You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
20
Language
PL
Status
Open
Pinned
Yes

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (12117h)
Na bazarze jest oszustwo polega na tym że postać ma np brass seta / jagged sworda wrzucone z innej postaci, ale postać jest na isle of destiny bez wybranej profesji i nie można nią wrócić na Rooka. Taka postać może mieć do 10 lvl z takim wyrocznia nas jeszcze wypuszcza z Rooka.
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1501 posts) posted a year ago (12097h)
Oprócz tego dodam: uwaga jeżeli z jakiegoś powodu chcecie kupić Rookstayera z wysokim fishingiem (ale prawdopodobnie niskim wszystkim innym):

Na Dawnporcie jest obecnie aktywny bug, który pozwala zresetować pola do łowienia ryb w jaskini z NPC Woblin. Bez wdawania się w szczegóły, po wyłowieniu ryby "Old Nasty" możemy porozmawiać z NPC w konkretny sposób żeby zresetować pola do łowienia ryb i łowić w nieskończoność. Łowienie ryb dalej wymaga robaków, ale ten sposób pozwala zautomatyzować proces (bot) w łatwy sposób ponieważ dookoła nie ma żadnych potworów, a nasza postać nie musi nigdzie iść.

Po więcej szczegółów możecie przeczytać ten post na reddicie. Gagatek który wykorzystywał ten bug i bocił fishing w najlepsze próbuje obecnie sprzedać postać na bazarze.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (12096h)
generalnie to jeśli masz podejrzenie że ktoś boci to nie kupuj postaci, bo już spotkałem przypadki ludzi którzy kupili postać na bazarze wcześniej boconą i dostali delete całego konta jak dana postać została sprawdzona po czasie i nie daje nic odwoływanie się
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) (78 threads, 884 posts) posted a year ago (12073h)
Alucarr wrote:generalnie to jeśli masz podejrzenie że ktoś boci to nie kupuj postaci, bo już spotkałem przypadki ludzi którzy kupili postać na bazarze wcześniej boconą i dostali delete całego konta jak dana postać została sprawdzona po czasie i nie daje nic odwoływanie się
Masz więcej szczegółów?
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (12072h)
miałem kolege który po prostu kupił postać na bazarze i dostał delete za botowanie mimo że nie botował, ale poprzedni właściciel botował i dopiero reporty zostały rozpatrzone po sprzedaniu chara. czyli reporty są przypisane do postaci, nie do konta. a reporty jak są rozpatrywane automatycznie przez system który skanuje jakieś tam zachowania postaci nie znam się na tym
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (12021h)
Wracająć do scamu na bazarze dostałem taką odpowiedź jak poniżej, także kopiuj wklej do następnego działu zgłosiłem to
Hello,

Thank you for your thoughts on this subject. I appreciate that you have explained why you think there's still room for improvement.

Unfortunatel​y, there isn't much I can do about it here at support. All I can do is suggest you fill out our feedback form. Our community managers process all feedback we receive from our players. They have the authority to pass on important feedback to our development team.

Please let me know if there is anything else I can do for you.

