You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
3
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Jacob

Jacob (User) (1 threads, 2 posts) posted 6 years ago (53341h)
Cześć, po długiej przerwie wracam do gry, chciałbym pograć w wolnych chwilach na Rooku. Mam takie pytanie, czy powinienem coś wiedzieć, coś zrobić lub czegoś nie. Może jest jakiś poradnik jak zaczyna się grę na Rooku? ostatni raz byłem tam z 10 lat temu, stąd moje pytanie. dziękuję za pomoc.
Do you like the post?

Strugu

Strugu (User) (22 threads, 227 posts) posted 6 years ago (53329h)
Kilka patentów, które przychodzą mi do głowy.
Możesz wykonać newly wed outfit na mainie i się zrookować (outfit zostanie).
Zacznij rookie guard quest i przystopuj na misji 12, będziesz miał wieczny dostęp do orc fortress.
Kolejnym patentem dotyczącym w/w questa jest to aby podczas misji numer 9 Rock 'n Troll przed uszkodzeniem filarów zabić 5 trolli guardów (wpis w bestiariuszu). jeżeli tego nie zrobimy nie będziemy mieć możliwości zabicia tych trolli nigdzie indziej.
W przypadku gdy założysz postać na nowym koncie, musisz najpierw przejść jakąkolwiek postacią na main, inaczej npc Inigo nie puści Cię na rookgaard.

Kolejną kwestią, która zależy od twoich planów to wybór serwera. Czy chcesz grać oldschoolowo na serwerach gdzie nie ma przedmiotów z błędu tj jagged swordy, brass sety etc np Damora, Furia, Pyra i wiele innych. Czy zależy Ci na ich zdobyciu, wtedy szczerze mówiąc wybrałbym Anticę. Masz tam największe szanse na zakup spike sworda w przyszłości gdyż mamy ich co najmniej 6.

Podzielę się również moimi dwoma poradnikami.
https://rookie.com.pl/Thread-Achievements-Snowbunny-Waverider-Poradnik
https://rookie.com.pl/Thread-Recruiter-Outfit-Praktyczny-Poradnik

~Strugu
Do you like the post?

Jacob

Jacob (User) (1 threads, 2 posts) posted 6 years ago (53325h)
Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło, bardzo dziękuję za pomoc :)
Do you like the post?

JanCio

JanCio (User) (10 threads, 308 posts) posted 6 years ago (53305h)
no i najwazniejsze zebys zrobil chara na Estela
Do you like the post?
Showing 1 to 4 of 4 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.