You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
10
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Achilles

Achilles (User) (6 threads, 14 posts) posted 11 years ago (99780h)
Po dosyć długiej przerwie postanowiłem napisać kolejny numer "Dlaczego Rookgaard", w którym będę się starał zobrazować kilka kolejnych aspektów, które sprawiają, że Rookgaard wcale nie odstaje od Mainlandu pod względem grywalności oraz klimatu, który pomimo fali botterów ciągle ma się dosyć dobrze oraz postaram się odpowiedzieć na pytanie:
No to zaczynamy!

Pierwsza sprawa, która zdecydowanie przeważa to sam fakt zaczęcia gry. Jak wiadomo pierwszy kontakt z grą ma się na tejże wyspie lub ściślej mówiąc jednym z jej małych sąsiedztw. Jak to się jednak mówi "za moich czasów było zupełnie inaczej", także na chwilkę przenosimy się kilka lat wstecz.
Nigdzie indziej niż na Rookgaardzie jest ten entuzjazm z zakładania nowej postaci, że kiedyś się coś nią osiągnie albo przynajmniej do pewnego etapu pogra. Czasami można być niezdecydowanym i się zatrzymać na dłużej, czego chyba jest bardzo wiele przykładów i co sprawia, że owa strona ma wciąż wiele odwiedzin :)

Jak wiadomo Rookgaard to miejsce, gdzie można grać sobie spokojnie, bez pośpiechu i bez parcia na lvl. To chyba jedyne miejsce gdzie masz czas, żeby postać na rynku, nie expiąc tylko czerpiąc przyjemność z gadania. Nawet na innym serverze niż ten, na którym grasz.
Widywanie innych graczy z poziomem innym niż 1-8 może być naprawdę źródłem przyjemności. Dodaje to takiej otuchy, że wyspa jednak wciąż żyje:
Nie muszę chyba mówić, że na Mainie jest nieco inaczej jak ktoś zawita na Twój exp...

Nawet jak nie ma zbyt dużo towarzystwa do rozmów czy też humoru to można sobie śmiało sprezentować wygodne siedzenie i dać wytchnienie pixelowemu ludkowi.
Nie wiem czy już kiedyś o tym wspominałem ale najlepsze ryby są na Rookgaardzie. Może nawet nie w smaku i wartościach życio-dodajnych, jednak sam fakt spożywania ich może być miły. Być może dlatego, że jest na to czas? Dlatego najpierw łowimy:
No a później biesiadujemy:
Nie sposób nie zauważyć, że na Rooku czas płynie wolniej. Nie ma tego Mainlandzkiego pośpiechu. Tutaj liczy się bardziej przyjemność z nowych alternatywnych form ubijania potworków niż ich ilość:
Jako, że Rookgaard obecnie jest z pozoru bezpiecznym miejscem to wielu już się przejechało na jego pozornym bezpieczeństwie. Także ja :)
W nowych realiach jest już nieco bezpieczniej:
Mainland także może sprawić niebezpieczeństwo ale mając te 1500życia jakoś można łatwiej wyjść z opresji:
Nie zmienia to faktu, że jak ktoś zalezie nam za skórę to można mu to niebezpieczeństwo też zapewnić:
Lub jak ktoś jest miły to iść w drugim kierunku, taki troszkę motyw bohatera :)
No a jak już nawywijasz to możesz zrobić sobie balonik i odfrunąć:
A po jakimś czasie wylądować w samym środku piekiełka i napisać nowy artykuł :)
Trzeba przyznać, że na Rookgaardzie wciąż zachodzą jakieś zmiany. Zarówno techniczne jak i mentalne. Screeny, które kiedyś były codziennością są dla nas obecnie bardzo ciekawymi pamiątkami z tamtych lat. Kto wie, może za jakieś 10 lat w ogóle nie będzie Rookgaardu? No a jak będzie to z pewnością po wielu zmianach, także te screeny, na których jesteśmy obecnie będą mogły być ciekawym źródłem informacji dla przyszłych pokoleń Rookstayerskich.

Jeszcze może coś, ściślej mała ciekawostka:
Przypadek? Nie sądzę :)

Dziękuję za uwagę i poświęcony czas na przeczytanie nowego numeru, do zobaczenia w następnym numerze! :)
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 11 years ago (99779h)
Bez pospiechu ;) lubie to, a i z tym odcinkiem sie nie slieszyles :D
Do you like the post?

Aurox

Aurox (User) (15 threads, 766 posts) posted 11 years ago (99778h)
Ciekawie się czytało, dobrze, że poruszyłem temat szybkiego expienia. Ja np. lubię sobie poafkowac bijąc miniosy na mh xd
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (99778h)
Nie przeczytałem, mimo, że naprawdę chciałbym.
Popraw zdjęcia - chcę za pierwszym przeczytaniem miec super posmak po tym ;)
Do you like the post?

Bonok

Bonok (User) (0 threads, 300 posts) posted 11 years ago (99777h)
Mi sie podobalo :) Oby wiecej takich artykulow... :)
O co chodzi z Marcus'em ??
Do you like the post?

Achilles

Achilles (User) (6 threads, 14 posts) posted 11 years ago (99777h)
O outfit pewnego Rookstayera, dosyć popularnego, 108lvl, server Antica :)
Do you like the post?

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (99765h)
Bardzo przyjemna lektura, szczególnie dla chorego ABAROS'a leżącego pod kocem, który umiera z nudów. Szkoda tylko, że wbrew pozorom była to krótka część twojego cyklu, bo nie ukrywam, że z przyjemnością przeczytałbym znacznie więcej.

Dużo rzeczy można się dowiedzieć o autorze na podstawie tekstu. Nie przypuszczałem na przykład, że jesteś graczem dość starej daty. Chciałbym co prawda wrócić do czasów, gdy wilki czołgały się zamiast chodzić, ale trzeba się cieszyć tym co mamy. Z resztą doskonale pokazałeś co wyspa ma nam do zaoferowania.

Btw. Sam w niedalekim odstępie czasu planuję napisać kolejną część "Bezludnej Wyspy", bo już długo jej nie było. Zobaczymy tylko, czy mi na to obowiązki pozwolą. :]
Do you like the post?

Kyron

Kyron (User) (27 threads, 249 posts) posted 11 years ago (99765h)
Fajnie, że jest jeszcze ktoś, komu się chce coś tworzyć dla tej Wyspy, a nie tylko narzekać i krytykować i bocić.

Fajny artykuł, lekko motywujący do gry :)
Do you like the post?

Solekis

Solekis (User) (1 threads, 91 posts) posted 11 years ago (99762h)
Piekny artykuł ahh te stare czasy bez hotów XD
Do you like the post?

Hardstyle

Hardstyle (User) (2 threads, 31 posts) posted 11 years ago (99756h)
Widzę że popylasz sobie z Kyronem na tibianicu :D
Do you like the post?

Achilles

Achilles (User) (6 threads, 14 posts) posted 11 years ago (99756h)
Dosyć dawno to było :P
Do you like the post?
Showing 1 to 11 of 11 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.