PatrykOrkWielki (User) (4 threads, 206 posts) posted 9 years ago (80301h) Chcialbym wam zaprezentowac moje opowiadanie choc to jest moje pierwsza powiesc oceniajcie.
Pewnego Dnia Przyszedł na Świat Tatanek zastanawiał się jak tu wylądował w wyroczni stal Cipfried wówczas podszedł do niego
pewien Stary Mędrzec ktory miał blekitna długą szate i biała długa białą brode
-Witam cie Tatanku dobrze ze jestes dam ci coś i powiem tobie dlaczego tu trafiłeś
Tatanek spojrzał na Mędrca jednak cos zauwazył za kolumna lezał pewien przedmiot podniosł go i poszedł za Mędrcem.
Mędrzec poglaskał swa broda i za kaszlał.
- Wiesz Tatanku wiele ludzi tu przychodzi i odchodzi ale jak ty chcesz odejsc to zginiesz dlatego mam dla ciebie
misje która musisz wykonać.
Tatanek podrapał sie po głowie poczym zapytal sie Mędrca.
- Czemu chcesz mi pomoc skoro wyrządzilem komus tyle zła w swiecie Kontynantalnym , lecz nie zasługuje na druga szanse.
Mędrzec stanoł popatrzył sie na Toma co robi wtedy przemowił do Tatanka ;
-Wyrocznia dala ci ostatnia szanse zebys tu pozostal bo w tamtym swiecie gdzie zyles zapadl zmrok rozne bestie potworow
terroryzura miasta hordy Demonow obstawiaja miasta zeby zaden smialek nie mogl wyjsc z Miast ,dlatego musisz pozostac
tutaj masz oto twoj miecz rapier twoja misja to udowodnic ludziom ze jestes godziem wszystkiego .
Tatanek wzioł miecz od Starego Mędrca i udał się w stronie Obi , gdy sie obrocił to juz Starego Mędrca nie było.
Tatanek wedrowal po miescie nagle zauwazyl Rybaka mlodego w ubraniu lowcy ktory lowil ryby na moscie ubranie mial tak zniszczone
jak by go poszarpaly szczury . Tatanek podszedl do Rybaka i sie go zapytal .
- Witam cie Rybaku może ty mi pomożesz zdobyć ekwipunek mam tylko ten miecz .
Rybak mocno zacisnoł zęby żeby mu nitk nie przeszkadzal w łowieniu ryb lecz Rybak sie odezwał ;
- Pierwszy raz cie tu widzę siądz obok mnie cos ci powiem .
Tatanek ogladnoł się do okola spojrzał do plecaka czy ma ta tajemnicza rzecz którą znalazł za kolumna nagle Rybak powiedział;
- Wiesz odkad tu jestem to lowie te ryby i sprzedaje u pewnego Shamana na dole ktory skupuje jedzenie ale cos ci powiem jest taka tajemnica którą nitk nie udowodnił .
Tatanek wymruczał ;
- Jaka tajemnica ??
Rybak zarzucił jeszcze raz wędke i zaczoł kontynuować mowę.
- Wiele ludzi próbowało zdobyć miecza furii lecz żaden śmiałek nie udowodnił , problem w tym jest ze ludzie nie tak się zabierają za to dlatego ty musisz odkryć , jestem pewien ze ten miecz występuje na tej wyspie i nie dlatego ze on jest na malej wyspie obok fortecy trolli.
Tatnek zdziwiony ze mu nawet każe odkryć miecza furii , zastanawiał się jak to zrobić a moze ten przedmiot co ma w plecaku pomże mu
rozwiązać zagadkę tego miecza furii , Tatanek zapytał rybaka ;
- Lecz jak mam to zrobić powiedz mi Rybaku nie mam odpowiedniego ekwipunku.
Rybak na to ;
- Weż ode mnie 50 ryb i idz do Szamana on skupuje ryby i idż wyżej kup sobie wędkę i robaki i tym sposobem zarobisz na co tylko chcesz a teraz idz nie przeszkadzaj mi w łowieniu.
