You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
27
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Strugu

Strugu (User) (22 threads, 226 posts) posted 6 years ago (51612h)
Postanowiłem założyć temat dla uczestników turnieju Triumph. Rozpocząłem grę na serwerze Velocibra licząc na mniejszą konkurencję. Mimo, iż jest to serwer z Tibia Store postanowiłem nie wydawać TC na zakup czegokolwiek podczas trwania turnieju, chyba, że za TC zdobyte podczas transakcji marketowych. Postanowiłem trzymać się taktyki stealth expa, tak aby nie spotykać innych graczy z racji tego, że za każdy zgon naszej postaci tracimy 200pkt co odpowiada 2 poziomom doświadczenia.  

Dzień I

Postanowiłem wybrać Edron jako moje miasto początkowe, z racji tego, że można tu kupić ekwipunek m.in. Belted Cape, które jest idealnym wyborem z racji niskiej wagi. Po zakupie ekwipunku sprzedałem pozostałą gotówkę za 25tc i kupiłem 150 mana potionów co pozwoliło mi na swobodną wyprawę w stronę amazon camp w Carlin.

Transakcja sprzedaży złota i zakup mana potionów. Za 12.5k wyjdzie mi łącznie 550 potionów. :)
Z smoków spadły mi 2 wand of inferno za profit z ich sprzedaży kupiłem elvish bow oraz onyx arrowy na jutrzejszy dzień zmagań.
Zapraszam do wrzucania swoich zrzutów turniejowych. :)

Pozycja po pierwszym dniu turnieju.
Do you like the post?

Tutroksi

Tutroksi (User) (0 threads, 14 posts) posted 6 years ago (51609h)
Mógłby ktoś przedstawić taktyke gry sorcem i gdzie najszybciej zdobywać charmy?

Dog się liczy do charmów?
Do you like the post?

Strugu

Strugu (User) (22 threads, 226 posts) posted 6 years ago (51608h)
Dog się liczy ale szkoda na niego czasu, daje tylko 1 charm point co odpowiada 30 punktom turniejowym =30% poziomu. Ja planuję obskoczyć następujące miejsca jeżeli fundusze na to pozwolą:
-waspy na darashi z firebombami
-gobliny na Tower Defence Quest (GFB)
-dworki w Port Hope. (GFB)

Zobaczymy co z tego wyjdzie. :D
Do you like the post?

Tutroksi

Tutroksi (User) (0 threads, 14 posts) posted 6 years ago (51584h)
Czy kyos moze pomoc powiedziec jak zdobyc pieniadze sorcem utknalem na 39 lvlu bez potow i pieniedzy mam 16 potow
Do you like the post?

Strugu

Strugu (User) (22 threads, 226 posts) posted 6 years ago (51572h)
Dzień II
Niestety miałem mało czasu na grę ~1.5h. Udało się wbić 8 poziomów, zdobyłem też upragnione plate legi. Patrząc po markecie jestem chyba jedynym dostawcą wand of inferno na serwerze.

Statystyki po dniu II.

Ranking, dość kiepsko, ale inni gracze mają spalone 8h czasu gry. :)
Do you like the post?

Tutroksi

Tutroksi (User) (0 threads, 14 posts) posted 6 years ago (51565h)
Zostało mi 9h 10 mana potionow mam access na stone refinery ale zeby sie odkuc potrzebuje conajmniej 90 manasow i do tego tera strike o ile mozna go miec sorcem? Czy ktos moze cos poradzic? Wand of vortex i wand of dragonbreath + utana  vid.

Skad zrobic lootbaga zeby nie zmarnowac tych 10 manasow corymy odpadaja

Czy cyklopy to najlepsze wyjscie czy jest jakies inne? 

Help

i co dalej?

ps.

Dlaczego waspy z fire bombami?

Jak daje sie loga schodzi automatycznie 20 minut
Do you like the post?

Strugu

Strugu (User) (22 threads, 226 posts) posted 6 years ago (51560h)
Szczerze mówiąc to nie wiem co Ci doradzić bo jesteś trochę w dupie. Ja paladynem ledwo co wychodzę na zero na dragach, jak nie uda mi się wbić bestariusza to nie mam co marzyć o top 100. Dziś dopchałem się do 86 pozycji, ale do rana pewnie spadnie na 100+.

Rzucam bomby na dwie wieże i charm pointsy się same wbiją. :D Niestety pewnie mi braknie na to czasu, w pierwszej kolejności jeżeli mi się uda to dobiję swamp trolle z GFB.

