You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
15
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (22 threads, 453 posts) posted a year ago (10949h)
Informacje uzyskane z kanału Colina Fletchera (obecnie poziom 205 na Rookgaardzie - Top 3):

Mino Hell + Labyrinth to kompaktowa i łatwa opcja dla tych, którzy nie lubią biegać, na każdym poziomie. Jednak dla dobrego XP:

1. Do poziomu 80 wybierz trasę Jaskinia Trującego Pająka (dodaj Wieżę Trolli, jeśli odrodzenie jest zbyt wolne) lub Wilki z kontem Premium (dodaj trochę Trolli, jeśli odrodzenie jest zbyt wolne).
2. Po 80, wybierz trasę Mino Hell/Bear Room.
3. Jeśli ponowne odrodzenie jest zbyt wolne, wykonaj Mino Hell + Poison Cave (wideo).
4. Na poziomie 136 otrzymujesz premię do prędkości na trawie, a wschód-zachód również staje się zadowalający.

Oto film Colina Fletchera pokazujący prawdopodobnie najlepszą ścieżkę i drogę do zdobycia XP na Rookgaardzie, opcja 3 (Piekło Mino + Jaskinia Trucizny):
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (10948h)
Dziękuje za rade ale nie skorzystam. Myślę że to przychodzi naturalnie. Tak jak widzę że na 48 levelu mam najlepszy EXP/H na PSC tak samo raczej nie będę potrzebował rady na 80 levelu gdzie expić, tylko sobie porównam. Poza tym jeśli piszesz już jakiś poradnik skierowany do Rookstayerów to się doinformuj bo z tego co widzę na moim serverze 100 levele oraz 200 expi dalej na trollach pacc, a na minosy jedynie uderzają podczas rapida lub boosted minotaura/orca, więc chyba coś w tym musi być że tak grają , codziennie (a uwierz grają pod exp)
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (22 threads, 453 posts) posted a year ago (10948h)
Alucarr wrote:Dziękuje za rade ale nie skorzystam. Myślę że to przychodzi naturalnie. Tak jak widzę że na 48 levelu mam najlepszy EXP/H na PSC tak samo raczej nie będę potrzebował rady na 80 levelu gdzie expić, tylko sobie porównam. Poza tym jeśli piszesz już jakiś poradnik skierowany do Rookstayerów to się doinformuj bo z tego co widzę na moim serverze 100 levele oraz 200 expi dalej na trollach pacc, a na minosy jedynie uderzają podczas rapida lub boosted minotaura/orca, więc chyba coś w tym musi być że tak grają , codziennie (a uwierz grają pod exp)
Jeśli dla Ciebie najlepsza jest inna ścieżka, w porządku... potraktuj ten post jako przewodnik dla początkujących Rookgaardów (takich jak ja), którzy czasami myślą, że do 80 poziomu lepiej jest zabijać zwierzęta, które dają najwięcej doświadczenia, będąc w fakt, że umierają dłużej.

U mnie to działa i może działać u wielu innych graczy, w końcu nie można lekceważyć opinii gracza z „Top 3 Rookgaardu” w Tibii. Może nie wszystkie światy mogą obrać tę drogę w zakresie rywalizacji, ale na przykład w moim świecie jest to świetne.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (10948h)
a co ma nie działać? PSC jest najlepszym expem więc jakby jakiś low levelek pytał to go tam skieruje.. a co na 80 czy 136 levelu to na pewno nikt nie potrzebuje tutoriala tym bardziej że skopiowałeś go z komentarza na youtubie gdzie ogólnie napisał Colin~ jakie są jego preferencje/sposoby gry
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (22 threads, 453 posts) posted a year ago (10947h)
Alucarr wrote:a co ma nie działać? PSC jest najlepszym expem więc jakby jakiś low levelek pytał to go tam skieruje.. a co na 80 czy 136 levelu to na pewno nikt nie potrzebuje tutoriala tym bardziej że skopiowałeś go z komentarza na youtubie gdzie ogólnie napisał Colin~ jakie są jego preferencje/sposoby gry
Masz doświadczenie, znasz tę grę od dawna. Nie każdy ma taką samą wiedzę. Ja sam do niedawna nie miałem określonej trasy. I nie ma problemu z przeniesieniem stamtąd jego komentarza, bo nie każdy czyta komentarze i szuka tych informacji.

