You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
7
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Psimgoth

Psimgoth (User) (4 threads, 9 posts) posted 7 years ago (58256h)
Witam. Na wstepnie chciałbym powiedzieć, że planuje stworzyc film ala dokumentalny, gdzie opisałbym starą Tibie od 1.0 do 6.9. W filmie uzyje lektora, znanego Arkadikussa, gdzie użyje mnóstwo zrzutów ekranów z wczesnych wersji Tibii oraz sam chciałbym odpalić tibie 6.4 na windowsie 10. Niestety mam problem z uruchomieniem, ponieważ wyskakuje błąd "ta aplikacja nie będzie działać na twoim komputerze". Tibia 6.4 działa w 8 bitach a nawet ustawienie na 16 bit nic nie pomaga. Zaisntalowałem do tego DOSbox'a, gdzie  i tu próbowałem urochomić tibie, ale program odmówił posłuszeństwa, wskazując na to że muszę zainstalować windowsa 3.x gdzie i tutaj doszło do rozczarowania, bo po instalacji gra nie chciała się uruchomić. Zacząłem szukać kolejnych programów i odziwo znalazłem... jedyny działajacy! Ale znowu nie do końca. Nazwa programu to  ( otvdm-master-1056 ). Gdy już uruchomie Tibie 6.4 i zaloguje się do gry, to gra działa w dwóch do pięciu FPS'ach. Jest to praktycznie niegrywalne i nic z tego nie będzie. Jeśli ktoś ma jakiś sposób aby to cholerstwo odpalić będę niezmiernie wdzięczny i na pewno w podziękowaniach o tej osobie wspomnę. W razie czego w filmie użyje informacji z kartek pamietnika, Dark GLadira Historia Rookgaardu, oraz strona Knightmare + wywiady. Co wy o tym myślicie? Mojego lektora mozecie usłyszeć chociażby w tym filmie, który to ja sam robiłem. Tekst pisałem sam oraz wszystko montowałem sam.

W skrócie w filmie znajdą się informacje takie jak
- Stara mapa Rookgaardu i kontynentu ( jak się zmienił co dodano itp)
- Bardzo stare tibijskie grafiki zapożyczone z gry Ultima 6
- Stare funckje chociażby sikanie do viali
- Mnóstwo rzeczy o których teraz nie mogę sobie przypomnieć :D

Do you like the post?

FFF

FFF (User) (33 threads, 1991 posts) posted 7 years ago (58254h)
Fajny lektor. Trzymam kciuki.
Do you like the post?

Psimgoth

Psimgoth (User) (4 threads, 9 posts) posted 7 years ago (58241h)
Udało mi się otworzyć przez Virtual box + windows xp. Tak wiec prace ruszą ;)
Do you like the post?

Psimgoth

Psimgoth (User) (4 threads, 9 posts) posted 7 years ago (58230h)
Znalazłem dosyć interesującą wiadomość z pewnej strony stworzonej przez fana w roku 1999. Tibia 5.0

"
Niemniej jednak, czarodzieje wysokiego szczebla (ze względu na ich wypowiedzi) należą do najsilniejszych wojowników. Aby wybrać zawód, potrzebujesz złota (najwięcej dla czarodziejów: 2000 sztuk złota) i pewnego poziomu (kreator 7). Dla wszystkich zawodów wymagania są różne, dla magów najwyższy. Dostajesz pracę przechodząc ze złotem do NPC (Wizard -> Muriel, w dużym domu na południowo-zachodnim moście), który jest odpowiedzialny za twój zawód i mówi „dołącz”. "

Oczywiście jest to przez autotranslate przełumaczone, ale co ciekawe, myślałem że po wprowadzeniu profesji, CIpsoft zalecała zacząć gre od nowa, albo jeśli ktoś nie chciałstracić postaci, to mieli skontaktować się z nimi drogą mailową. Nie wiedziałem i nigdzie nie wyczytałem, że w późniejszych wersjach np; Tibia 5.30, mogliśmy wybrać profesję u NPC'a "rządzącego gildią." Przeczytałem teraz sporo poradników z tibii 5.0, jak zacząć itp.
Do you like the post?

Sir Konina

Sir Konina (User) (9 threads, 89 posts) posted 7 years ago (58157h)
Nie było by fajnie gdyby użyć w tym celu "starego pc" z prockiem 300 MHz Itp... Takie za grosze idzie dorwać.
Pozdrawiam
Do you like the post?

Psimgoth

Psimgoth (User) (4 threads, 9 posts) posted 7 years ago (57593h)
Krótka informacja. Obecnie jestem przy 70% pisania scenariusza. Myslę że do końca tygodnia wyrobię się z całym tekstem a pod koniec sierpnia film będzie gotowy na youtube :)
Do you like the post?

Psimgoth

Psimgoth (User) (4 threads, 9 posts) posted 7 years ago (57403h)
Prace nad filmem ruszyły. Dostalem już nagranie od lektora. Prawdopodobnie wyrobiłbym się do niedzieli, ale wolę wszystko na spokojnie ogarnąć. Premiera w sobotę za tydzień.
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (33 threads, 1991 posts) posted 7 years ago (57102h)
i gdzie to xD
Do you like the post?
Showing 1 to 8 of 8 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.