Strona jest czysto hobbystyczna i nikt nam nie narzuca organizacji konkursów. Wszyscy dorzucamy coś od siebie przede wszystkim wtedy, kiedy mamy na to czas. To już nie są czasy, w których wszyscy mamy po 15 lat.Qeart wrote:Drugą rzeczą z którą się zgodzę to fakt, iż tu na forum dawno nie było żadnego konkursu czy eventu.
Oczywiście, zgarniamy benefity wynikające z programu, co w tym złego? Jeśli uważasz, że nie powinniśmy, to wystosuj wiadomość na skrzynkę [email protected].Qeart wrote:Zgarniacie tylko Free Pacca i tyle
Odnośnie dotacji na przedłużenie domeny, był to pomysł jednego z użytkowników naszego forum, a my przystaliśmy na tę propozycję i jak widać, był to strzał w dziesiątkę. Ja osobiście nie mam zamiaru więcej płacić z własnej kieszeni na utrzymanie strony. Jeśli to dla ciebie bezczelność, to może sam teraz wszystko opłacisz? Jeśli strona sama nie potrafi się utrzymać, to nie widzę sensu jej istnienia. Musisz się z tym pogodzić.Qeart wrote:a jeszcze na przedłużenie domeny zbieranie. No trochę bezczelność.
To Ekipa decyduje o preferowanej formie kontaktu. Pierwszy raz słyszę, żeby ktoś chciał z nami porozmawiać na Discordzie/TeamSpeaku. A jeśli ktoś chce podzielić się z nami swoimi pomysłami, to od tego jest właśnie forum, prywatne wiadomości, etc.Qeart wrote:Odnośnie Discordzie czy TeamSpeaku też mu przyznam rację.
O jakim funduszu mówisz, bo ja nic o nim nie wiem. CipSoft może ufundować nagrody w grze i to wszystko.Lee wrote:macie teraz jakiś fundusz dodatkowy
Weźcie, pomyślcie, zróbcie. Na takie teksty nawet nie będę odpowiadał.Lee wrote:zróbcie ankiete kiedy by ludziom pasowało, pomyślcie nad czymś ciekawym i róbcie
Reklama konkursu nie jest problemem, ponieważ możemy wyświetlić informację poprzez newsticker na Tibia.com.Lee wrote:Rozleklamować też możecie z racji FS

Pozostaję realistą.Lee wrote:po Twojej odpowiedzi Jamnik, niestety stwierdzam że z dawnej strony niewiele zostało jeśli chodzi o podejście.
Nie ma czegoś takiego. Zebrane środki znajdują się w wirtualnym portfelu na Biznes-Host i mogą zostać przeznaczone jedynie na usługi, które świadczy Biznes-Host, czyli w naszym przypadku - na przedłużenie domeny na kolejne lata.Lee wrote:Dodatkowy fundusz to nadwyżka z dotacji na domene
Jeśli chcesz to zrobić źle, to 2h zdecydowanie wystarczą. Jest wiele kroków, które trzeba podjąć, aby jak najlepiej zorganizować konkurs, a do tego mogą wystąpić nieprzewidziane problemy. Pośpiech może generować luki w regulaminach lub inne niedopatrzenia. Co wcale nie znaczy, że konkursu żadnego nie będzie, ale na pewno nie wystartuje na zawołanie kilku niezadowolonych osób.Lee wrote:a pomyśleć i zrobić event, kurde, to nie wymaga jakoś niewiadomo ile pracy haha, wystarczy tylko ruszyć głową i poprostu zoorganizować, nikt nie mówi że to ma być event na miare Zagadek Sheepiego. Spisanie zasad eventu i przedstawienie go, rozleklamowanie, to góra 2h roboty jak ma sie pomysł.
Każdy coś zrobił dla strony i chwała mu za to, ale w tym momencie nie ma to żadnego znaczenia, bo jakoś nie słyszę opinii "Ty już zrobiłeś Rookstat, nie musisz już nic robić".Lee wrote:wyprzedzając odpowiedź "jak taki mądry to zrób sam" Ja już swoje eventy robiłem
Skoro strona z opustoszałym forum otrzymała jakiś czas temu status wspieranej strony fanowskiej, to śmiem wątpić w to, że ilość użytkowników forum ma tutaj znaczenie.Lee wrote:macie FanSite i benefity z tego tytułu, jednak nie powinniście zapominać że fansite macie nie dylko przez swoją włożoną prace, ale w dużej mierze przez użytkowników, więc wypadałoby wręcz coś dla nich zoorganizować skoro to po częsci dzięki nim macie jakieś bonusy ;)
Umowa fanowska to nie transakcja. My decydujemy o tym, czy chcemy cokolwiek zorganizować.Lee wrote:macie FanSite i benefity z tego tytułu [...] więc wypadałoby wręcz coś [...] zoorganizować

Ten temat nabrał złej narracji, może stąd taki mój jego odbiór.Lee wrote:Może mógłbym poprowadzić wirtualną dyskusje, lecz jestem zbyt leniwy na to, nadmienie tylko, że wygląda to tak jak byś starałsię udowadniać swoją pozycje krytykując sugestie użytkowników. Nikt nie krzyczy "rób event teraz" to luźne stwierdzenie padło "dawno żadnego eventu ciekawego nie było".
Podkreślam, że organizacja konkursu jako gracz, a organizacja konkursu jako wspierana strona fanowska to dwie zupełnie różne rzeczy. Podtrzymuję to, co napisałem.Lee wrote:Co do tego tekstu że 2h to wystarczająco czasu żeby zrobić coś źle... Nie ucz ojca dzieci robić, można zrobić bardzo ciekawy event i w godzine, wszystko zależy od tego jaki ma sie pomysł i jak sie chce go zrealizować.
Nie wiem, skąd rzekoma wiedza na ten temat, ale nie będę w to wnikał.Lee wrote:Co do SF a użytkowników, niezbyt mnie obchodzi jakaś strona o której mówisz, ja odnosze się bezpośrednio do rookie, do tego z jakich względów dołączyło do SF i do tego że większość treści stworzyli użytkownicy spoza teamu.
Zgadzam się, ale wszystko działa w obie strony.Lee wrote:Wg mnie dużo lepiej by wyglądało z Twojej strony i momentalnie zmieniłoby ton wymiany komentarzy gdybyś napisał "fakt, dawno nic nie było, MOŻE spróbujemy coś zrobić, macie jakieś pomysły co mogłoby to być?"