You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
89
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

MDN'

MDN' (User) (28 threads, 440 posts) posted 8 years ago (68908h)
A i jeszcze wypociny Dębowe
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 8 years ago (68903h)
rany, ten drugi koleś sie rozpisał jak pewien stary gracz, który chciał być legendą, ale z biegiem czasu już prawie nikt o nim nie pamięta, bynajmniej w końcówce komentarza. smutne :(
Ewentualnie to żale Kyrona, choć w kilku kwestiach mógłbym sie zgodzić

Edit. dopiero doczytałem SB, to jednak dobrze mi sie wydawało w pierwszej chwili. :p
Do you like the post?

Qeart

Qeart (User) (5 threads, 27 posts) posted 8 years ago (68896h)
W kilku kwestiach muszę się z gościem zgodzić. A najbardziej zgodzę się w temacie liczby graczy, kont premium i aktywności RookStayerów. Cip myśli jak zarobić, a jak ma zarobić jak gra tylko 30 osób. Drugą rzeczą z którą się zgodzę to fakt, iż tu na forum dawno nie było żadnego konkursu czy eventu. Zgarniacie tylko Free Pacca i tyle, a jeszcze na przedłużenie domeny zbieranie. No trochę bezczelność. Odnośnie Discordzie czy TeamSpeaku też mu przyznam rację.
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 8 years ago (68892h)
No event by sie jakiś przydał, ostatni w miare normalny to był RPG screenshot event ze 4 lata temu, macie teraz jakiś fundusz dodatkowy. zróbcie ankiete kiedy by ludziom pasowało, pomyślcie nad czymś ciekawym i róbcie. tylko nie event który skusi 5ciu graczy a nagroda bd 30dni suportera na rookie xD. Rozleklamować też możecie z racji FS
Do you like the post?

Qeart

Qeart (User) (5 threads, 27 posts) posted 8 years ago (68891h)
Polać mu bo dobrze prawi ;)
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) (82 threads, 912 posts) posted 8 years ago (68890h)
Qeart wrote:Drugą rzeczą z którą się zgodzę to fakt, iż tu na forum dawno nie było żadnego konkursu czy eventu.
Strona jest czysto hobbystyczna i nikt nam nie narzuca organizacji konkursów. Wszyscy dorzucamy coś od siebie przede wszystkim wtedy, kiedy mamy na to czas. To już nie są czasy, w których wszyscy mamy po 15 lat.
Qeart wrote:Zgarniacie tylko Free Pacca i tyle
Oczywiście, zgarniamy benefity wynikające z programu, co w tym złego? Jeśli uważasz, że nie powinniśmy, to wystosuj wiadomość na skrzynkę [email protected].
Qeart wrote:a jeszcze na przedłużenie domeny zbieranie. No trochę bezczelność.
Odnośnie dotacji na przedłużenie domeny, był to pomysł jednego z użytkowników naszego forum, a my przystaliśmy na tę propozycję i jak widać, był to strzał w dziesiątkę. Ja osobiście nie mam zamiaru więcej płacić z własnej kieszeni na utrzymanie strony. Jeśli to dla ciebie bezczelność, to może sam teraz wszystko opłacisz? Jeśli strona sama nie potrafi się utrzymać, to nie widzę sensu jej istnienia. Musisz się z tym pogodzić.
Qeart wrote:Odnośnie Discordzie czy TeamSpeaku też mu przyznam rację.
To Ekipa decyduje o preferowanej formie kontaktu. Pierwszy raz słyszę, żeby ktoś chciał z nami porozmawiać na Discordzie/TeamSpeaku. A jeśli ktoś chce podzielić się z nami swoimi pomysłami, to od tego jest właśnie forum, prywatne wiadomości, etc.

Jeśli ktoś założy kanał na Discordzie i będzie chciał zebrać w nim chętnych do rozmowy użytkowników Rookie, to my mu pomożemy z promocją kanału. Ale jak na razie nie zauważyłem takich akcji ze strony użytkowników.
Lee wrote:macie teraz jakiś fundusz dodatkowy
O jakim funduszu mówisz, bo ja nic o nim nie wiem. CipSoft może ufundować nagrody w grze i to wszystko.
Lee wrote:zróbcie ankiete kiedy by ludziom pasowało, pomyślcie nad czymś ciekawym i róbcie
Weźcie, pomyślcie, zróbcie. Na takie teksty nawet nie będę odpowiadał.
Lee wrote:Rozleklamować też możecie z racji FS
Reklama konkursu nie jest problemem, ponieważ możemy wyświetlić informację poprzez newsticker na Tibia.com.

