Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 11 years ago (100203h) Serdecznie zapraszam do luźnego wywiadu z forumowym redaktorem, Lady Ariadną!
Pixio: Siemanko! Masz coś przeciwko, żeby odpowiedzieć na kilka pytań?
Lady Ariadna: Hej :) Nie, dawaj śmiało :D
Pixio: No to zaczynamy z grubej rury. Jak masz na imię oraz czym się interesujesz?
Lady Ariadna: Jestem Michał, mam 17 lat (w marcu 18), mieszkam w Gdyni, interesuje się graniem w gry MMO tak, żeby inni pukali się w czoło :D
Pixio: Mieszkasz w Gdyni, więc może interesujesz się piłką nożną? Kibicujesz Arce?
Lady Ariadna: Nie interesuje się piłką, ale jak już komuś mam kibicować to Arce :)
Pixio: Więc szybko zmieńmy temat. Po pytaniu z grubej rury czas na standard. Co Cię skłoniło do gry na Rookgaardzie?
Lady Ariadna: Wyjście z Rookgaardu za pierwszym razem zajęło mi masę czasu, żeby to przyśpieszyć czytałem pełno rzeczy o Rooku w stylu "jak przejść szybciej". I chyba tam przeczytałem o Rookstayerach.
Pixio: A grasz na Mainlandzie?
Lady Ariadna: Najbliżej maina to IoD, na Mainie nie. Nie pociąga mnie to, za duży świat, zbyt wiele rzeczy do zrobienia, żeby zostać zauważonym, brak fajnego community. No i ciągłe PK :)
Pixio: Czyli zostałeś na Rookgaardzie, bo na Main jesteś zbyt słaby w walce?
Lady Ariada: Można tak powiedzieć, przez lagi i brak chęci do skillowania na Mainie bylem dużo w tyle z rówieśnikami i dostawałem po du*ie co chwile :D
Pixio: Ok, zejdźmy z tematu samej gry. Co powiesz o takich użytkownikach forum jak MDN', Cezet czy ABAROS?
Lady Ariadna: O MDN'ie nie wiem dużo, mało się udziela na forum od kiedy jestem na Rookie.com.pl. Patrząc po Shoutboxie, Cezet to zwykły prostak. Z ABAROSem się świetnie pracuje, fajnie rozmawia i ogólnie sprawia wrażenie miłego :)
Pixio: Jakie potwory z Maina powinni dodać na Rookgaard?
Lady Ariadna: Żadnych :) Ludzie często nie rozumieją, ze zabiłoby to klimat. Przykładowo: "JO DODAJCIE DRAGONY I HYDRY I BLAK KNAJTA I BRONIE I ZRÓBCIE WEJŚCIE DO MINO MAGA". Ewentualnie, jeżeli mieliby coś dodać, to żeby były to potwory nie dające żadnej broni / pancerza, czyli jakiś boss, może jakiś mocniejszy od Shenga trochę, gdzieś gdzie nowi gracze raczej nie zawędrują, bez żadnej wariacji w loocie.
Pixio: Kogo z forum zabrałbyś na bezludną wyspę?
Lady Ariadna: Cezeta. I zostawił tam.
Pixio: Opowiesz może jakąś szaloną szkolną przygodę?
Lady Ariadna: Jestem raczej grzecznym chłopcem :P Ale pamiętam jedną akcję jeszcze w gimnazjum (jedynka w Gdyni) jak popychaliśmy się dla zabawy z kolegami, i jeden zaczął uciekać, więc rzuciłem w niego plecakiem. Uskoczył i plecak podciął moją panią od matmy, która spadła ze schodów i przez parę dni nie przychodziła do szkoły.
Pixio: Co działo się potem? Były jakieś konsekwencje?
Lady Ariadna: Mieliśmy trochę nieprzyjemności jako klasa, ale to już nudna historia ^^
Pixio: Rozwiązałeś jakąś zagadkę Rookgaardu?
Lady Ariadna: Nie, chociaż bardzo żałuję. Kiedyś maniakalnie czytałem wszystko co można o SoF i snułem własne domysły, ale sam dla siebie, nie śmieciłem żadnych stron.
Pixio: Jakiej muzyki słuchasz?
Lady Ariadna: Ogólnie House (Archie V) i muzyka klubowa, ale ostatnio słucham Lindsey Stirling (skrzypce).
Pixio: Szybkie pytania, co Ty na to?
Lady Ariadna: Jasne, wal śmiało :D
Pixio: Okazało się, że pytania są takie szybkie, ze muszę coś wymyślić na poczekaniu. Bot?
Lady Ariadna: Śmieć.
Pixio: Wódka czy piwo?
Lady Ariadna: Abstynent :)
Pixio: Najlepszy Rookstayer?
Lady Ariadna: Rookguardian De'Bove i Sunrise. Ex aequo.
Pixio: Adiq?
Lady Ariadna: Fajny, ale ciężki w obyciu ^^
Pixio: Dice?
Lady Ariadna: Kupię ^^
Pixio: Ok, to wszystko. Możesz teraz kogoś pozdrowić i dodać coś od
siebie.
Lady Ariadna: Pozdrawiam Rodziców jak zawsze :D No i resztę Rookie.com.pl, bo to jednak super fajne forum.
Gardor ;)