Zadaj pytanie tutaj, tam są mózgi na różne sytuacje.
Discord TibiaWiki
Do you like the post?

Tutroksi

Tutroksi (User) (0 threads, 14 posts) posted 6 years ago (51559h)
Update

z 10 potami, 40 lvlem i 0 kasy udało mi się w 1,5 godzinki dobić 51 lvl i 34k w kasie

Teraz najważniejsze to dla mnie bestiariusz tylko nie wiem co jak i gdzie. Do tej pory zrobiłem jedynie gobliny i cyclopy

Zastanawiam sie nad Trollami i Waspami tylko nie wiem ile tego trzeba zabić

Waspów najwięcej jest przy ab'dendriel zgadza się? Czy są jakieś inne miejsca?

Trolle są pod carlin 

Ktoś może poradzić jeszcze jakie charmy zrobić i ile trzeba zabić waspów oraz trolli i czy są gdzieś jakieś łatwe charmy których trzeba wbić jedynie 250 lub 500? Te 250 chciałbym dobijać w pierwszej kolejności 

Zostało mi jeszcze 6 godzin i 50 minut gry

Prosze o pomoc :)
Do you like the post?

Strugu

Strugu (User) (22 threads, 226 posts) posted 6 years ago (51558h)
Jeżeli chcesz robić trolle to lepiej zrobić swamp trolle w Port Hope. 15 charm pointz a jest ich tam mnóstwo. Z GFB powinno Ci to szybko pójść. Jak sytuacja z mlv? Trenujesz jakoś poza expem? Ile Ci zajęło wbicie goblinów?
Do you like the post?

Tutroksi

Tutroksi (User) (0 threads, 14 posts) posted 6 years ago (51558h)
Gobliny poszły szybko ale dopiero po jakims czasie sie zorientowalem ze jak sie wylogowywuje to trace 20 min no i niestety dlatego troche popsułem - nie jestem pewien czy exit działa akurat tak samo jak log out? Ja dawałem Exit

Z jakies 6 - 7 lognięć zajęły mi gobliny.

Nie trenuje poza expem bo to nie miałoby sensu bez używania TC m lvl nabił się 48

Zrobiłem tylko jeden rodzaj goblinów ciekawy jestem co jeszcze może być dobre do charmów

Myslalem nad barbarianami i minotaurami w Mintwalin 

Troche więcej pytań

Ile trzeba zabić trolli i waspów?

Gdzie jest ta lokacja z dworcami? oraz Swamp Trolle w PH?

Czy w ogóle opłaca się wastować na dragonach bez gry z TC?

Ile otrzymuje się expa za draga na tournament?

Najlepszy exp dla ms bez uzywania tc i z jak najmniejszym waste?
Do you like the post?

Strugu

Strugu (User) (22 threads, 226 posts) posted 6 years ago (51558h)
Troll: 250 / 5 charm points
Swamp Troll: 500 / 15 charm points
Wasp: 250 / 5 charm points

Waspów najwięcej masz moim zdaniem na Darashii zaraz przy wyjściu na pustynię.

Lokacja Swamp Trolli

Dworki - Filmik

Barbariany nie są wcale takie słabe na niskim poziomie i trzeba ich trochę zabić. Mintwalin jest zbyt daleko, prędzej zrobisz taska w wieży mino na darashii lub na wieży koło kazz, ale bądź ostrożny bo można zginąć na guardach. :D
Do you like the post?

Strugu

Strugu (User) (22 threads, 226 posts) posted 6 years ago (51548h)
Dzień III
62 poziom
Top distance
Ranking:
Do you like the post?

Tutroksi

Tutroksi (User) (0 threads, 14 posts) posted 6 years ago (51535h)
Zajebiście, że masz taki achievement gratki mordo   ;)
Dopiero wróciłem po robocie pogadam z dziewczyną wbije na tournament potem edytuje posta co i jak

Dzis mialem 83 jak wychodzilem z chaty o 10tej wczoraj w nocy 73 miejsce z 51 lvlem i zrobionymi dwoma charmami (gobliny + cyce które cisnałem na samym poczatku bo udało mi się dorwać stealth ringa z marketu za 2k) teraz 93 to znaczy, że coraz więcej graczy marnuje juz swój czas ponieważ wcześniej do ssa miałęm większe spadki z 30 na 45 z 53 na 78 itd. jutro znowu na rano do roboty i weekend wolny wieć mam nadzieje przywastować swój czas od jutra do niedzieli i mam nadzieje dokonać rozsądnych wyborów bo to w tym turnieju jest najważniejsze.

