Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 12 years ago (101086h) Już odpowiadam drogi panie owco :)
Możesz wyjść z rooka na poziomie 8 lub 9. Poziom 8 polecam dla wszystkich tych, którzy planują wybrać profesję - przez 1 lvl up dostaniemy więcej hp / many / capa niż byśmy dostali jako rookstayerzy (np. lvl 8 ma 185 hp. Lvl 9 rooker ma 190, ale juz lvl 9 knight ma 200)
Wyjść z rooka na 9 polecam wszystkim tym, którzy planują być na IoD bez profesji.
Teraz kontynuując:
jeżeli wybrałeś profesję i siedzisz w podziemiu, może się zdarzyć, że trenując przez nieuwage wbijesz level, ludzka rzecz (mnie się zdarzyło, że jakiś random dobił mi moje 2 red moby). W takim wypadku, jeżeli wbijesz lvl 10 w ten sposób, musisz w ciągu 15 minut zginąć. Szybka akcja - wszystkie itemy do backpacka, backpack do wora, wor rzucic do PZ, przykryć drugim i na moby ginąć - byleby tylko mieć 9 z powrotem.
Co się stanie, jeżeli mamy 10 i np. na afku byliśmy, wracamy? 2 wyjścia.
a. Jeżeli szybko zauważysz, że masz 10, NIE RÓB KROKU swoją postacią. Poproś kumpla, żeby lurnął do ciebie moby i możesz w ten sposób się zabić.
b. Jeżeli zrobiłeś krok, to niestety postać jest do chrzanu. Nie możesz nią zginąć w żaden, żaden sposób. Może zostać Depo charem albo iść na maina, bo nie możesz wrócić do podziemi ani nigdzie gdzie nie ma PZ.