Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (10954h) Elo. Przypominam że od 12 grudnia wraca na mape santa i pozostaje do 31 grudnia. Jest szansa na otrzymanie kilku rare itemków są to bunnyslippers, ball gown i bear doll. Niestety jest on tylko w tawernach na mainie, ale my jesteśmy mistrzami w Rooku więc przechodzimy go w niecałe 20 minut. Czy będziemy przechodzić rooka czy Dawnport noobcharami to kwestia upodobań. Najlepiej przygotować sobie longsword na dawnporcie i atakować nim i czarami na raz sorcem, ale też przechodzenie Rooka na PSC zajęło mi 18 minut od momentu założenia chara. Czy się to opłaca ciężko powiedzieć, wszystko chodzi o to żeby jak największą ilością noobcharów poprosić sante o prezent.
i tu jest mój tip jak robić najlepiej noobchary: robimy nowe konto, nie trzeba robić nowego emaila, bo wystarczy sobie go wymyśleć i wpisać byle co (też będzie działało jako login) i ustawiamy hasło, odznaczasz opcje tutoriala bo on marnuje nam czas i zmienia ustawienia opcji w grze. wybieramy server i robisz chara. Później potwierdzasz założenie nowego chara klikająć kilka razy. Jest to po to, żeby nie cofnęło nas do strony głównej i dostaniesz informacje że nick jest już zajęty, lub coś w tym stylu (ale tak naprawde postać została utworzona mimo wszystko). Po czym robimy kolejne postacie, można zaoszczędzić dużo czasu zamiast wybierać ciągle region , typ i nazwe servera,
Można też prościej, używać takiej opcji do szybkiego przeżucenia potek na dawnporcie, jeśli chcemy na przykład wbić sobie mlvl jakimś charem.
Pamiętamy że takie konto po kilku miesiącach zostanie usunięte, co jest dobrą opcją na czyszczenie tych charów, jeśli faktycznie ich nie będziemy używać. Jeśli jednak zamierzasz robić takie chary jak ja do eventów, pamiętaj żeby raz na kilka miesięcy się zalogować.
a tu formułka kiedy zostanie usunięte i dlaczego:
https://www.tibia.com/support/?subtopic=gethelp&entryid=58