You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
37
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

allall

allall (User) (4 threads, 38 posts) posted 9 years ago (80424h)
Tematy wałkowane co jakiś czas, i co jakiś czas się powtarzają, ale...
Przydał by się ktoś, kto w naszym wspólnym imieniu wystąpi do CipSoft'u o wprowadzenie kilku zmian.
Może admin tej strony? :)

Wszyscy wiemy, że Rookgaard nie jest już i nigdy nie będzie wyspą początkujących. Postać która obecnie wchodzi na Rookgaard, nie zamierza nigdy już opuścić tej wyspy. Wiemy to my i Cip. Więc dlaczego nie można by uatrakcyjnić tego miejsca, aby nie wyciągnąć dodatkowej kasy od ludzi w postaci kupna premium? ;) Jeżeli z takim podejściem przedstawimy sprawę do CipSoftu, na pewno z chęcią rozważy ten temat. :) A moje propozycje zmian to:

TYLKO DLA GRACZY PREMIUM!
- DEPO, po stronie premium niech będzie tylko i wyłącznie zwykłe depo, bez poczty czy sklepu. :) Nie potrzebne staną się "depo chary", których już mi się nie chce odwiedzać xD
- CZARY, dla postaci bez profesji są dostępne 3 czary, które otrzymujemy po dostaniu się na "wyspę przeznaczenia" Practise Healing (exura dis) > czar leczący, Practise Fire Wave (exevo dis flam hur) > czar atakujący, Practise Magic Missile Rune (adori dis min vis) > czar runiczny, lecz ten ostatni niech pozostanie na Isle of Destiny. Te dwa czary (exura dis i exevo dis flam hur) mogły by być przeznaczone dla postaci tylko premium. Na pewno przyczyniło by się to, do zakupu premium znacząco. Skoro już są czary, które mogą używać postanie bez profesji, to dlaczego nie dać tej możliwości już na Rokgaardzie.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby: Ryu Nirra xD
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1501 posts) posted 9 years ago (80423h)
Próbowaliśmy ostatnio "behind the scenes" wybadać temat, CipSoft zdecydowanie oznajmił, że na razie nie mają w planach żadnych zmian ani patchy dla Rookgaardu.
Do you like the post?

MDN'

MDN' (User) (28 threads, 440 posts) posted 9 years ago (80422h)
Osobiście jestem za zmianami, szczególnie za depo i ponownym traceniem loota po deadzie. Natomiast spelle nie powinny być moim zdaniem dodawane, bo i tak wszystko pada na hita i zepsułoby to klimat. Poniżej mój proposal napisany tydzień temu:

https://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=4521233
Do you like the post?

Fabian

Fabian (User) (0 threads, 16 posts) posted 9 years ago (80417h)
A co się stanie z itemami w depo, jeśli komuś się premium skończy? :D

Bardzo fajne pomysły, natomiast równie ciekawymi wydają mi się być:
*arena, by móc powalczyć z innymi graczami;
*utworzenie ponownie jakiegoś training roomu(/ów);
*miejsc, które będą przypominały te, których obecnie nie ma;
*nowe potwory (nietoperze; psy; inne gatunki trolli; ork oszczepnik przy fortecy na powierzchni; elf; kraby/żaby przy wybrzeżach wyspy; orki wojownik; krasnoludy; COKOLWIEK!);
*nowi NPC, co za tym idzie - nowe questy;
*jakieś przedmioty, które nie byłyby w cale lepsze od obecnych, np. Black Shield (18. obrony); zielona tunika (1 o.); peleryna (cape) (1 o.); buty z krokodylej skóry (1 o.); złoty sierp (13 atk., 6 o.); laska (staff) (10. atk., 25 o.);
*nowe narzędzia na wyspie [po to by nas zmusić do refleksji, pozastanawiać się, po co one są, użyć je we wszystkich miejscach (może nawet bez efektów), byśmy się poddenerwowali, że straciliśmy tylko czas przez to.
Ale niech coś się dzieje, coś stanie, by wzrosło zainteresowanie (chociaż o to już będzie ciężko), by osoby, które zostały na tej wyspie poczuły się chociaż w jakimś stopniu docenione!