I jeszcze jedno: musisz pamiętać, że świat nie kręci się wokół Ciebie. Osoby z mniejszą wiedzą o grze mogą zadawać jeszcze bardziej wątpliwe pytania, zatem każda dodatkowa informacja nie będzie bezużyteczna.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (10947h)
właśnie debatuje z Rookstayerami i o rapidzie mówi tak
"PSC ujdzie ale na szkieletach byś więcej wyciągnął
Niektórzy stają na szkieletach na środku
I wciskają tylko spacje
Bo jak jest dobry resp to same przychodzą non toper xD"
to widzisz chętnie przetestuje to na następnym rapidzie. bo podobno do 80 nawet jest lepsze od PSC a przynajmniej tak mówią. dopiero porównania będę robić na 50+ lvlu bo na razie ciężko mi określić jak co level zmniejsza się bonus expa
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (22 threads, 453 posts) posted a year ago (10947h)
Alucarr wrote:właśnie debatuje z Rookstayerami i o rapidzie mówi tak
"PSC ujdzie ale na szkieletach byś więcej wyciągnął
Niektórzy stają na szkieletach na środku
I wciskają tylko spacje
Bo jak jest dobry resp to same przychodzą non toper xD"
to widzisz chętnie przetestuje to na następnym rapidzie. bo podobno do 80 nawet jest lepsze od PSC a przynajmniej tak mówią. dopiero porównania będę robić na 50+ lvlu bo na razie ciężko mi określić jak co level zmniejsza się bonus expa
Z czasem wyrobię sobie własne zdanie. Nadal jestem na niskim poziomie, nie ma sposobu, aby to stwierdzić, ponieważ zwierzęta nadal nie umierają po 1 trafieniu. Kiedy to zacznie się dziać, będziesz mógł zdobyć bazę surowego doświadczenia na godzinę.

Najwyraźniej najlepsza możliwa lub bliska najlepszej prędkość wynosi 20 tys./h.
Do you like the post?

Alucarr

to wyrób swoje zdanie najpierw ale nie pisz że jest to Najlepszy sposób na zdobycie kolejnego poziomu na Rookgaardzie bo nie oparłeś się na faktach ani prawdziwych statystykach
Do you like the post?

faulklls

Alucarr wrote:to wyrób swoje zdanie najpierw ale nie pisz że jest to Najlepszy sposób na zdobycie kolejnego poziomu na Rookgaardzie bo nie oparłeś się na faktach ani prawdziwych statystykach
Jeśli topowy gracz powie, że tak będzie lepiej, oczywiście zastosujesz się do jego rady, w końcu gra na Rookgaardzie znacznie dłużej. Nie ma sensu bagatelizować tej informacji, gdyż założyłem ten temat jako poradnik nawet dla siebie. I dla wielu innych, którzy chcą zacząć na Rookgaardzie.
Do you like the post?

Alucarr

Bzdury. Mówisz mi o graczu który gra od 16 czy 17 lat. Ja biore porównanie od gracza który w 2 lata wbił 192 lvl To samo mi powiedzial co ja tobie na temat drogi z minosów na pająki. Chociaż też jest to logiczne bo tam nie ma po drodze za bardzo potworków
Do you like the post?

faulklls

Alucarr wrote:Bzdury. Mówisz mi o graczu który gra od 16 czy 17 lat. Ja biore porównanie od gracza który w 2 lata wbił 192 lvl To samo mi powiedzial co ja tobie na temat drogi z minosów na pająki. Chociaż też jest to logiczne bo tam nie ma po drodze za bardzo potworków
Przynieś więc informacje, żebym mógł zaktualizować temat. W ten sam sposób, w jaki założyłeś temat o przydatnych rzeczach w Tibia Store, dodałem, że brakowało ceny wierzchowców, co dodaje wartości twoim informacjom. I nie mów, że informacje, które posiadam, są „nieprawidłowe” lub „nonsensowne”, nie oferując lepszej sugestii. Po prostu powiedz, co wiesz, bo wtedy będziemy mogli wnieść swój wkład w forum.
Do you like the post?

