You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
3
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 12 years ago (101367h)
Gra ktoś? Polecacie jakieś serwery? A może macie jakiegoś ulubionego youtubera, który nagrywa minecrafta? Zapraszam do rozmowy.

Minecraft jest sandboksową grą konstrukcyjną inspirowaną Infiniminerem, Dwarf Fortress i Dungeon Keeperem, stworzona jest przez Markusa Perssona, założyciela Mojang AB. Gra polega na tworzeniu i niszczeniu różnego typu bloków w trójwymiarowym świecie. Gracz posiada swoją postać, która potrafi niszczyć i stawiać bloki, formować fantastyczne struktury, kreacje, prace artystyczne na wieloosobowych serwerach i grze jednoosobowym świecie na różnych trybach gry.

Minecraft jest dostępny dla wszystkich graczy za €19.95 (US $26.48, £17.22, 84.41 zł). W tryb jednoosobowy lub wieloosobowy możemy zagrać po zakupieniu gry, możemy korzystać z przeglądarki lub użyć pobranego launchera. Minecraft Classic jest dostępny do grania za darmo. Minecraft zaczął być tworzony 10 maja 2009, a jego pre-ordery i pełna wersja zostały zapowiedziane 13 czerwca 2009. Minecraft został oficjalnie wydany 18 listopada 2011. 5 kwietnia 2013 Minecraft w wersji na PC sprzedał 10 milionów kopii.

16 sierpnia 2011 wydano Pocket Edition na telefon Xperia Play. Po tej wyłączności z Sony wersja wygasła, a 7 października 2011 wystartowała wersja na Androida, a potem 17 listopada 2011 na iOS za $6.99

9 maja 2012 Minecraft został wydany na konsolę Xbox 360 na Xbox Live Arcade za 1600 Microsoft Points, gdzie później podbiła rekordy sprzedaży.

11 lutego 2013 został wydany Minecraft: Pi Edition, który stał się jednym z pierwszych tytułów na Raspberry Pi. Gra bazuje na Minecraft: Pocket Edition, jest dostępna na za darmo na dedykowanym blogu Mojangu. Pi Edition jest narzędziem edukacyjnym dla podstawowych programistów i użytkowników, którzy chcą otworzyć grę i zmienić jej wewnętrzny kod API.

Źródło:https://minecraft-pl.gamepedia.com/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

Gardor ;)
Do you like the post?

Freszol

Freszol (User) (40 threads, 761 posts) posted 12 years ago (101367h)
Grałem w to jakiś czas.
W sumie opinia tej gry jest taka że jest dla dzieci, no muszę przyznać rację.
Grajać single player straszna nuda, online to już jest ciekawiej.
Do you like the post?

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 12 years ago (101366h)
Nie zgadzam się, że to dla dzieci ;p Co do singla, to masz rację. Chyba, że zainstalujesz jakieś ciekawe modyfikacje, to można się trochę pobawić ;)
Zachęcam do oglądania SKKF: https://www.youtube.com/channel/UC88pjH_KfX7NYhobJp37dlQ

Gardor ;)
Do you like the post?

Yukio Mishima

Yukio Mishima (User) (1 threads, 16 posts) posted 12 years ago (101366h)
Z ciekawymi texturami 3D gra nabiera nowego blasku, nie jest taka pixeloza. Ja kiedyś grałem na serwerze: serwerminecraft.pl, jednak nie wiem czy nadal istnieje ;P był pod wersje 1.6.2. Wersja freebuild (własna działka, możliwość kupowania działek na tematycznych lokacjach i budowanie swoich domostw pod ustalony design). Do gry z nowymi upami Mojang dodaje rzeczy stworzone przez użytkowników w modach, np, konie, muły etc. Ciekawa gra jednak na chwile ( chociaż 2 lata przegrane to nie taka chwila :P). Żałuję trochę wydanej wtedy kasy na orginalną wersje :P.

Paczka textur na której dość długo grałem :)

SOARTEX FANVER

Jeżeli chodzi o single playera to grałem na tym trybie tylko na poziomie creative tworząc projekty na rozgrywki multiplayer :). Plusem tej gry był dla mnie red stone (czerwony proszek) dzięki któremu była możliwość robienia mechanizmów, pułapek, automatycznych farm etc., na serwerach freebuild przydatna rzecz, jeżeli na takowym istniał system wymiany towarów, sprzedaż za wewnętrzną walutę. Po co ścinać siekierą 200 dyn, jak można zrobić to jednym przyciskiem ;).

Jeżeli chodzi o yt swego czasu ogladałem serie "Minecraft - Oczami Jaskiniowca [multiplayer]". Głupie i poryte...
Do you like the post?
Showing 1 to 4 of 4 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.