Tatanek wziol ryby poszedl do Szamana sprzedal u niego od 1 szt po 5 golda potem wyruszyl wyzej kupic wedke i robaki wtedy wyruszyl poszukac
miejsca do lowienia. Tatanek doszedl do ciekawego miejsca byla plaza kawalek nizej mala buda do szedl do rzeki siadl na trawie i zaczol
wedkowac , minela godzina odkad Tatanek zlowil 60 szt ryb tak dobrze mu szlo ze musial troche odpoczac od lowieniu ryb , po chwili
uslyszal glos czyis dobiegajacy z plazy ten ktos podszedl do Tatanka i zapytal ;
- Ktos ty jest ??
Tatanek odrowcil sie do osoby ktora byla w stroju wedrowva mial plecak i kapelusz z piorem
- Nazywam sie Tatanek Tham a ty kim jestes jesli mozna wiedziec ??
- Zwa mnie Florian Von i szukam przogod siedze tu od dluzszego czasu poczym mnie zabili na Kontynencie a Wyrocznia dala mi ostatnia szanse lecz niemam co robic to tylko chodze po miescie z tym oto szabla czasem pojde na szczury zabrac troche golda na jedzenie i picie dla siebie.
Tatanek popatrzyl sie na niego po czym mu odpowiedzial;
- Szukasz przygod , zabili cie tak samo jak mnie tez mam ostatnia szanse by przezyc ,
to mi pomozesz jestem w trakcie myslenia jak tu zdobyc miecza furii.
Florian przemyslalem jego propozycje wiec sie zgodzil;
- Dobra choc wez te ryby i dziemy do Szamana potem pojdziemy do bankiera i damy mu zloto zeby nam przechowal.
Tatanek zapytaj sie Floriana ;
- Jest tu cos co moge zdobyc jakis ekwipunek ?
Florian odpowiedzial ;
- Wiele rzeczy mozna zdobyc jak i kase.
Tatanek pokazal tajemnicza rzecz ktora znalazl
- Patrz co zem znalazl w wyroczni za kolumna zloty klucz numer 4600
Florian zdziwiony ze zloty klucz lezal w Wyroczni za kolumna wtedy musial mu powiedziec do czego sluzy ten klucz;
- Ponoc ten klucz otwiera drzwi do Minotaura Maga ktory znajde sie w piekle minotaurow .
Tatanek popatrzyl na Floriana i zdziwieniu co on wygaduje klucz do Mino Maga moze to ma cos wspolnego z mieczem furii lecz nie pytal sie Floriana tego.
Florian zapytaj ;
- Czy jak zes znalazl ten klucz czy ktos cie widzial jak podnosisz go ?
Tatanek stanowczo odpowiedzial;
- Nie , podszedl do mnie po paru minutach Stary Medrzec ktory kazal zebym za nim poszedl mialem zamiar isc sprawdzic, wszystkie drzwi ktore znajduja sie na tej wyspie lecz czasu niemialem sprawdzic.
- Florian odrzekl;
- Wielu smialkow bylo sie odwarzyc przeciwko wielkiemu Mino Magowi lecz cos im brakowalo wiele razy ludzie tu sprawdzali bez skutku by
sie dostac do Tarantuli czy tez za swiatow nie umarlych zwanego Ghoula ale badz powiem Tatanku tobie pomoge , ale powiedz mi czy kogos jeszcze spotkales
na drodze oprocz Starego Medrca ??
Tatanek ku zdziwieniu reakcji Floriana usmiechnol sie poczym zjadl rybe i odpowiedzial
- Jak zemposzedlem a po chwili sie odwroclem zniknol ten Medrzec bladzilem po miescie gdy po pewnym czasie spotkalem Rybaka w stroju lowcy ktory nie byl rozmowny kazal zabrac 50 ryb i isc do Szamana a potem kupic wendke i robaki , poczym poszedlem by mu nie przeszkadzac.