Alucarr

informacje są takie, że ktoś założył konto i od tego momentu ma taki sam level jak twój bohater w 8 razy szybszym czasie. a nie będę wymieniał ceny wszystkich mountów bo są różne, otwórz store i sobie sprawdź. wszystkie mounty dają taki sam bonus. w tym momencie istnieje 234 mountów i nie ma sensu ich wszystkich wypisywać
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (22 threads, 453 posts) posted a year ago (10946h)
Alucarr wrote:informacje są takie, że ktoś założył konto i od tego momentu ma taki sam level jak twój bohater w 8 razy szybszym czasie. a nie będę wymieniał ceny wszystkich mountów bo są różne, otwórz store i sobie sprawdź. wszystkie mounty dają taki sam bonus. w tym momencie istnieje 234 mountów i nie ma sensu ich wszystkich wypisywać
Więc widać, jaki jesteś niski... zamiast dostarczać przydatnych informacji, ciągle porównujesz mnie z innymi, a temat nie jest tego tematem.

Nie mówiłem, żebyś wymienił wszystkie wierzchowce, ale żeby poinformować o zasięgu.. uwielbiasz redukować innych, żeby pokazać, że wiesz więcej.. Ledwo mogę grać 1 godzinę dziennie.. Nie lvluję tak bardzo Rookstayera ponieważ nie mogę zdobywać poziomów. Moja postać z kontynentu też nie. Jeszcze raz mówię: nie można dyskredytować informacji, które przyniosłem właśnie dlatego, że nie są moje.
Do you like the post?

Alucarr

Alucarr (User) (25 threads, 515 posts) posted a year ago (10946h)
Nie porównywałem ciebie tylko czas gry Colin Fletcher i Digi Mortal. Poza tym tylko opieram się na faktach. Ty wrzucasz stwierdzenia które nie mają pokrycia w rzeczywistości. A potem zmieniasz temat z powodu braku argumentów. Praktycznie w każdym temacie na jaki rozmawiamy
Do you like the post?

faulklls

faulklls (User) aka Faulk Rookstayer (22 threads, 453 posts) posted a year ago (10942h)
Alucarr wrote:Nie porównywałem ciebie tylko czas gry Colin Fletcher i Digi Mortal. Poza tym tylko opieram się na faktach. Ty wrzucasz stwierdzenia które nie mają pokrycia w rzeczywistości. A potem zmieniasz temat z powodu braku argumentów. Praktycznie w każdym temacie na jaki rozmawiamy
Zawsze przytaczam argumenty, a Ty nie wiesz jak zinterpretować tekst.

Nadal nie wniosłeś przydatnych informacji do tematu. Opowiedz mi, co zrobił Digi Mortal i jak tak szybko osiągnął swój obecny poziom (8 razy szybciej niż Colin Fletcher). Nie mam ulubionego bohatera, wszak ideą tego tematu było przekazanie jakiejś informacji tym, którzy nie mają żadnych podstaw. Jeżeli posiadasz informacje poufne, przekaż je.

Nie ma sensu przechwalać się, że znasz kogoś, kto szybciej awansował, i nie przekazujesz odpowiednich informacji. Co zyskujesz pokazując, że wiesz więcej? Nic..

Nawet nie będę komentował bałaganu, jaki narobiłeś innemu graczowi, kupując Złotą Sakiewkę, myśląc, że przyniesie ona główne pieniądze na Rookgaard. To nawet nie ma porównania, to jest błędna informacja, nie ma to nic wspólnego z informacjami, które próbuję tutaj przekazać.. jeśli myślisz o tym forum w dłuższej perspektywie, wniesiesz swój wkład w przyjazny i nie niegrzeczny sposób tak jak to zrobiłeś ze wszystkimi członkami.
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 16 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.