You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
20
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 12 years ago (101383h)
Pichcicie coś? Macie jakieś własne przepisy? Co lubicie najbardziej? Zachęcam do rozmów.
Jutro w szkole robię danie z krewetkami, wstawię jutro przepis i zdjęcie.






Gardor ;)
Do you like the post?

Solekis

Solekis (User) (1 threads, 91 posts) posted 12 years ago (101382h)
Mój temat bo ja kucharz wiec bd często zerkać
Do you like the post?

Freszol

Freszol (User) (40 threads, 761 posts) posted 12 years ago (101381h)
Jak wybierałem budę, myślałem nad profilem kucharza, no ale jakoś mi przeszło.
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 12 years ago (101381h)
Krótka historia mojej przygody z gotowaniem:
Gram w wowa. DUZO. I jestem wielkim pasjonatem, wiec kiedys postanowilem zrobic po kolei dania z cookingu (craft jedzenia w wowie) - te receptury które występują w grze.
Challenge się skończył po tym, jak sobie uświadomiłem, że jedną z pierwszych potraw jest kebab z pająka.
Do you like the post?

Ven

Ven (User) (8 threads, 295 posts) posted 12 years ago (101367h)
Ja poszedłem na kucharza ale żałuje nie dla mnie to :D źle wybrane technikum :D
Do you like the post?

AdiQ

AdiQ (User) (19 threads, 250 posts) posted 12 years ago (101365h)
Ja lubie wszystko co jest zajebiscie ostre.
Do you like the post?

Ven

Ven (User) (8 threads, 295 posts) posted 12 years ago (101365h)
Popieram AdiQ :) Ja lubie się przejść na kebaba i powiedzieć, żeby zrobili mi najostrzejszego jakiego są w stanie zrobić :) I poźniej porównuje z innymi :D
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 12 years ago (101363h)
@Ven @AdiQ - Dobry kebab - Niebo w gębie piekło w dupie, jak to mówią :)
Do you like the post?

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 12 years ago (101363h)
@Ven
Dlaczego źle wybrane?

W sumie też chodzę do gastronomika i też się zastanawiam, czy będzie mi się chciało w przyszłości siedzieć całe dnie nad garami ;D
Później edytuję post, dodam fotkę mojej dzisiejszej potrawy ;)


@edit
Wybaczcie, że taki zasyfiony talerz, wybaczcie za zasyfioną łyżkę, ale koledzy już się dobierali do dania ;p
Może nie wygląda wspaniale, ale smaczne. Przypomina trochę dania z chińskiej budy ;p. Szkoda tylko, że krewetek nie lubię ;<

[/url]

Uploaded with ImageShack.us




Gardor ;)
Do you like the post?

Ven

Ven (User) (8 threads, 295 posts) posted 12 years ago (101362h)
@Pixio

Przed wyborem szkoły nie interesowałem się gastronomią, i jakoś lekcje i praktyki mnie ani trochę nie zachęciły do gotowania :) Żeby być dobrym gotowanie musi być pasją czyjąś a nie udręką siedzenie 8h na praktach :D U mnie w klasie nie ma nikogo kto by się bardziej zainteresował tym kierunkiem więc większośc po skończeniu szkoły nie pracujee w zawodzie :) Może z 3 osoby na całą klasę pracują w gastronomii :)
Do you like the post?

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 12 years ago (101337h)
Do you like the post?

Bonok

Bonok (User) (0 threads, 300 posts) posted 12 years ago (101336h)
Ja kocham krewetki !! :)
Umiem zrobic zajebistego omleta <3 jajecznice, spaghetti i duzo innych rzeczy, ktore sa w ksiazke od Thermomix'a ^^ :]
Do you like the post?

Kyron

Kyron (User) (27 threads, 249 posts) posted 12 years ago (101309h)
Schabowy podsmażony na patelni do białego (lekko zarumienionego koloru). Później osolić i ułożyć kawałki połączone obok siebie w żaroodpornym naczyniu. Posypać serem, papryką i zapiec aż ser się rozpuści.

Z dań tradycyjnych lubię:

Jajecznica z cebulą i pomidorami + boczek / szynka / pokrojone parówki - co jest pod ręką

Pierś z kurczaka (gyros) pokrojona w kawałeczki z makaronem w sosie pieczarkowym

A poza tym:
- tuńczyk
- pizza
- frytki
- kebaby i inne gówna ; d
Do you like the post?

AdrianKordel

AdrianKordel (User) (0 threads, 6 posts) posted 12 years ago (100886h)
Uwielbiam gotować!
Często z rodziną i dziećmi gotujemy różne przysmaki, każdy się cieszny, skacze, robi fikołki.
Następnie bierzemy potrawy i wskakujemy do lodowatej wody w basenie za domem - jesteśmy rodziną tak zwanych morsów :p. Do tego potrzebna jest oczywiście duża tkanka tłuszczowa, żeby się nie zaziębić. Tego nam nie branuje!
Oglądamy telewizję, gramy w bierki, szachy, gry komputerowe oraz innego rodzaju gry i zabawy.
Przychodzi sąsiad, sąsiadka, proboszcz, policjant i psychiatra, bawimy się do białego rana.
Każdy zawsze ma kaca, ale to nie problem, bo jest zawsze dużo wody w basenie, więc koczujemy przy nim przez kilka godzin po obudzeniu się. Teściowa zawsze dodaje do wody coś od siebie - mam na myśli mocz, po wczorajszej libacji.
Do you like the post?

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 11 years ago (99437h)
Na specjalne życzenie Wisiludka ;) Dwa przepisy.


#1 Spaghetti Bolognese

Składniki:
Mięso mielone 250g
Pomidory krojone 500g (Może być puszkowany)
Czosnek 3 średnie ząbki
Średnia cebula
Pieprz ziołowy
Oregano
Sól
Pieprz
Chilli
Papryka słodka
Ser żółty
Makaron


Przygotowanie:
Mielone mięso przesmażyć na patelni. Cebulę oraz czosnek pokroić (jakkolwiek, będą później blendowane) oraz podsmażyć (najlepiej w garnku) na niewielkiej ilości tłuszczu. Do podsmażonej cebuli oraz czosnku dodać pomidory. Zagotować i zblendować. Dodać mięso wraz z wodą, która znajdzie się na patelni. Do powstałego sosu dorzucić żółtego sera w takiej ilości, aż sos będzie miał odpowiednią dla Ciebie konsystencję. Przyprawić wedle własnego uznania, ale proponuję dać sporo oregano oraz pieprzu ;) Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Ugotowany oraz odcedzony makaron wrzucić do garnka z sosem, w celu dokładnego wymieszania. Posypać serem.

#2 Smażony ser

Składniki:
Ser żółty
Jajka
Bułka tarta
Chilli
Papryka


[Nie piszę w jakich ilościach, przepis wymyśliłem na poczekaniu ;)]

Przygotowanie:
Ser oraz paprykę oczyszczoną z pestek drobniuteńko zmiksować. Formować grube plastry. Masę obtoczyć w jajku oraz w bułce tartej wymieszanej z chilli (Dwa razy!). Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Smacznego!



Gardor ;)
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 21 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.