You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
36
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Anatoliy

Anatoliy (User) (2 threads, 4 posts) posted 12 years ago (100891h)
Dzień dobry.

Chciałbym wiedzieć czy istnieje jakaś oficjalna lista rzeczywiście istniejących rzadkich przedmiotów w Rookgaardzie.

Pozdrawiam.
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 12 years ago (100891h)
A tutaj jest taki problem, że niektóre itemy nie istnieją na pewnych serwerach (zostały wycofane), inne były faworyzowane (Santa Claus na Anticy) i pewne przedmioty znajdują się tutaj nielegalnie (bug)
Do you like the post?

Battle Sheep

Battle Sheep (User) (5 threads, 89 posts) posted 12 years ago (100891h)
A ktoś obcykany wie jakie i gdzie? Albo gdzie można zaczerpnąć informacji?
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 12 years ago (100890h)
Battle Sheep wrote: A ktoś obcykany wie jakie i gdzie? Albo gdzie można zaczerpnąć informacji?
A na przykład u mnie, albo u innego rookstayera z paroletnim stażem. Jednak i tak skarbnicą wiedzy jest tu Kyron. ;>

Część osób za rarki uważa takie itemki jak banany, mino laethers itp, ale tutaj to wszystko pominiemy.

Klucze:
Silver key #4600 - Do pokoju treningowego, usunięty w 2011-tym roku.
Silver key #4601 - Dawny klucz do Bear Room, na pewno miał go Payton i Master Slayer, ale jeśli dobrze pamiętam oba zostały usunięte razem z depo charami.

Bug:
Baaardzo dawny temu istniał bug, dzięki któremu można było przenosić itemy z Maina na Rookgaard. Na pewno znalazły się tu runy hmm, scimitar i battle axe. Wszystko jest poparte dowodami, słyszałem również o innych itemach, (np. spike sword) ale nie widziałem zdjęć... Prawdopodobnie nie macie szans tego zobaczyć, te itemy znalazły się tutaj nielegalnie i za ich posiadanie grozi kasacja. ;>

Santa Claus:
Kiedyś Święty Mikołaj przybył na Anticę i rozdawał itemy typu pomarańcze. Do nich wąskie grono graczy posiada je w swoich kolekcjach.

Ekwipunek:
Poison dagger rzekomo kiedyś wypadał z mino. Podobnie z brass armorem, ale najprawdopodobniej to plotki. Darth Saldria twierdzi, że ma iron helmet, ale kłamie. :> Sunrise podobno dostał od CipSoftu prezent:
14:34 Sunrise: 19:35 You see a Magic Buttersword (Atk:0 Def:0). It weighs 0.0 oz. It's extraordinarily sharp blade slices even cold butter.
Kiedyś czytałem też o graczach, którzy wpadli w posiadanie scale armoru, ale nie pamiętam szczegółów. Zresztą wszystko jest tutaj w dziale Wywiady.

Inne:
Oczywiście antidote runes i life potions, usunięte w 2008-ym roku jeśli pamięć mnie nie myli. :P
Do you like the post?

Kyron

Kyron (User) (27 threads, 249 posts) posted 12 years ago (100890h)
Rzadkie istniejące:

- Dice (loot z bossa szczurów - Munstera)
- Knife (loot z bossa Minotaurów - Apprentice Shenga)
- Amulety (bronze, silver)
- Addonowe

Wycofane:

- Runa Antidote
- Klucz 4601 srebrny (dawniej otwierał quest bear room)
- Napoje lecznicze (life fluid)

Niewiadomego pochodzenia / z błędów w grze:

- Scale Armor (Nova)
- Orange (Nova)
- Orange star

Prawdopodobnie niemożliwe do zdobycia:

- Scale Armor
- Brass Armor
- Poison Dagger
- Spike Sword

* PRZEDMIOTÓW JEST W CHOLERE WIĘCEJ
Do you like the post?

