You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
26
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Freszol

Freszol (User) (40 threads, 761 posts) posted 13 years ago (110375h)
Skoro już tak ludzie otwarcie piszą o tym wszystkim, to gdy ja miałem może z 3 lata widziałem anioła XD

No ale od kilku lat jestem ateistą i sam nie pamiętam dlaczego ;p
Do you like the post?

Ven

Ven (User) (8 threads, 295 posts) posted 13 years ago (110374h)
Jeśli chodzi o religię, moi rodzice są bardzo wierzący i próbują mnie nakłonić by też taki być, ale chodzę co tydzień do kościoła i to mi starcza. Jeśli chodzi o zjawiska paranormalne to nic mi się nie przytrafiło, ale wierzę w duchy itp :) Sam widziałem ludzi opętanych w kościele na specjanych mszach i egzorcyzmach i słyszałem nieludzkie odgłosy itp
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 13 years ago (110247h)
Ven wrote: Jeśli chodzi o religię, moi rodzice są bardzo wierzący i próbują mnie nakłonić by też taki być, ale chodzę co tydzień do kościoła i to mi starcza. Jeśli chodzi o zjawiska paranormalne to nic mi się nie przytrafiło, ale wierzę w duchy itp :) Sam widziałem ludzi opętanych w kościele na specjanych mszach i egzorcyzmach i słyszałem nieludzkie odgłosy itp
Rozwiń, jeden z moich ulubionych temat, a nic się nie dzieje. :(
Do you like the post?

Ven

Ven (User) (8 threads, 295 posts) posted 13 years ago (110247h)
Jutro idę na to spotkanie do kościoła, co pół roku to jest, ludzie zjeżdżają się z całej Polski, jak coś będzie to zdam relację :)
Do you like the post?

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 13 years ago (110246h)
Popieram Acotte :)

@Kosmos
Nie chciałoby Ci się bardziej rozwinąć tematu egzorcyzmów? ^^
Byłeś na spotkaniu z Bashoborą w warszawie w tym/tamtym roku? (Nie pamiętam kiedy ono było xD)

Gardor ;)
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 13 years ago (110246h)
hm, opętania to rzeczy arcyciekawe, mimo, że jestem niewierzący. Kiedyś będę musiał to zobaczyć. :P Oczywiście czekam na obszeeeerną relację. :)
Do you like the post?

Ven

Ven (User) (8 threads, 295 posts) posted 13 years ago (110211h)
No więc jak mówiłem, wybrałem się na Tyski Wieczór Uwielbienia, było już to 23-cie takie wydarzenie. Ludzi pełno, około 2 tysięcy, niektórzy z drugiego końca kraju. Ścisk niesamowity. Co do paranormalnych wydarzeń przyjechałem tak głównie po to, choć trwało to z 2 minuty na 4 godziny przebywania tam. Niestety był taki tłok, więc oglądałem to na telebimie w domu parafialnym obok :/ Było słychać tylko dźwięk, a obraz był z góry kościoła i nic nie było widać. Przejde do konkretów: Były modlitwy w różnych intencjach, uzależnienia, schorzenia etc. Ale była również modlitwa o uwolnienie od złego ducha ludzi opętanych. Wtedy do w kościele zaczęły się straszne krzyki, a facet, nad którym modlił się indywidualnie ksiądz, wydawał nieludzkie, przeraźliwe odgłosy, takie jak na taśmach z Aneliese Michel. Ludzie obok miny mieli nietęgie, jedno dziecko prawie zemdlało. Niestety jak wspominałem nie było mnie obok tego faceta i nie wiem co z nim sie działo dokładnie. Być może niektórzy nie wierzą w opętania, ale ja po tym co usłyszałem uważam, że normalny zdrowy człowiek, nie wydaje takich odgłosów na widok krzyża i monstrancji.
Do you like the post?

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 13 years ago (110208h)
Jeżeli ktoś chciałby obejrzeć ten film o Anneliese Michel, to proszę :)

Bardzo ciekawy materiał :)

Gardor ;)
Do you like the post?

AdrianKordel

AdrianKordel (User) (0 threads, 6 posts) posted 13 years ago (110207h)
@UP
Po latach stwierdzono, że Anneliese Michel cierpiała na zaawansowanego halluxa rzeżączkowatego przysadki mózgowej.
Było o tym na tvn style.

@TOP
Byłem świadkiem niewytłumaczalnego zdarzenia na przełomie 2 i 3 godziny w nocy, kiedy przyjechałem z Grudziądza po feriach zimowych, kaloryfery były bardzo gorące, choć nikt ich nie włączał przez tydzień, a w domu nadal było zimno. Spytałem sąsiada mojej teściowej czy był w domu, ale odpowiedział, że mieszka od trzech lat w Poznaniu i w tym czasie podlewał pelargonie (dziwne, bo była zima, a on nie trzyma kwiatków w mieszkaniu).
Rozkręciłem więc grzejnik, a tam - ku memu zdziwieniu, wyciekała dziwna maź, przypominająca bełt kisielu zmieszanego z żelem pod prysznic. Nie wiem co się dalej stało, bo wtedy zemdlałem. Po obudzeniu się, notabene 2 tygodnie później, dowiedziałem się, że zapadłem w śpiączkę anachilaktyczną trzonu śródmózgowia. Dziwny żel okazał się połączeniem chloroformu magnezianu i dekadoranu metamdrostynolonu (jako, że interesuję się chemią od razu dowiedziałem się dlaczego zemdlałem). Po zapoznaniu się bliżej z budową i funkcjonowaniem kaloryferów było jasne, że ta mieszanka występuje w większości domowych urządzeń cieplnych.
Nie wiem jednak jakim cudem grzejniki były gorące po tygodniu nie włączania ich.
Do you like the post?

anonymous

anonymous (User) (1 threads, 42 posts) posted 12 years ago (107051h)
Do you like the post?

PrincessWoona

PrincessWoona (User) (22 threads, 490 posts) posted 12 years ago (104505h)
@dobrze edwentydż już na mnie nie krzycz pl0x:
Aby dowiedzieć się i porozmawiać na tego typu tematy dużo, osobiście polecam https://boards.4chan.org/x/ gdyż ludzie przesiadujący na owym bordzie, owego portalu, pojedyńczymi przypadkami opiewają inteligencją oraz dogłębnie siedzą w tych tematach, cechują się również otwartością dzięki istniejącej tam kompletnej anonimowości. Ja jednakże nie mogę zbytnio się wypowiedzieć w tym temacie, gdyż określę to tak, para- to dla mnie norma i codzienność, a wam przekażę takową informację (po nierodzimym języku): all this stuff is deeper and much more complicated than you think and can ever imagine.
Do you like the post?

Advantage

Advantage (User) (14 threads, 345 posts) posted 12 years ago (104497h)
@up
Co to za temat?
@topic
Sam niestety byłem świadkiem nieprzyjemnego zdarzenia - gdy widziałem coś czego nie było. Co do opętań - jeżeli nie opętuje się ateistów to uważam, że oni powinni rozmawiać z "opętanymi" itd. a nie chrześcijanie, którzy nie są obiektywni
Do you like the post?
Showing 16 to 27 of 27 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.