Florian zas odpowiedzial
- Powiadasz ze Rybak w stroju Lowcy znam tego czlowieka do wszystkich jest milym spokojnym czlowiekiem choc on kiedys wedrowal
po miescie pewien czlowiek podarowal mu wedke i 100 robakow i mu powiedzial jak masz tak bladzic po miescie to lepiej zacznij lowic i sprzedawac by muc tu
przezyc.
Tatanek ku zastanowienie sie dlaczego Rybak mu podarowal 50 ryb poczym powiedzial Florianowi.
- Wyruszamy na przygode pokaz droge by moc zdobyc ekwipunek lepszy i zobaczyc ta wyspe dokladnie.
Florian zjadl mieso napil sie wody poczym burknol
-Wiec w droge przyjacielu pojdzmy na pajaki duzy teren mieszcza sie one podziemia.
Florian i Tatanek przeszli przez most na polnocy potem skrecili na lewo zabili podrodze 3 pajaki poszli wyzej a tam wyskoczyla gromada pajakow, Tatanek ciol na 2-3 kawalki zas Florian col je na pol poczym zeszli pietro nizej.
Florian odrzekl
- Juz myslalem Tatanku ze nie poradzisz sobie ale radziles sobie swietnie ale przed nami bedzie ich jeszcze wiecej beda trujace pajaki, bugi smieszne stwory i szczury
Poczym Florian i Tatanek zaszli na koniec drogi bylo juz ostatnie zejscie na dole dochodzily dwa odglosy.
Florian powiedzial
- Na dole jest rotworm i Rottie boss rotwormow dla ciebie bedzie za zadanie zabic Rottie i wydobyc z jego ciala lup.
Tatanek zdyszany odrzekl
- Wchodzimy !!
Florian zaczol bic z calej sily rotworma a Tatanek zaczol bic tak samo z calej sily Rottie , Florian rzekl;
- Patrz co zem wydobyl 15 zlota i mace.
Tatanek byl zadowolony co on znalazl w lupie bossa rotwormow
-Patrz co ja wydobylem Katane 15 zlota i Legionowy Helm , oplacalo sie isc tutaj.
Florian usmiechnol sie i wrocili do mostu gdzie znajdowaly sie te trzy pajaki. Florian uslyszal krzyk wrzask jak by kogos bili w krzewach stak
Mlody Czlowiek i niemogl sie wydostac z zarosla. Tatanek zaczol wycinac swa katana lecz nie dalo rady. Florian poszedl szybko do miasta po kose gdy wrocil zaczol ciac zarosla i uwolnil Mlodego Czlowiekia ,
Flurion za pytal sie
- Jak sie tu znalazlem ??
Mlody odrzekl
- przeszedlem przez most stanol tu na srodku tych zarosli i nagle szybk oodrstatalo ze niemoglem wyjsc ale dziekuje wam ze mi pomogliscie jak moge sie wam od wdzieczyc ??
Tatanek wpadl na pomysl i zapytal Mlodego ;
- Co wiesz o mieczu furii ??
Mlody niewiedzial zaduzo ale odpowiedzial ;
- Tyle wiem o mieczu tym ze istnieje ten miecz lecz nikt tego nie udowodnil .
Florian zastanawial sie nad tajmeniczym mieczem furii co gdzie trzeba szukac aby go zdobyc poczym odrzedkl mlody czlowiek
- Slyszalem ze pewien szaleniec gdzies sie znajduje na tej wyspie uwieziony i wie jak zdobyc lecz inni uznaja go za szalenca bo co opowiadal ze dawniej byly tutaj hordy minotaurow orkow trolli itp. Lecz ktos go uwiezil gdzies na tej wyspie a potem ta osoba zginela w tajemniczym miejscu gdy odkryla cos nieznanego.
