads, 19 posts) posted 11 years ago (94640h)
Serdecznie witam cie na tej skromnej wysepce ! Jak chcesz pogadać lub coś potrzebujesz pisz do mnie na Venomcio Rookslayer. I nie słuchaj tego co niektórzy mówią ,że nie ma już sensu grać na Rooku, bo naprawde warto, jest pełno ludzi z którymi można sie wspólnie pobawić grając tu ! :)
Do you like the post?

Aqaxe

Aqaxe (User) (1 threads, 5 posts) posted 11 years ago (94639h)
Witam ponownie ! Wczoraj na Antice odbyła się Wystawa Serów i oczywiście w celach degustacji jak chytra baba z radomia, pochwyciłem co się da :D. Następnie skromnie, ale postanowiłem ułożyć coś, żeby screen z awansu był trochę ładniejszy. Udało mi się wbić 10 lvl, a jeden pająk postanowił zostać gwiazdą i ustawił się do screena :D (sery jeszcze troszkę ubrudzone krwią organizacji wystawy serów, którzy dzielnie bronili ich, lecz polegli) Dzięki za obecność Legendary Sunrise i Nyletia ! :
Jakiś czas później dołączyły do nas dwie nowe twarze na Antice, jeden chciał kupić studded legi, więc zaproponowałem mu pomoc i po chwilowej namowie, kilka innych osób wybrało się z nami :) Nyletia utknęła gdzieś niżej szukając liny w plecaku a Legendary Sunrise niestety w tym czasie jadł. Lilly Rookerka ze swoim najwyższym poziomem doświadczenia w drużynie wyczyściła praktycznie całą drogę do Honey Flowera, a oto zakończenie podróży :
Oczywiście aby troszkę zarobić - po długich namowach postanowiłem, że ulegnę prośbom Obiego o umieszczenie reklamy jego sklepu na forum. Pozdrawiam i do zobaczenia na Antice ! :D
Do you like the post?

sir adi

sir adi (User) (1 threads, 73 posts) posted 11 years ago (94637h)
Chyba zapowiada się ciekawy album regularnie aktualizowany w dobie "nicsieniedziejenarooku" :)
Ja osobiście po upadku rookgaard.pl przestałem się bawić w fotografa i nie robię już żadnych screenów bo po prostu mi się nie chce ale chętnie zawsze oglądam czyjeś postępy.
Czekam na 20 poziom! :)
Do you like the post?

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (94636h)
Hej, Aqaxe!

Zgodnie z Regualminem działu "Zdęcia" minimalny awans widoczny na screenshocie to ten na 15 poziom. Nie będę go przycinał, ponieważ ładnie rozwijasz album i trochę ożywiłeś forum. Pamiętaj o tym jednak na przyszłość.
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) (82 threads, 912 posts) posted 11 years ago (94636h)
Lol, kolejny udaje, że czuje RPG! Ludzie złoci, zamiast się bawić w pikselki, idźcie lepiej do baru się upić! Przecież lepiej być pijanym niż nie być pijanym.

Anyway, fajny temat. Co jakiś czas znajduje się nowy użytkownik, który bawi się na Rookgaardzie i ja to doceniam. Oby gra sprawiała Ci radość jak najdłużej :).
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1994 posts) posted 11 years ago (94635h)
A ja to kurde co? Też wybijałem.. ;x

ABAROS wrote: Hej, Aqaxe!

Zgodnie z Regualminem działu "Zdęcia" minimalny awans widoczny na screenshocie to ten na 15 poziom. Nie będę go przycinał, ponieważ ładnie rozwijasz album i trochę ożywiłeś forum. Pamiętaj o tym jednak na przyszłość.
I po problemie :trollface:
Do you like the post?

Ryukis

Ryukis (User) (1 threads, 48 posts) posted 11 years ago (94630h)
Hey man! nice life thread, Rookgaard is awesone and always will be, you can have a nice real life and enjoy a game it has nothing to do with! also antica is a great world and have for me, the best rook comunity, make me happy to see new rookers ^^
I hope you do not give up and continue with this... and i was surprised that you have chosen axe, you have plans to buy a Halberd or is it's only because you like?

Polish (with traductor :/)

Witaj przyjacielu!
ciekawy wątek życia , Rookgaard jest awesone i zawsze będzie można mieć ładny prawdziwe życie i cieszyć się grą nie ma nic wspólnego z tym ! także Antica jest wielkim świecie i mają dla mnie, najlepszy Rook Komunalne , mnie uszczęśliwić , aby zobaczyć nowe rookers ^^
Mam nadzieję, że nie poddają się i nadal się z tym ... i byłem zaskoczony , że wybrałeś siekierę , masz plany na zakup halabarda , czy jest to tylko dlatego, że chcesz ?
Do you like the post?