Kilka wniosków:
- jak zwykle, najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy najmniej dają od siebie (może dlatego, że mają mało czasu? Zupełnie, jak my!),
- jeśli macie swoje propozycje, to zadbajcie o ich formę, bo pretensjami możecie ugrać tyle, co nic,
- końcówka wiadomości ze screena to są jakieś gorzkie żale, niesamowity człowiek.
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1994 posts) posted 8 years ago (68890h)
Dębowe wrote: oraz planowalem zrownac z blotem tlooki.com.pl
to chyba mu się udało :lenny:
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 8 years ago (68888h)
po Twojej odpowiedzi Jamnik, niestety stwierdzam że z dawnej strony niewiele zostało jeśli chodzi o podejście.
Dodatkowy fundusz to nadwyżka z dotacji na domene, a pomyśleć i zrobić event, kurde, to nie wymaga jakoś niewiadomo ile pracy haha, wystarczy tylko ruszyć głową i poprostu zoorganizować, nikt nie mówi że to ma być event na miare Zagadek Sheepiego. Spisanie zasad eventu i przedstawienie go, rozleklamowanie, to góra 2h roboty jak ma sie pomysł.

edit. wyprzedzając odpowiedź "jak taki mądry to zrób sam" Ja już swoje eventy robiłem, i pewnie bym coś zoorganizował, jednak chyba nie ja od tego jestem, macie FanSite i benefity z tego tytułu, jednak nie powinniście zapominać że fansite macie nie dylko przez swoją włożoną prace, ale w dużej mierze przez użytkowników, więc wypadałoby wręcz coś dla nich zoorganizować skoro to po częsci dzięki nim macie jakieś bonusy ;)
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) (82 threads, 912 posts) posted 8 years ago (68887h)
Lee wrote:po Twojej odpowiedzi Jamnik, niestety stwierdzam że z dawnej strony niewiele zostało jeśli chodzi o podejście.
Pozostaję realistą.
Lee wrote:Dodatkowy fundusz to nadwyżka z dotacji na domene
Nie ma czegoś takiego. Zebrane środki znajdują się w wirtualnym portfelu na Biznes-Host i mogą zostać przeznaczone jedynie na usługi, które świadczy Biznes-Host, czyli w naszym przypadku - na przedłużenie domeny na kolejne lata.
Lee wrote:a pomyśleć i zrobić event, kurde, to nie wymaga jakoś niewiadomo ile pracy haha, wystarczy tylko ruszyć głową i poprostu zoorganizować, nikt nie mówi że to ma być event na miare Zagadek Sheepiego. Spisanie zasad eventu i przedstawienie go, rozleklamowanie, to góra 2h roboty jak ma sie pomysł.
Jeśli chcesz to zrobić źle, to 2h zdecydowanie wystarczą. Jest wiele kroków, które trzeba podjąć, aby jak najlepiej zorganizować konkurs, a do tego mogą wystąpić nieprzewidziane problemy. Pośpiech może generować luki w regulaminach lub inne niedopatrzenia. Co wcale nie znaczy, że konkursu żadnego nie będzie, ale na pewno nie wystartuje na zawołanie kilku niezadowolonych osób.
Lee wrote:wyprzedzając odpowiedź "jak taki mądry to zrób sam" Ja już swoje eventy robiłem
Każdy coś zrobił dla strony i chwała mu za to, ale w tym momencie nie ma to żadnego znaczenia, bo jakoś nie słyszę opinii "Ty już zrobiłeś Rookstat, nie musisz już nic robić".
Lee wrote:macie FanSite i benefity z tego tytułu, jednak nie powinniście zapominać że fansite macie nie dylko przez swoją włożoną prace, ale w dużej mierze przez użytkowników, więc wypadałoby wręcz coś dla nich zoorganizować skoro to po częsci dzięki nim macie jakieś bonusy ;)
Skoro strona z opustoszałym forum otrzymała jakiś czas temu status wspieranej strony fanowskiej, to śmiem wątpić w to, że ilość użytkowników forum ma tutaj znaczenie.
Lee wrote:macie FanSite i benefity z tego tytułu [...] więc wypadałoby wręcz coś [...] zoorganizować
Umowa fanowska to nie transakcja. My decydujemy o tym, czy chcemy cokolwiek zorganizować.