Możecie mnie skrytykować, ale byłoby - myślę - super, gdyby cokolwiek z tych warunków zostało pozytywnie rozpatrzone. Sądzę, że będzie można zrobić za jakiś czas spróbować wysłać jakieś pisemko do Cip, w między czasie podrzucicie własne pomysły. Jak się nie uda, to jeszcze, ale raz z propozycją utworzenia ankiety, w której to pozwoliliby NAM wybrać jakieś nowinki na Rooku. Choćby głupi skrawek nieba nad samotnym minosem na skalce. :D

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam! :-)
Do you like the post?

Kosmos

Kosmos (User) (4 threads, 253 posts) posted 9 years ago (80415h)
[quote='MDN'' pid='28002' dateline='1483789872']
Natomiast spelle nie powinny być moim zdaniem dodawane, bo i tak wszystko pada na hita i zepsułoby to klimat.[/quote]

Jakieś czary można dodać i nie koniecznie atakujące, ponieważ będziemy mieli nową umiejętność do szkolenia :)

Osobiście jestem za dodaniem nie koniecznie silnych potworków, ale takich z których coś bardzo rzadko leci np. wisp z którego niezwykle rzadko wypada mon backpack. Wzmocni to nasze kolekcje ;)
Do you like the post?

PatrykOrkWielki

PatrykOrkWielki (User) (4 threads, 206 posts) posted 9 years ago (80415h)
Moje propozycje :
1. Zrobic depo oraz usunac limit trzymania pieniedzy w banku. ( po wyjsciu z rooka mozna miec tylko 1k)
2. Wedlug mnie i innych graczy ktorzy sa przekonani , że Rookgaard powinien byc wyspa poczatkujaca.
- Isle of destiny zmodernizowac tak by moc sie dostac po przez teleport po wbiciu 10lvlu i udanie sie do wyroczni.
Przyczym wybieramy profesje i udajemy sie do skrzynki po eq , a nastepnie do kapitana by nas przeniosl do qybranego przez nas miasto.
Isle of destini bylo by czescia rookgaardu gdzie , by sie znajdowaly respy oraz questy nowe.
3. Wedlug mnie czary mogly by byc ale mysle o takich leczniczych , na swiatlo oraz szybkość. Np. Utani hur pacc, utevo lux facc , utevo gran lux facc , exura facc , exura gran facc oraz exana ppx facc. Wiecej noe trzeba.
4. Stworzenie npc ktory moglby nam sprzedac promocje Rookstayer za 2cc na 20lvl mysle ze to byl by dobry pomysl.
5. Unpc Lily ta co sprzedaje nam potiony to usunac i dodanie tylko mana potion.
6. Mozliwosc zrobienia addonu całego lub 1 czesc a natomiat, 2 czesc robimy na mainie myslalem tu o addonie hunter.
7. Powiekszenie respu Mino hell o kolejne pietro by sie tam znajdowaly Minosy oraz poison spidery. Poison cave powiekszenie o kolejne 2 poetra nizej , juz na wysokosci rotworma. Dodac poison spidery , spidery roty.
8. Na terenavh facc tez mozna bylo dodac kolejne pietro nizej wolfy ktore znajduja sie na polnocnym-zachodzie oraz beary ktore znajduja sie na poludniowym-zachodzie.

Moze nie glupi pomysl ale czy by inni to za akceptowali i jak Cipsoft
Do you like the post?

Fabian

Fabian (User) (0 threads, 16 posts) posted 9 years ago (80412h)
PatrykOrkWielki wrote: 8. Na terenavh facc tez mozna bylo dodac kolejne pietro nizej wolfy ktore znajduja sie na polnocnym-*zachodzie oraz beary ktore znajduja sie na poludniowym-*zachodzie.
*Wschodzie. ;)
Do you like the post?

