You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
8
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 11 years ago (98828h)
Pixio: Siemano! Masz chwilkę na wywiad?

Obiateq: Siemasz. Jasne, że mam. Dla takich rzadkich przyjemności zawsze go znajdę.

P: Powiedz nam coś o sobie. Jak się nazywasz, skąd jesteś, ile masz lat?

O: Nazywam się Daniel, pochodzę z Jeleniej Góry, mam 16 lat, jestem uczniem ostatniej klasy szkoły, która generalnie cieszy się złą sławą w internecie.

P: Co to za szkoła?

O: Gimnazjum, to chyba oczywiste.

P: Widać. Czym się interesujesz?

O: Interesuje się generalnie szerokim pojęciem e-sportu, turnieje w różne gry, top playerzy i fakty ich dotyczące, tak ogólnikowo. : )

P: Do jakiej szkoły udasz się po gimnazjum?

O: Zastanawiam się nad liceum ogólnokształcącym na profilu matematyczno-fizycznym, lub technikum informatyczne.

P: Ok, znamy już podstawowe informacje o Tobie. Co powiesz na kilka pytań na temat Tibii?

O: Nie ma sprawy, panie kierowniku.

P: Domyślasz się już jakie będzie pytanie?

O: "Dlaczego byłeś takim zerowcem, że marnowałeś pacca stojąc w mieście?"

P: To w dalszej części wywiadu. Jak zaczęła się Twoja przygoda z Tibią?

O: Pamiętam to dokładnie. Przyszedłem do kuzyna i zobaczyłem dziwną grę, od razu jako 5 letni ja zapytałem "LOL ADAŚ, CZEMU GRASZ W GJE TE A OD GÓRY?", okazało się, że to Tibia.
Założył mi moją pierwszą postać o nicku Biseksualny Karzeł, postać już nie istnieje oczywiście. Wbiłem 2 lvl i przestałem grać z powodu braku PC w miejscu zamieszkania.

P: Chcesz przez to powiedzieć, że od małego masz problemy z głową?

O: Nie, jestem jak najbardziej zdrowy na umyśle.

P: Mniejsza o to. Swoją drogą to bardzo ciekawy nick. Sądzę, że jako pięciolatek nie wiedziałeś co oznacza słowo "biseksualny". Mam rację?

O: W tych latach swojego życia myślałem, że siusiak służy do "si si", nie miałem pojęcia o znaczeniu tego słowa.

P: Wiemy już o Twoich przygodach z Tibią, ale dalej nie wiemy jak zaczęła się Twoja przygoda z Rookgaardem. Opowiedz o tym.

O: Pamiętam, gdy mój kolega z klasy zaczął grać w Tibię. Zaprosił mnie do gry na Kyrze, która w tamtych czasach tętniła życiem. Nawet nie wyszedłem z Rookgaardu, lecz informacja o Rookstayerach została mi w głowie na długo. W trakcie tej pierwszej gry na Kyrze byłem ofiarą wielu żartów, wiele osób podpuszczało mnie, że Don Mastema nie posiada rąk. :d Wiele razy do niego pisałem wiadomości typu "e ty Mastema nie wstydź się, że nie masz rąk nie będę się śmiał". :D

[/url]

O: Informacja o Rookstayerach która gościła w mojej głowie coraz bardziej dawała o sobie znać. Znalazłem stronę Rookstat i postanowiłem zagrać, znalazłem server o wdzięcznej nazwie Pandoria, a że wtedy byłem fanem mitologii Greckiej (puszka Pandory) wybrałem go.

P: Kogo tam poznałeś?

O: Poznałem tam takie osoby jak Drako, Mystic Dark Ninja, Daker, Energy (nie pamiętam całego nicku), Sikario (również nie pamiętam całego nicku), Yallaha oraz Ciebie. Do teraz również pamiętam Grodunsa Rookslayera i Everta (również nie pamiętam nicku..), którzy byli bardzo zabawnymi obcokrajowcami. Niestety, przez barierę językową nie mogłem z nimi się zbyt dobrze dogadać. Jednak uwielbiali słowo "Ryba", to moje najweselsze wspomnienie z Rookgaardu.

P: Jakie były początki Twojej znajomości z MDN?

O: Na początku MDN próbował mnie trapować, ale z czasem chyba mnie polubił i zostałem na Pandorii czując się jak jego mały przydupas.

P: Miałeś jakieś osiągnięcia w karierze?