Już chyba tematy wyczerpaliśmy, więc chyba możemy już to zakończyć. Swoje propozycje i sugestie można zgłaszać w tym temacie. Zachęcam.
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 8 years ago (68887h)
Może mógłbym poprowadzić wirtualną dyskusje, lecz jestem zbyt leniwy na to, nadmienie tylko, że wygląda to tak jak byś starałsię udowadniać swoją pozycje krytykując sugestie użytkowników.
Nikt nie krzyczy "rób event teraz" to luźne stwierdzenie padło "dawno żadnego eventu ciekawego nie było". Co do tego tekstu że 2h to wystarczająco czasu żeby zrobić coś źle... Nie ucz ojca dzieci robić, można zrobić bardzo ciekawy event i w godzine, wszystko zależy od tego jaki ma sie pomysł i jak sie chce go zrealizować.

Co do SF a użytkowników, niezbyt mnie obchodzi jakaś strona o której mówisz, ja odnosze się bezpośrednio do rookie, do tego z jakich względów dołączyło do SF i do tego że większość treści stworzyli użytkownicy spoza teamu.

I nie udawaj pawia, nikt tu nie próbuje niczego wymusić (bynajmniej nie ja) jednynie wyrażam swoje zdanie "Fajnie by było, A wręcz wypadałoby"

Edit. Wg mnie dużo lepiej by wyglądało z Twojej strony i momentalnie zmieniłoby ton wymiany komentarzy gdybyś napisał "fakt, dawno nic nie było, MOŻE spróbujemy coś zrobić, macie jakieś pomysły co mogłoby to być?"
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) (82 threads, 912 posts) posted 8 years ago (68886h)
Lee wrote:Może mógłbym poprowadzić wirtualną dyskusje, lecz jestem zbyt leniwy na to, nadmienie tylko, że wygląda to tak jak byś starałsię udowadniać swoją pozycje krytykując sugestie użytkowników. Nikt nie krzyczy "rób event teraz" to luźne stwierdzenie padło "dawno żadnego eventu ciekawego nie było".
Ten temat nabrał złej narracji, może stąd taki mój jego odbiór.
Lee wrote:Co do tego tekstu że 2h to wystarczająco czasu żeby zrobić coś źle... Nie ucz ojca dzieci robić, można zrobić bardzo ciekawy event i w godzine, wszystko zależy od tego jaki ma sie pomysł i jak sie chce go zrealizować.
Podkreślam, że organizacja konkursu jako gracz, a organizacja konkursu jako wspierana strona fanowska to dwie zupełnie różne rzeczy. Podtrzymuję to, co napisałem.
Lee wrote:Co do SF a użytkowników, niezbyt mnie obchodzi jakaś strona o której mówisz, ja odnosze się bezpośrednio do rookie, do tego z jakich względów dołączyło do SF i do tego że większość treści stworzyli użytkownicy spoza teamu.
Nie wiem, skąd rzekoma wiedza na ten temat, ale nie będę w to wnikał.
Lee wrote:Wg mnie dużo lepiej by wyglądało z Twojej strony i momentalnie zmieniłoby ton wymiany komentarzy gdybyś napisał "fakt, dawno nic nie było, MOŻE spróbujemy coś zrobić, macie jakieś pomysły co mogłoby to być?"
Zgadzam się, ale wszystko działa w obie strony.

Już dalej na nic tu nie odpiszę, bo się robi niezły bajzel. Dobrze, że doszło do tej wymiany zdań, ale nie wiem, co będzie dalej z tym offtopicem, wszystko zależy od moderacji.
Do you like the post?

PrincessWoona

PrincessWoona (User) (22 threads, 490 posts) posted 8 years ago (68884h)
Widzę, że Lee chyba próbuje dostać się do ekipy z powrotem ;].

Also, wątek się zofftopował.
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1994 posts) posted 7 years ago (61873h)
22:14 Dark Gladir Vunira [5]: jakis rukstayer stoi
22:14 Dark Gladir Vunira [5]: addon ma i mount
Do you like the post?

JanCio

JanCio (User) (10 threads, 308 posts) posted 7 years ago (61472h)
czwarty rooker w tibii mnie ignoruje :( :cage:
15:21 Janmax on Efidia [8]: co tam czwarty rookstayerze w tibii slychac u ciebie
15:22 Dark Gladir [161]: ile ty masz lat? to jest zenujace 15:21 You are now ignoring player Janmax on Efidia.
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (34 threads, 1994 posts) posted 7 years ago (61470h)
JanCio wrote: czwarty rooker w tibii mnie ignoruje
to moze jeszcze newsa niech o tym napiszo^
Spoiler:
Do you like the post?
Showing 76 to 90 of 90 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.