DRAKO

DRAKO (User) (3 threads, 43 posts) posted 9 years ago (80412h)
moja propozycja to usunąć rookgaard
Do you like the post?

allall

allall (User) (4 threads, 38 posts) posted 9 years ago (80402h)
Lady Ariadna wrote: Próbowaliśmy ostatnio "behind the scenes" wybadać temat, CipSoft zdecydowanie oznajmił, że na razie nie mają w planach żadnych zmian ani patchy dla Rookgaardu.
Niby tak, ale z podejściem, że mogą na tym zarobić, to prędzej by się za to wzięli. Wiadomo, dlaczego mieli by pracować i nic z tego nie mieć? Ale jak to ma być opłacalne, to rozpatrzą na pewno! :)
Fabian wrote: A co się stanie z itemami w depo, jeśli komuś się premium skończy? :D
No jak to co? Zostaną w depo po stronie premium, będzie powód aby kupować premium! Cip tym bardziej powinien to rozpatrzeć :P

Kosmos wrote: Jakieś czary można dodać i nie koniecznie atakujące, ponieważ będziemy mieli nową umiejętność do szkolenia
Czary o kórych ja wspomniałem, już są dla no vocation. Wystarczy dać NPC po stronie premium, który nas tego nauczy. Kolejny przykład wyrwania kasy, Cip powinien o tym pomyśleć :P
[quote='MDN'' pid='28002' dateline='1483789872']
Natomiast spelle nie powinny być moim zdaniem dodawane, bo i tak wszystko pada na hita i zepsułoby to klimat.[/quote]
Czar "exura dis" leczy 5hp, czar atakujacy "exevo dis flam hur" zadaje obrażenia 5hp max, wiec jest to czar śmieszny, który na rooku będzie nie przydatny, ale dla każdego rookstayera bezcenny :D
DRAKO wrote: moja propozycja to usunąć rookgaard
jestem za usunięciem tego użytkownika xD
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1501 posts) posted 9 years ago (80400h)
Nie rozumiesz, próbowaliśmy dotrzeć do nich właśnie taką drogą - dajcie nam coś, co będzie wymagać minimum pracy i stać po stronie premium. Nie zadziałało. Po prostu nie interesuje ich to, nawet jeżeli przełoży się to na kasę - bo minimum pracy + zyski mogą też zrobić na mainlandzie a to im się zwróci po wielokroć bardziej niż Rookgaard.
Do you like the post?

allall

allall (User) (4 threads, 38 posts) posted 9 years ago (80399h)
Lady Ariadna wrote: minimum pracy + zyski mogą też zrobić na mainlandzie a to im się zwróci po wielokroć bardziej niż Rookgaard.
To trzeba im przedstawić realną liczbę, ilu graczy mogło by dzięki temu kupić premium. Przedstawić statystyki, że np (teoretycznie) 2 tysięcy graczy kupi premium po wprowadzeniu 2 drobnych zmian. Moim zdaniem to oni myślą, że takich fanatyków rooka to jest może z 20. Jako, że istnieje portal zajmujący się tylko tym zagadnieniem, powinno oznaczać, że procent graczy, którzy decyduje się założyć postać na rooku jest znacznie większy niż sądzą. To, że oni wprowadzą zmiany na mainie, to nic im nie zmieni, bo kto tam gra to i tak bez premium nie pogra. Rook jest pod tym względem inny i trzeba im to przedstawić. :) Jako Portal zajmujący się dziedziną rooka, ma moim zdaniem obowiązek walczyć o postęp w tej sprawie. A nie poddawać się na pierwszą informacje, że im się nie chce czy nie widzą w tym interesu :)
Do you like the post?

