You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
9
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Advantage

Advantage (User) (14 threads, 345 posts) posted 12 years ago (101993h)
Pytanie jak w temacie. Wymagam konstruktywnego podejścia i wyjaśnienia dlaczego. Każdy ma prawo wypowiedzieć się na ten temat jednakże z sensem. Jeżeli uważasz, że ktoś wyczerpał myśl, którą chciałeś zawrzeć w swoim poście daj tej osobie "Lubię" lub jeżeli chcesz coś dodać zacytuj i przedstaw własny punkt widzenia.
Odpowiedzi typu "Koksu", "Ludzi", "Kasy" będą karane. Pamiętajcie, wszystko z myślą o tym abyśmy was zrozumieli jak najlepiej!
Do you like the post?

Aurox

Aurox (User) (15 threads, 766 posts) posted 12 years ago (101990h)
Kalendarz, o którym już wcześniej pisałem.
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 12 years ago (101986h)
Mi brakuje nowej domeny, portalu, funkcjonującej gazetki. Poza tym wszystko przyjmuje pozytywny obrót.

@up w tym kalendarzu, jeśli dobrze pamiętam miałyby być urodziny użytkowników, ważne daty w historii Rookgaardu (np. samo powstanie wyspy, pierwszy setny poziom doświadczenia itp... )
Do you like the post?

Advantage

Advantage (User) (14 threads, 345 posts) posted 12 years ago (101984h)
https://rookie.xaa.pl/Calendar-Default-Calendar - Mogę tutaj pomajstrować z tym.
Do you like the post?

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 12 years ago (101984h)
Jeżeli mowa o urodzinach, to proponuję wprowadzić coś takiego jak było na Rookgaard.pl jak i na Rookie.pl, czyli to, że na dole strony były wypisane osoby, które danego dnia obchodzą swoje święto.

Proponuję także stworzyć oddzielny dział na Fake'i. (O ile oczywiście ktoś by je robił, inaczej nie ma to sensu).

Kolejną rzeczą wartą dodania (może nie tak bardzo ważna, aczkolwiek przydatna) jest strona na Facebooku. Taka, jak kiedyś rookie.pl.

Co sądzicie o wprowadzeniu takiego okienka jak "Ojcowie założyciele", czy coś w ten deseń? Chodzi mi o to, że można wypisać tam ludzi, którzy przyczynili się najbardziej do powstania strony. Chodzi mi tu także o Rookgaard.pl oraz o Rookie.pl. Bo mało kto wie cokolwiek o założycielach poprzednich stron, a myślę, że gdyby nie te osoby, nie byłoby nas tutaj ;). Proponowałbym do nicku na forum dodać informacje o jego postaci. Jeżeli komuś uda się dogrzebać do informacji z życia prywatnego tychże osób, także byłoby to mile widziane.

Gardor ;)
Do you like the post?

Kyron

Kyron (User) (27 threads, 249 posts) posted 12 years ago (101982h)
Jeśli chodzi o najważniejsze daty w historii Rookgaardu, to kiedyś prototyp czegoś takiego stworzyłem (głównie 2007-2008 rok). Jeśli będe miał siłę, to to rozbuduje i przeniosę tutaj: https://tibiopedia.pl/forum/t/9571,Chronologiczna-Kronika-Rookgaardu
Do you like the post?

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 12 years ago (101964h)
Na wstępie chciałem podziękować za to, że tak ochoczo zgłaszacie swoje pomysły. To użytkownicy wiedzą najlepiej czego potrzeba na forum.

Sam również dorzucę swoje trzy grosze. Przede wszystkim brakuje mi strony głównej. W tej chwili niby taką rolę pełni portal, lecz pozostawia wiele do życzenia. Powinna wyskoczyć zaraz po wpisaniu adresu do wyszukiwarki i kliknięciu przycisku Enter. Co na niej? Duży i widoczny odnośnik do forum, bo przecież on pełni rolę rozrusznika oraz newsy, wymieniony wyżej kalendarz etc.

Może to trochę zabrzmi kontrowersyjnie, ale gdzieś koło OWiON'u widziałbym również dział "Inne gry". Gramy w różne gry poza Tibią i nie jestem w tej dziedzinie wyjątkiem. Sympatycy Metina, LoLa, WoWa i Cs'a również znaleźliby coś dla siebie.

Brakuje emotikonek na Shoutboxie. Te za czasów Welca i Rockmeltera były fajowe, ale spokojnie wystarczą jakieś podstawowe. Nie chodzi tylko o czat, bo w postach minki też nie mają swojego graficznego odzwierciedlenia - przykład: :D

W służbowym temacie wspominałem o tipach. Wskazówki pojawiałyby się codziennie na wyżej wymienionej stronie głównej. Mógłbym zając się ich graficzną wersją i pokazać ewentualnie szablony, chociaż zaznaczam, że żaden ze mnie guru Photoshopa.

No i na koniec słów kilka o wizytówce. Chcemy postawić na poważny hosting i domenę, dlatego przydałoby się również logo. Powtarzam logo, a nie banner.
Do you like the post?

Kosmos

Kosmos (User) (4 threads, 253 posts) posted 12 years ago (101898h)
1. Proponuje do shout box'a dodać opcję "edytuj". Czasami ktoś się pomyli, albo napisze w nerwach coś za dużo i po chwili pragnie to zmienić, ale nie może.
Oto wizualne przedstawienie propozycji:

2. Czasami ktoś wrzuci zbyt duże zdjęcie i nie wygląda to zbyt estetycznie.
Proponuje, aby forum automatycznie je zmniejszało.
Oto wizualne przedstawienie propozycji:

Klikając na obojętnie jaką rangę na stronie głównej, otwiera się lista wszystkich użytkowników a nie lista użytkowników z daną rangą.
Do you like the post?

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 12 years ago (101897h)
Kosmos - niestety, ale w ten sposób będzie można bardzo łatwo manipulować swoimi wypowiedziami. Jeżeli na przykład na shoutboxie rozpoczną się kłótnie, to wystarczyłoby kliknąć "Edytuj" i już nie ma dowodów, że wszczynamy awantury.

Proponuję raczej wprowadzić możliwość podkreślania czerwonym wężykiem wyrazów z błędami.
Do you like the post?

Kosmos

Kosmos (User) (4 threads, 253 posts) posted 12 years ago (101897h)
ABAROS wrote: Kosmos - niestety, ale w ten sposób będzie można bardzo łatwo manipulować swoimi wypowiedziami. Jeżeli na przykład na shoutboxie rozpoczną się kłótnie, to wystarczyłoby kliknąć "Edytuj" i już nie ma dowodów, że wszczynamy awantury.
Znam forum, gdzie taka opcja się sprawdza. Jak ktoś kogoś obraża, to zawsze można zrobić screen'a na wszelki wypadek.
Można zrobić także podgląd do edytowanych wypowiedzi, tylko nie wiem czy to jest możliwe na shout box.

Podkreślenie błędów już od dawna jest ;)
Do you like the post?
Showing 1 to 10 of 10 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.