Aqaxe

Aqaxe (User) (1 threads, 5 posts) posted 11 years ago (94629h)
Hello Ryukis, i must say that your life thread is very interesting too, it's surely more than mine :D Yeah, Antica RookGaard community is very nice, day after day i like that people even more!
I must say that Axe is just my favourite weapon in game so i have chosen it because i really love Axes in tibia (It's not a good for me, because of normal RookGaard items, Axe is the worst choice) and i wanted to be a little original :D I must say i wanted to have a Halberd too (I don't like to lie haha) but firstly - i cannot find anyone on antica who is selling it, secondly - i think i have not enough money :l But playing with Hatchet is still a very nice fun, even if it's the worst weapon - i have big motivation to make good skills and hit like sword users :D I must say that your gallery is a little bit overpowered for RookGaard, but i don't say you do something bad, it's really nice to see such an unique gallery as you have! I am sure that i will come back to your life thread many times, you must feel a little bit alone on mainly Polish forum, and we are the same community of RookStayers ! So i wait to see your advance to level 80 on a screenshot and wish you all good, greetings ! :D
Do you like the post?

Ryukis

Ryukis (User) (1 threads, 48 posts) posted 11 years ago (94628h)
I think there are only 4 Halbers in Rookgaard in all worlds, it's difficult find one, anyone using hatchet maybe you can get the top skills i think the top now is Dark Gladir with axe 24 hehe... if you like you can try, i love train haha... i have 2 monitors, i see the char in one and in the other i watch movies or series haha, well if you see my album you have seen that i train for 42 days to get skills 23/30.. only lvl is a bit bored (for me).. anyway now i want lvl 80.. when i get the lvl maybe i go to make other things, up distance and make some achievements, or i want to make addons for my makers too... if you want you ever find things to do here ^^
some times i feel a little alone yes haha, but i ever see all threads and search traductions, i'm spanish but my br is 90%... english 80% i think and polish 2% uaheuheu... i have life thread in tibiabr too.. only i don't like the spanish site (tibiahispano) because i hate the admins, have the site only for make money and the forum is full with ads... u can't navegate -_-

I'll be watching your progress, good luck ;)
Do you like the post?

Aqaxe

Aqaxe (User) (1 threads, 5 posts) posted 11 years ago (94590h)
Witam ponownie! Ostatnie dni na Antice przebiegły dość spokojnie. Ja trochę poskillowałem i pozbierałem też piórka bo podobno pewna osoba w tej wiosce jest w stanie wykonać bardzo dobry jakościowo kapelusz z piórkiem, dobry na chłodne dni. A Legendary Sunrise wciąż pnie się do góry ze swoim poziomem doświadczenia zabijając ogromne ilości pająków.
Nawet Venomcio Rookslayer stwierdził wczoraj, że weźmie się za expienie w celu rywalizacji z Sunrisem, który go powoli dogania :D
A oto efekty power gamingu Legendary Sunrise
Lecz po tej pięknej liczbie, Sunrise nie ustępuje! :
Pająki dalej dzielnie z nim walczą, został on ich wrogiem numer 1.
Gratuluję wbitego poziomu Sunrise, Go Go 30 !

Tymczasem ja, wraz z Venomcio Rookslayer znaleźliśmy pewną tratwę, którą nazwaliśmy Drewnianic. Tratwa wygląda bardzo solidnie więc niedługo wyruszamy w podróż, w poszukiwaniu morskich potworów (mam nadzieję, że nie zaatakują nas piraci). Póki co, tratwa jest fajnym miejscem do połowów ale rekina nie udało się niestety złapać :(. W skrzyni na tratwie znalazłem tajemniczą książkę :
Rozmyślająć do czego może być ona przydatna, popytałem trochę mieszkańców RookGaarda i Amber powiedziała mi, że zgubiła tę książkę dawno temu. Bardzo za nią tęskniła, więc postanowiłem oddać jej ją i ku mojemu zdumieniu podarowała mi swój stary krótki miecz w zamian :
Więc dalej, w pogoni za miejscowymi kurczakami i treningiem w walce toporem i obronie tarczą, staram się rozwijać swą postać aby była idealnie przygotowana do walki z Minotaurami, z których czasem można zdobyć skórę Minotaura, a przy odpowiedniej ilości tej skóry, można sprawić sobie bardzo ładny plecaczek, praktyczny i wygodny :D.

Niebawem, postaram się pozwiedzać trochę wyspę i może uda mi się trafić na jakieś cenne przedmioty ukryte w skrzyniach :D Widzimy się niedługo, Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś jeszcze przegląda mój album :D
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 19 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.