Endriu Welc

Endriu Welc (User) (4 threads, 167 posts) posted 9 years ago (80395h)
allall wrote:
Lady Ariadna wrote: minimum pracy + zyski mogą też zrobić na mainlandzie a to im się zwróci po wielokroć bardziej niż Rookgaard.
To trzeba im przedstawić realną liczbę, ilu graczy mogło by dzięki temu kupić premium. Przedstawić statystyki, że np (teoretycznie) 2 tysięcy graczy kupi premium po wprowadzeniu 2 drobnych zmian. Moim zdaniem to oni myślą, że takich fanatyków rooka to jest może z 20. Jako, że istnieje portal zajmujący się tylko tym zagadnieniem, powinno oznaczać, że procent graczy, którzy decyduje się założyć postać na rooku jest znacznie większy niż sądzą. To, że oni wprowadzą zmiany na mainie, to nic im nie zmieni, bo kto tam gra to i tak bez premium nie pogra. Rook jest pod tym względem inny i trzeba im to przedstawić. :) Jako Portal zajmujący się dziedziną rooka, ma moim zdaniem obowiązek walczyć o postęp w tej sprawie. A nie poddawać się na pierwszą informacje, że im się nie chce czy nie widzą w tym interesu :)
CipSoft śledzi ten portal i ma świadomość ilu graczy gra dokładnie na naszej wyspie. Mają też własne statystyki, do których nie mamy wglądu. Mamy "obowiązek" walczyć, jednak ta walka trwa od wielu lat, od pierwszych maili, gdy jeszcze administracja starej odsłony tej strony pisała maile z prośbami i wysuwała twarde fakty popierające to, że rozbudowa na Rooku ma sens. Pamiętajmy, że wtedy grało duuuuużo więcej Rookstayerów. Skończyło się na tym, że pojawił się The Rookie Guard Quest, a potem Dawnport, który zepchnął totalnie naszą wyspę na zakurzoną półkę. To nie jest tak, że raz spróbowaliśmy i odpuściliśmy. Co jakiś czas dyskutujemy z CipSoftem o tym, by wprowadzili zmiany, bo ma to sens, bo są jeszcze gracze aktywni. Odpowiedź jednak jest taka sama, prawdę mówiąc napisana "na odczepkę". Pomysłów odnowy Rookgaardu my i nasi użytkownicy (np. Gladir, MDN') przedstawiliśmy mnóstwo, jednak odpowiedź z automatu to "nie planujemy nic i nie będziemy planowali przez najbliższy czas". Trzeba robić swoje, systematycznie podtrzymywać życie na Rookgaardzie, tworzyć eventy, rozwijać naszą stronę, dodawać content na portalu, walczyć o miano promowanej strony fanowskiej, może wtedy coś ruszy, może wtedy będziemy mieli więcej do powiedzenia.

Mamy świadomość, że Rookgaard potrzebuje zmian, sugerujemy i przedstawiamy pomysły, walczymy o "dobrą zmianę", jednak nie wolno być natarczywym i należy znać różnicę między "sugerowaniem" a "natarczywym dobijaniem się co tydzień, domagając się zmian na Rooku".
Do you like the post?

allall

allall (User) (4 threads, 38 posts) posted 9 years ago (80395h)
Endriu Welc wrote: Skończyło się na tym, że pojawił się The Rookie Guard Quest (...) Mamy świadomość, że Rookgaard potrzebuje zmian, sugerujemy i przedstawiamy pomysły, walczymy o "dobrą zmianę", jednak nie wolno być natarczywym i należy znać różnicę między "sugerowaniem" a "natarczywym dobijaniem się co tydzień, domagając się zmian na Rooku".
Rookie the guard był tylko dla początkujących, dla tych co zamierzali opuścić wyspę, teraz jak wiadomo nikt nie zamierza... A co do natarczywości, to może właśnie tego potrzeba? ;)
Do you like the post?

Kubica

Kubica (User) (4 threads, 51 posts) posted 9 years ago (80392h)
Jak dla mnie to wystarczyło by żeby usunęli głupawe drzewka które strasznie utrudniaja poruszanie po zachodzie rooka, ew. dodali drugi mostek na pacc z zachodu rooka. Żadnych turbo dodatków, od tego jest main.
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (33 threads, 1991 posts) posted 9 years ago (80391h)
Chyba was popieprzyło. Wprowadzając tyle zmian Rook będzie jak drugi Dawnport. Czary na Rooku? Serio..? Trzeba się naprawdę zastanowić co warto dodać, a co nie. A nie, że "ja chcę to i to" "a ja to i to". Według mnie tak jak napisał Kubica (drzewka) i MDN' (loot i depo), jakby to wprowadzili, to już by było super. Tracenie itemów po śmierci raczej nie wypali, bo raczej nie przyniesie im kasy. Fajnie by było jak by dodali ogniska na każdy resp - do trapów :D ale to tak samo nie przyniesie im kasy. Reszta NIE.
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 38 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.