Anatoliy

Anatoliy (User) (2 threads, 4 posts) posted 12 years ago (100890h)
Dziękuję za wasze informacje.

Co do Poison Daggera, to dowiedziałem się wczoraj od Wujka Google że cały mit mógł powstać w wyniku błędu znajdującego się w opisie dropu z Minotaura na jednej z bardziej znanych Fansite. informacja przeszła na inne strony i gracze sami zaczęli wymyślać legendy wierząc że Poison Dagger wypada z Minotaura.

Czytałem również kiedyś o tym że Sunrise jest w posiadaniu Brass Armora. Czy to znaczy że został on wycofany?

Jeżeli Scale Armor istnieje na serverze Nova, to kto jest jego właścicielem?
Do you like the post?

Freszol

Freszol (User) (40 threads, 761 posts) posted 12 years ago (100888h)
Nikt nie miał żadnego brass armora. Jeden debil coś napisał i poszło dalej.

@Acotte
nie cytuj głupot

@t

- klucz do train roomu
- srebrny klucz do bear roomu
- orange
- dice
- antidote runa
- lf
- knife
- mlw

@autor

Prośba, nie zakładaj takich tematów. Jeżeli zaczynasz gre to już wiesz co jest dostępne, a co nie. Reszta to bajki wymyślone przez dzieci forum.tibia.pl
Do you like the post?

Battle Sheep

Battle Sheep (User) (5 threads, 89 posts) posted 12 years ago (100888h)
No to też rzadkie a istniejące banany, skóra z war wolfa chyba, czarna ksiazka z jezykiem orcow, kolorowe jajka...
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 12 years ago (100887h)
@up To wszystko jest względnie dostępne, ale popularne też nie... :P
Do you like the post?

Kyron

Kyron (User) (27 threads, 249 posts) posted 12 years ago (100886h)
To co zacytował Acotte to słowa Sunrise. Może i ma takie coś, ale jest to co najwyżej wynik błędu w grze.

Brass Armor ludzie może i mają, ale to wynik błedu, gdy po zrookowaniu nie znikały itemy z maina.
Do you like the post?

Endriu Welc

Endriu Welc (User) (4 threads, 167 posts) posted 12 years ago (100885h)
Od siebie mogę dodać te zdjęcia, większość pewnie zna, ale do tematu pasują:
Może i Aron jest śmieszkiem tworząc fejki dla zwrócenia uwagi, a może nie, kto wie.

@down
Kasują prawdopodobnie dlatego, że są nie na temat i są durne jak cholera
Do you like the post?

Freszol

Freszol (User) (40 threads, 761 posts) posted 12 years ago (100885h)
Kyron wrote: To co zacytował Acotte to słowa Sunrise. Może i ma takie coś, ale jest to co najwyżej wynik błędu w grze.
Gościu robił sobie jaja z łbów nabierających się na każde słowo.

@Acotte lub ktoś inny

Na co kasujecie moje posty? :s

@t

Ktoś ma czy ktoś nie ma. Kogo to interesuje? W waszych rękach i tak nie będzie.
Do you like the post?

Kyron

Kyron (User) (27 threads, 249 posts) posted 12 years ago (100880h)
To nie są fejki, widziałem te przedmioty ;P Z jednym nawet robiłem wywiad.
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 12 years ago (100879h)
Propo tego miecza u Sunrise - nie można niczego wykluczyć. Powszechnie znanym faktem jest, że "Słoneczko" jest faworyzowane w CipSofcie i mógł dostać coś-tam za wbicie 100-go poziomu. 10 lat temu idea zostania na tej wyspie na stałe była traktowana jak choroba psychiczna. ;p Gildia Red Rose dostała swoje własne tarcze i armory, czemu Sunrise miałby czegoś nie dostać?
Do you like the post?

Anonim

Anonim (User) (0 threads, 6 posts) posted 12 years ago (100864h)
Chain Legi.
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 37 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.