Kind regards,
Karvar
CipSoft Tech Support
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) (78 threads, 884 posts) posted a year ago (11956h)
Przypiąłem wątek.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (11917h)
Scientist wrote:Przypiąłem wątek.
niestety cipsoft odlozyl w kąt ten wątek
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (22 threads, 453 posts) posted a year ago (11395h)
Najwyraźniej konta niektórych osób, które niedawno kupiły węgiel na Bazarze, zostały usunięte. Wielu twierdzi, że nie korzystało z bota i/lub makra, ale zostały one usunięte i Cip raczej nie wróci. Ale sytuacja powróciła w przypadku Diegothaisa w Antice, który ma Skrzydlaty Hełm i Złoty Hełm i chociaż został usunięty, Cip cofnął usunięcie. To wszystko jest bardzo dziwne.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (11369h)
faulklls wrote:Najwyraźniej konta niektórych osób, które niedawno kupiły węgiel na Bazarze, zostały usunięte. Wielu twierdzi, że nie korzystało z bota i/lub makra, ale zostały one usunięte i Cip raczej nie wróci. Ale sytuacja powróciła w przypadku Diegothaisa w Antice, który ma Skrzydlaty Hełm i Złoty Hełm i chociaż został usunięty, Cip cofnął usunięcie. To wszystko jest bardzo dziwne.
jaki węgiel? xD i co ma wspólnego scam na bazarze z ostatnimi banami za macro , to w ogóle dwa inne wątki
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (22 threads, 453 posts) posted a year ago (11364h)
Alucarr wrote:
faulklls wrote:Najwyraźniej konta niektórych osób, które niedawno kupiły węgiel na Bazarze, zostały usunięte. Wielu twierdzi, że nie korzystało z bota i/lub makra, ale zostały one usunięte i Cip raczej nie wróci. Ale sytuacja powróciła w przypadku Diegothaisa w Antice, który ma Skrzydlaty Hełm i Złoty Hełm i chociaż został usunięty, Cip cofnął usunięcie. To wszystko jest bardzo dziwne.
jaki węgiel? xD i co ma wspólnego scam na bazarze z ostatnimi banami za macro , to w ogóle dwa inne wątki
Problem z tłumaczem hahaha xD Miałem na myśli charakter

W tym temacie nie odpowiedziałem konkretnie w związku z Twoim pierwszym postem, ale raczej jednym z Twoich nowszych postów mówiących o postaciach, które zostały sprzedane i były botami.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (11344h)
więc co w tym jest wszystko bardzo dziwne? diegothais nie dostał delete za bota ani za macro, lecz przez pomówienie, więc sprawdzili i odbanowali
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (22 threads, 453 posts) posted a year ago (11265h)
Z tego, co rozumiem, Diegothais otrzymał Tibia Coins w sposób oszukańczy, ale twierdził, że każdy może przelać monety na jego konto z zamiarem wyrządzenia mu krzywdy, więc usunięcie zostało cofnięte. Jest jednak brazylijski streamer, który kupił EK poziom 1000 na nowo utworzonym koncie (niecały 1 miesiąc), który miał tylko postać na poziomie 8 (czyli pierwszą przy zakładaniu konta), zagrał z EK 45 minut poziom 1000 (pokazany przez 45 minut na żywo) i został usunięty następnego dnia. Dlatego wielu twierdzi, że w niektórych przypadkach Cipsoft niesłusznie nałożył karę, chociaż twierdzą, że dzieje się tak tylko z powodu tego, kto użył bota/makra, ale niektóre transakcje Bazaar zostały anulowane, a Tibia Coins zwrócone po usunięciu kont. To słowo Cipsoftu przeciwko graczom, ale dziś na oficjalnej stronie zamieścili informację, że zamierzają usunąć część wykluczeń, gdyż mógł zaistnieć błąd z ich strony.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (11260h)
ten post nie dotyczy dicera tylko scamu na brass seta temat zamkniety
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (22 threads, 453 posts) posted a year ago (11214h)
O temacie:
Zanim stworzyłem mojego Rookstayera od zera i bez przedmiotów, zajrzałem na Bazar i zauważyłem, że było tam kilka postaci z Mosiężnym Zestawem, Postrzępionym Mieczem i Stalową Tarczą. Nie kupiłem tego, bo odniosłem wrażenie, że tak naprawdę nie było ich w Rook.

To, co powiedziałem o Diegothaisie, miało tylko zilustrować to, co powiedziałeś w tym poście:
Alucarr wrote:miałem kolege który po prostu kupił postać na bazarze i dostał delete za botowanie mimo że nie botował, ale poprzedni właściciel botował i dopiero reporty zostały rozpatrzone po sprzedaniu chara. czyli reporty są przypisane do postaci, nie do konta. a reporty jak są rozpatrywane automatycznie przez system który skanuje jakieś tam zachowania postaci nie znam się na tym
Wiem, że jego przypadek nie ma nic wspólnego z tematem, chciałem to tylko podkreślić, żeby pokazać, że mogą wystąpić błędy ze strony CipSoftu.
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 21 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.