O: Na Pandorii jako świecie nie osiągnąłem za wiele, 2x 20 lvl, które straciłem poprzez nierozważne pobieranie rzeczy z internetu. Po jakimś czasie postanowiłem wrócić na Kyrę, tak o, zdobyłem tam 32 lvl (?) po czym przestałem grać - po raz kolejny na rzecz Pandorii, ale jak zwykle nic nie osiągnąłem. Na Kyrze poznałem równie świetne osoby jak wymienieni powyżej, między innymi Tigera (który swoją drogą mnie nie pamięta), Kubicę i Nylana. W czasie gry na Pandorii poznałem też jednego z moich największych idoli jeśli chodzi o Tibię - Ameriova, wszystko przez Drudkę, która sprowadziła go na Pandorię. Jego trapy nadal uważam za najlepsze z najlepszych.

P: Jak trafiłeś na forum?

O: Za namową MDNa zarejstrowałem się na forum Rookgaard.pl, poznałem tam kolejne świetne osoby, szczególnie wspominam Sir Ferdynanda, który był naprawdę zabawnym gościem.

P: Grasz jeszcze w Tibię?

O: Zakończyłem grę na Rookgaardzie i ogólnie na real tibii na rzecz OTSów, League of Legends i tym podobnych gier, wróciłem niedawno osiągając 57 lvl na Aldorze.

P: Ile razy zakupiłeś PACC?

O: Dwa razy na miesiąc.

P: Zdobyłeś w tym czasie jakieś dodatki do outfitu? Chodzi mi tutaj o addony.

O: Czapkę mieszkańca i łapki druida, nigdy nie spełniło się moje największe marzenie - posiadanie full citizena na Rookgaardzie, ale na Aldorze posiadam już wystarczającą ilość itemów do zrobienia go, więc się nad tym zastanowię. =]

P: Wspominałeś już o tym, że marnowałeś PACC na ślęczenie całymi dniami na rynku. Dlaczego?

O: Byłem leniwym graczem, który na Rookgaardzie bardziej cenił sobie rozmowę z przyjaciółmi niż lvl, a nie uznawałem nielegalnego oprogramowania.
Mój pacc jednak się przydawał do trapowania ludzi na Pacc Zone razem z MDNem.

P: Czyli nigdy nie używałeś nielegalnego oprogramowania?

O: Na real tibii nigdy.

P: Załóżmy, że wybucha III wojna światowa. Z jakim użytkownikiem naszego forum chciałbyś ją przetrwać?

O: Muszę wybrać osobę z Rookie, czy mogę się cofnąć do czasów Rookgaard.pl?

P: Możesz podać dwie osoby. Z Rookgaard.pl oraz z rookie.

O: Z rookgaardu jest to Drudka, która uważała mnie w tamtych czasach za 10-letniego gówniarza, ale ja nadal uważam ją za zjawiskowo piękną kobietę. <lizu lizu> Z rookie nie wiem, jest tutaj wiele fajnych osób, ale wróćmy do korzeni. MDN.

P: Racja, Dru miała w sobie to coś ;) Czy spamowanie na wcześniejszych forach sprawiało Ci przyjemność?

O: Do dziś pamiętam jak zrobiłem double posta, ponieważ wrzuciłem screena z 17 lvlem, a następnie z 18, usprawiedliwiając się nowym awansem. Wyśmiał mnie o ile dobrze pamiętam Qua~~. :d Ale raczej nie sprawiało mi to przyjemności, raczej obawę, w jaki sposób publika odbierze moje zdanie i styl pisma.

[/url]

P: Oglądasz S.A Wardęga? Co o Nim sądzisz?

O: Oglądam twórczość Sylwestra, wiele osób uważa go za plagiat pewnego Francuza, jednak ja szanuje go takim jakim jest, nieważne z kogo czerpał inspirację.

P: Chodzi Ci o zapewne o Remiego Gaillard'a, tak?

O: Tak, tak. Zabrakło mi w głowie jego nazwiska.

P: W jaki sposób się o Nim dowiedziałeś? Mam na myśli Remiego.

O: Nie pamiętam, po prostu któregoś dnia wpadłem na jego filmik w internecie, nie uznawałem go za kogoś wyjątkowego. Większe wrażenie zrobił na mnie Sylwester.

P: Wardęga jako pierwsza osoba na polskim Youtube osiągnęła liczbę miliona subskrypcji. Spodziewałeś się tego, że zajdzie tak daleko?

