You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
4
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

pitek

pitek (User) (1 threads, 2 posts) posted 9 years ago (77511h)
Jako, że jest to mój pierwszy post, to na początku chciałbym się przywitać, także witam wszystkich :D. W Tibie nie grałem ładnych parę lat. Z tego co widzę, gra konkretnie się zmieniła i raczej nie ogarniam co i jak (pomijając to, że nigdy nie byłem dobrym graczem, pykałem sobie casualowo). Przypadkowo trafiłem na tą stronkę i poczułem ogromną chęć pogrania na rookgardzie :D. Dlatego prosiłbym o jakieś początkowe rady, co i jak, albo o podanie linku do jakiegoś poradnika (o ile taki istnieje, uwierzcie, że szukałem ale nie mogłem nic znaleźć). Z góry dziękuję :). Aaa i jeszcze serwer. Gdzie gra was najwięcej? Myślałem nad Antica.
Do you like the post?

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 9 years ago (77511h)
Antica gra najwięcej rookstayerów.

Gardor ;)
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1993 posts) posted 9 years ago (77510h)
Spoiler:
Antica gra najwięcej rookstayerów
No elo. Tak, to prawda. Na Rooku gra się najlepiej. Ale w 2014 powstał Dawnport (wyspa przed Rookiem) i przez nią sporo osób przestało grać. Zakładając postać pierwsze logowanie jest właśnie tam. Ale da się przejść na Rookgaard. Jak można się domyślić w związku z powstaniem tej wyspy, odkryto różne bugi i je wykorzystano. Na przykład sporo rookstayerów posiada brass set (tzn. brass armor, brass legs, soldier helmet, steel shield i jagged sword. Taki set jest warty około 750 Tibia coinsów (250 to jeden pacc), czyli około 100 zł xD), a nieliczni nawet halabardy i inne. Garstka osób przeniosła nawet itemy z Maina (np. Fortera). No i przez ten Dałnport nie ma nowych osób na Rooku. Ale so swoje plusy, bo so lepsze bronie xD Ogólnie jak chcesz grać i rozmawiać z innymi, to Antica, bo tam gra najwięcej rookstayerów na innych będziesz jak samotny wilk xD No ale so też ludzi co grają z normalnym setem, czyli katana, itd.
Zapraszam na Antike, rotwormy już czekają :sof:
Do you like the post?

pitek

pitek (User) (1 threads, 2 posts) posted 9 years ago (77510h)
Dzięki za info! Zaraz pobieram tibijke i zaczynam bić lvle na rooku :D.
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1993 posts) posted 9 years ago (77509h)
Dodam jeszcze, że żeby przejść na Rooka musisz mieć przynajmniej jedną postać na Mainie na koncie i potwierdzony email. Warto, abyś przechodząc na Rooka miał max. 5 lvl, to będziesz mógł rozpocząć The Rookie Guard Quest i mieć dostęp do dodatkowych miejsc. Udajesz się do Vascalira i piszesz hi > mission > yes .. > yes i to wystarczy, potem możesz wbijać lvle i w każdej chwili kontynuować quest.
Do you like the post?
Showing 1 to 5 of 5 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.