Tatanek chwile namyslu pomyslal od czego tu zaczac nagle parsknol Florian
- A sa jakies miejsca tajemnicze ktore sa znaki ktore moga gdzies prowadzic by dotrzec do tego miecza bo kiedys znalazlem taka ksiazkie ze wiele miejsc jest ktore nitk nie odkryl albo zginol tak jak ty mowisz
Mlody Czlowiek podrapal sie po glowie splunol do studzienki rzekl
- Owszem sa miejsca takie z ktorym wiaze sie ryzyko smierci lecz zeby to by udowodnic ze istnieje trzeba znalesc tego szalenca ktory sobie dorobil lapy z niedzwiedzia i helm wilka lecz jego bedzie trudno odnalesc ludzie tak powiadaja.
Tatanek pomyslal zeby odszukac tego szalenca moze im pomoze. Florian ku zastanowienia pomyslal czy by nie zaczac od wschodniej bramy miasta by go poszukac nagle odopowiedzial
- Dobra jak mamy tutaj stac i myslec nad tym gdzie szukac tego Szalenca to zacznijmy od wschodniej bramy mzoe go tam odnajdziemy .
Tatanek rzedl ;
- Owszem chodzmy tam.
Florian Tantanek i Mlody Czlowiek wyruszyli szukali tego pewnego Szalenca po rozynch zakamarkach jednak zauwazyli tego szalenca wolal pomocy stal w skalach podrugiej stronie brzegu. Tatanek spytaj
- Kim jestes ze wolasz pomocy ??
Nagle odpowiedzial Szaleniec
- Zwa mnie Zavarei Szaleniec i siedzu tu od wielu lat niemam liny ani jedzenia od dlugiego czasu pomozcie mi sie wydostac
Florian pomyslal skoro chce pomocy to musi nam pomoc skoro go znalezlismy. Florian odpowiedzial Szalencowi
- Dobra pomozemy tobie jesli nam pomozesz poszukujemy miecza furii a jesli nas oszukasz to cie bedzie czekac sroga kara od Pewnej osoby
Zavarei bez zastanowienia odpowiedzial
- Dobra pomoge tylko pomozcie mi sie wydostac zejde na dol ale wy musicie mnie wciagnac od drugiej strony.
Cala akcja trwala nie dlugo wyciagneli Zavarei z dziwnego miejsca dali mu jesc i pic . Ale Mlodemu czlowiekowi cos nie pasowalo cos zauwazyl u tego czlowieka
musial z siebie to wydusic
- jak zes sie tutaj znalazles ?? Sam zes tutaj trafil czy ktos cie tu zaprowadzil ??
Zavarei rzekl;
- Pewnego dnia bylem z pewnym Czarnoksieznikiem ktory wiedzial na tyle o tym miejscu ze tu w skalach znajde skarb lecz sie pomylilem on mnie zostawil i poszedl w strone miasta widzialem go przez szpare w tej jaskini i cos mruczal cytuje ..,, Ten miecz bedzie moj mam juz wszystkie zabite potwory i trzeba im zlozyc hold za to dostane klucz '..
Tatanek zastanawial sie czy nie chodzi o ten klucz co posiada przy sobie ale pomyslal wtedy.
-hmm dosc ciekawe co mowisz Zavarei ale jaki to klucz i jaki numery mial tego nie wiesz pewnie
Zavarei odrzekl;
- Nie wiem jaki klucz ale mozna to sprawdzic pamietam jak pewien gracz pokazalo mi to miejsce gdzie mozna zdobyc klucz wystarczy zwloki wilka trolla orka i sarny krew ktora ja mam w 10 butelkach.
