Shadovis (User) (5 threads, 41 posts) posted 6 years ago (53300h) Witam wszystkich.
Od wbicia 55 lvl a było to 15 sierpnia 2013 roku nie gram na Rookgaardzie. Planowałem powrót w roku 2014 ale wprowadzenie Dawnportu całkowicie mnie zniechęciło do gry na mojej ukochanej wyspie.
Gdy stawiałem swoje pierwsze kroki na Rookgaardzie a było to w 2005 roku (jeszcze za Tibii 7.6) wyspa od razu mnie zaciekawiła. Było w niej coś urokliwego, miała swoje legendy i tajemnice, rzadkie przedmioty, wielu bywalców itd.
Patrząc na obecną sytuację Rooka można się załamać. Wprowadzenie Dawnportu zniszczyło wszystko.
Kiedyś rzadkimi przedmiotami na wyspie były wycofane Life fluidy, Antidote Rune oraz przedmioty stanowiące łup z AS typu MLW czy Knife.
Na Antice w posiadaniu najstarszych graczy znajdowały się jeszcze przedmioty typu Orange Star czy Scale Armor.
Krążyły plotki o możliwości pozyskania Brass Armoru.
A co mamy dzisiaj? Przez błąd wynikający z wprowadzenia Dawnportu, na Rookgaard przeniesiono mnóstwo nowych rzeczy, brass setów, runek itd.
Rookstayerzy używają Halabardy ubijając każdego potwora na jednego "hita", Rookgaard jest pusty ponieważ wszyscy nowi gracze przechodzą szybko Dawnport i wybierają się na główny kontynent itd.
Bardzo chciałbym jeszcze kiedyś wrócić na ukochany Rookgaard, ale patrząc z boku na to co się z tą wyspą stało, wszelkie chęci odchodzą.
Czy Wy też tak mieliście? Czy jest jeszcze sens wracać? Pozdrawiam.