Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 13 years ago (112954h) Kiedyś rookstayerzy istnieli by pomagać newbie, obecnie Tibia jest tak prosta, że nowi gracze radzą sobie praktycznie ze wszystkim.
Pytanie #1:
Po co obecnie są rookstayerzy?
Wbijanie milionów expa na wolfach i trollach dla niektórych jest nużące, a 100 poziom na Wyspie Nowych jest nieosiągalny. (Mam inne zdanie, ale wyrażę się w miarę rozwoju tematu). Kiedyś nawet 30lvl był "czymś", obecnie nie zwraca niczyjej uwagi.
Pytanie #2:
Czy bycie rookstayerem dziś się opłaca?
To będzie rozwinięcie powyższego pytania. Są gracze, których jedynym celem jest wbicie X poziomu (szczególne pozdrowienia dla Insahorisa), misją innych jest przełamanie barier, pokazanie, że na Rookgaardzie można wymyślić arcyciekawe zajęcie, które może zainspirować innych (Co tam, Venthuri?). Inni zbierają pieniążki lub itemki które cieszą oko, byleby pochwalić się przed innymi.
Pytanie #3
Jaki jest wasz cel na Rookgaardzie?
Nieraz spotkałem się z graczami, którzy na mój widok stawali w miejscu, pykali screena i jeszcze na koniec wysyłali sympatyczne gratulacje i pozdrowienia. Część niestety zbeszta od botów, na dokładkę zareportuje bez powodu i spróbuje strapować.
Pytanie #4:
Częściej spotykasz graczy, którzy są sympatyczni dla rookstayerów czy odwrotnie?
Zachęcam do wzięcia udziału w dyskusji.