Wiec sie wszyscy zebrali na polowanie tych stworzen zaszli az do fortecy przyszczol i tam juz mieli martwego wilka sarny i trolla lecz jak doszli do miejsca to jeszcze brakowalo byly jeszcze 2 miejsca wiec dodali zwloki Szkieleta i poszli po zwloki orka i tym sposobem zrobili kilka razy i kazdy znich mial klucz co sie okazalo ze Tatanek tez go ma. Potem udali sie cala paczka do Piekla Minotaurow. Tuż przy wejsciu wejsciu do Piekla Minotaurow paczka kumpli wyzabijali wilki ktore spotkali na drodze, ale nie
wiedza ze jeszcze zostaly im 2 pietra , nizej na nich czychalo zlo i tylko trzeba myslec by przezyc niz zginac.
Tatanek powiedzial ;
- To jak gotowi ??
Reszta patrzy i zastanawia sie Florian odpowiedzial ;
- tak jestem gotowy
Zavarei rzekl ;
- bedzie goraco musimy sie trzymac bo napewno nie tylko 1 rzecz spotkamy na drodze
Mlody Czlowiek wystraszony lekko cichym glosem powiedzial ;
- A co jesli ktos z nas zginie
- nikt nie zginie musimy sie trzymac razem , Bo razem damy rady ??
Tantanek zadowolony usmiechenity jest bo coraz blizej sa od tajemniczego miecza furii
Zavarei rzekl ;
- wchodzi na 1,2,3 jazdaaa !!
Wpadli i tak bili te potwory ze ciachali je na 2-3 kawalki troche im zeszlo z poszarpaniem tych potworow na szczepki ale na koncu drogi znowu mieli zejscie i tam dochodzily
az 4 odglosy wiedzieli ze jest tam slynny Mino mag minutaury i wilki ale 4 odglos jakis nowy byl.
Tatanek i Zavarei i Mlody mysla nagle Zavari mowi ;
- Ja i Tatanek bierzemy tego potwora jakies dziwnego a wy reszte lejecie wiec na 1,2,3 jazdaa !!
Weszli szybko i sie rozeszpli zobaczyli jakiesgos Brata blizniaka Mino Maga rozkroili go dosc szybko i pomogli kroic reszte potworow az wszystkie pozabijali teraz czekaj na nich moment zabicie Mino Maga. Lecz Florian zobaczyl ze na gorze jest jakis tp pewnie on nas przeniesie do miecza furii , lecz Zavari powiedzial
- Niekoniecznie moze dalej cos czycha cos zlego ale pierw musimy zabic tego Minotaura w szacie wiec idziemy jazda Panowie.
Weszli razem nagle Minotaur zadal im po 1 razie obrazen lecz Bohaterowie go szybko zabili i podeszli pod teleport i zastanawiali sie ktory z nich jako pierwszy przejdzie .
- No to panowie ktory z nas pierwszy idzie odrzekl Zavarei
- Ja ide jako pierwszy !! Tatanek odrzekl szybko mimo ze sie boi ale chce wejsc jako pierwszy
- Dobra a my za toba wchodzimy bedziemy cie ubezpieczac jak cos sie wydarzyc ma wchodzimy raz raz.
Grupa przyjaciol weszla i ku zdziwieniu wyladowali w pokoju Ghoula zabijajac go pokazal im sie nastepny teleport lecz jzu nie mieli sil aby walczyc lecz szybko cos zjedli i napili sie i weszli za nastepnym teleportem pojawila sie Tarantula rzucili sie na nia tak ze nogi jej odcieli i Tatanek dobil ja w grzbiet swym rapierem co po zabiciu Tarantuli kolejny Teleport pokazal sie. Lecz nasi Bohaterowie juz byi wykonczeni by walczyc ale Florian krzyknol
- Wchodzic wchodzic szybko !!
Przyjaciele weszli za teleport co im sie ukazala skrzynia a w niej mazdy znanazl Miecza Furii.
Nasi Bohaterzy po przejsciu w nastepny Teleport wyladowali w Wyroczni gdzie stal Cipfriend byli zdumieni ze udalo im sie zdobyc Legendarny Miecz Furii i tak zakonczyla
sie przygoda Naszego Tatanka i jego przyjaciol nowych ..
KONIEC !! CZ 1
[/align]