Nie wiem czy to możliwe i czy zalicza na turnieju i ile jest za to pktów ale luruje doga ze środka miasta pod thais temple i ubijam po czym wbijam od razu do pz schodzi 1 sekunda 25 dogów i charm zaliczony. Nie wiem ile to pktów ale warto sobie zaznaczyć , ze tak można, mozna też zainwestować w 2 firebomby ponieważ jest double time resp

Niestety prawdą jest to , że na torunamencie najlepiej jest grać we dwie osoby solo jest ok ale we dwójke jest o wiele lepiej.

Jeśli masz full team myśle, że nie ma możliwości abyś był poniżej 75 w rankingu nawet bez użycia TC.

Po pierwsze charmy wchodzą o wiele szybciej bo musisz tylko hitnąć potworka aby zaliczało do charmów.

Po drugie potworki padają szybciej i jest mniejsze zagrożenie , ze padniesz.

We dwójke exp także leci szybciej tak samo jak i charmy o full teamie już nawet nie mówie.

Co do mojej sytuacji aktualnie 93 miejsce. Zostało mi dużo godzin prawie połowa jak nie ponad i mam nadzieje, że uda mi się wbić na 75 miejsce do 27ego o ile kolejni gracze z kasą nie wbiją na turniej.

Co najważniejsze w turnieju to dobry plan ponieważ każda sekunda się liczy dlatego MS to najlepszy wybór najważniejszy czar? Utana Vid potem wavy, potem runa które niestety kosztują ale są wszelkiego rodzaju sposoby aby zdobyć pieniądze.

Ja miałem 10 manasów 0 pieniędzy i udało mi się w godzinke zdobyć 30k profitu w samej kasie i 10 lvli nie licząc itemktów do Yasira

Duo? Myśle, że Sorc + Ed to najlepsze połączenie ale może być także Ed + Rp do nabijania wspólnych charmów najpierw a potem do power lvlowania ale jednak Ed  + sorc to lepsza opcja chyba, że macie w planach bicie czegoś surowszego wtedy rp może to tankować  a w razie kłopotów można go leczyć poza tym palek może zbierać fajne pule dla EDa gdy ten używa avalanche.

Do 4 team hunta polecam Ancienty / Hero cave czyli dodatkowe charmy które łatwo jest wbić jedynie w full pt.
Do you like the post?

Strugu

Strugu (User) (22 threads, 226 posts) posted 6 years ago (51522h)
Dzień IV
Nie miałem czasu na grę więc jedyna zmiana to spadek w rankingu. Zostało mi 5h gry, może jeszcze coś z tym zrobię. Fajnie, że chociaż tobie uda się zdobyć trochę punktów, w moim przypadku nie jest to optymistyczne. Będzie lekcja na następny turniej na który można się wybrać w duo.
Do you like the post?

Tutroksi

Tutroksi (User) (0 threads, 14 posts) posted 6 years ago (51506h)
U mnie sytuacja ma się następująco. 
Nie ma co rezygnować a tutaj ku temu najlepszy przykład, zobacz sobie rank advance:

Bez użycia TC doszedłem do wniosku, że najlepsze duo to paladyn + ms lub ed

Ms + Ed bez tc się nie opłaca ponieważ i tak żaden z nich bez mana shielda nic nie tanknie a na mana shielda trzeba mieć TC.

Palek może brać dobre pull'e gdy ed go sioha i razem używają np. gfb + mas san, wszystko na charmy pada szybko i jest szybka kasa.

MS + ED by to tak nie działało i jest o wiele większy waste

MS + RP przynoszą bardzo szybko profit i dobre charmy ze ściągania dobrych lurów MS czy ED tego nie zrobi a na utana vid nie ściągnie się  dobrego lura cięższych potworków i marnuje się runy. 

Takim duetem można bić praktycznie wszystko w przeciwieństwie do MS + ED bez używania TC

Mas San i GFB są najważniejsze i w pierwszych 45 lvlach mogą nas nawet wyprowadzić na top 1 bez użycia ani jednego TC.

Już wiem, że na następnym turnieju będe grał duo z palkiem jako MS lub ED
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 28 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.