faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (22 threads, 453 posts) posted a year ago (11378h) Przeglądałem tę stronę ogólnie, ponieważ jestem nowym członkiem i szczerze mówiąc, przyszedłem tu tylko ze względu na konkurs aktywności. Nic w tym dziwnego, ponieważ wiele osób przyjechało właśnie z tego powodu.
Wierzę, że ogólnie rzecz biorąc, system (pojedynczego) działania będzie znacznie lepiej wykorzystywany przez witrynę.
System podobny do TibiaQA lub Guildstats, gdzie oba gwarantują przedmiot na stronie fanowskiej po osiągnięciu maksymalnego wyniku.
Na Rookie.pl ciekawe byłoby nawet dodanie kolejnego rodzaju aktywności, która nie jest związana tylko z samą witryną, ale z postacią Rooka. Nie wiem, czy to wykonalne, czy to dobry pomysł... ale dla mnie warto o tym rozmawiać.
Przykład:
Postać osiąga 25 poziom w Rook – +10 punktów
Postać osiąga poziom 50 w Rook – +20 punktów
Niektóre działania na stronie internetowej mogą również uzupełniać wynik.
To nie tylko przyciągnęłoby więcej ludzi na stronę, ale także zachęciłoby ludzi do częstszej gry na Rooku, ponieważ w końcu ta strona jest bardziej dla tych, którzy lubią Rookgaard :)
Chciałbym poznać Twoją opinię. Przede wszystkim nie podobał mi się ten system rywalizacji, bo jest trochę na siłę... Próbowałem szukać przydatnych tematów do stworzenia, ale ogólnie chodzi o to, żeby zdobyć trochę punktów i zwykle kończy się to na siłę.
System wkładu w witrynę byłby również bardziej zrównoważony, ponieważ ludzie w naturalny sposób śledziliby witrynę.
Tak to robię w TibiaQA. Co jakiś czas będę sprawdzał, czy mogę coś wnieść i w ten sposób z biegiem czasu będę dodawał punkty.
Jestem chętny do dyskusji :)
Uwaga: korzystałem z tłumacza, przepraszam, jeśli w tekście są jakieś słowa błędne.