O: Największą reklamę zrobiła mu policja i media. Jego filmik pt. "Police Trainer" wybił go wysoko ponad wyżyny polskiego youtube, jednak trzeba pamiętać, że sam Wardęga prowadzi kanał nie tylko dla polskiej widowni. Jeśli mowa o polskim YT, pierwszym prawdziwym milionikiem będą Abstrachujki.

P: Które forum było dla Ciebie lepsze? Rookgaard.pl, Rookie.pl czy obecne, Rookie.com.pl?

O: Najmilej wspominam rookgaard, rookie było OK, ponieważ łączyło w sobie opcję pierwszą i trzecią, natomiast samo w sobie forum obecne jest klapą, nie w kwestii organizacji, lecz w kwestii osób które na nim przebywają. Nic do nich nie mam, lecz brakuje mi starej rookgaardowej gwardii. (Dru na zawsze w mym sercu).

P: W takim razie zapytam Cię co sądzisz o użytkownikach zarówno Rookgaard.pl jaki i obecnego forum. Gotów?

O: Jasne. :)

P: Stara gwardia. MvD?

O: Nick świta mi w pamięci, lecz nie kojarzę go z niczym konkretnym.

P: Kortez? Swoją drogą Twój rywal w drodze do serca Dru ;)

O: Kortez Jednobrewy, pamiętam jak śmiałem się z jego zdjęcia, gdzie zamiatał, zapewnie zarabiając na pacca. :d Jak najbardziej na propsie, uwielbiam go.

P: To może... Olekman?

O: Olekmana zawsze kojarzyłem ze znajomym ze szkoły, który miał tak samo na imię.

P: Nie ma co rozpamiętywać, wróćmy do teraźniejszości. Cezet?

O: Król nad królami, bardzo pozytywna osoba, którą kiedyś odbierałem zupełnie inaczej.

P: Beridok?

O: Kojarzący mi się z zezem człowiek, bardzo pozytywny i mający własne zdanie na każdy temat.

P: ABAROS?

O: A słyszałeś, że jak ABAROS jedzie na rowerze, to ludzie się śmieją, że trzy..? Nie żartuj, przejdźmy dalej. xD
A tak naprawdę to nie lubię go, za to, że dał mi 20%.

P: Kamil się uśmieje. Ostatnia osoba... Wisiludek?

O: Amator acodinów i innych dziwnych rzeczy, pozytywny człowiek, którego znam bardzo długo. : )

P: Wydaje mi się, że wywiad nieubłaganie zbliża się ku końcowi. Gotowy na Quick Questions?

O: Nie ma sprawy.

P: OTS?

O: Miejsce, gdzie poznałem wielu wspaniałych ludzi.

P: GM?

O: Przeszłość.

P: Troll?

O: Drako.

P: Jelenia Góra?

O: Jak mówi przypinka którą noszę: I <3 Jelenia Góra.

P: Dzięki, to już wszystko. Chciałbyś pozdrowić kozy, które pasą się obok autostrady w Twoim mieście, czy może kogoś innego?

O: Z pewnością ludzi których poznałem na Pandorii, Drudkę (!) i moją serdeczną przyjaciółkę Paulinę, która i tak tego nie przeczyta. : )

W imieniu Rookie.com.pl życzę szczęścia z Paulinką ;)

[/url]

Gardor ;)
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 11 years ago (98828h)
Gimbusss
To już naprawdę nie macie nikogo chętnego do wywiadu
Wywiad z mało interesującą osobą, czytałem tylko z nudów, nie dowiedziałem się niczego ciekawego.
Ofc do samej formy wywiadu nic nie mam, jest dobra.
Do you like the post?

Aurox

Aurox (User) (15 threads, 766 posts) posted 11 years ago (98811h)
Fajny wywiad. Kim jest Drudka?
Do you like the post?

Kyron

Kyron (User) (27 threads, 249 posts) posted 11 years ago (98811h)
Up.

Dziewczyna którą kiedyś "wszyscy" lubili i lizali jej tyłek, a ta wstawiała swoje foty i za to jako jedyna bez wyborów dostała moderatora. Potem Xzizzbit zdradził całemu rookgaard.pl, że kolorowi z Drudką na czele obrażają użytkowników na forum zarządu i stracił moderatora.

Uważana za najpiękniejsza kobietę na Rookgaard.pl (wtedy jedyna osoba płci żeńskiej).

I tak powstało TWA - Towarzystwo Wzajemnej Adoracji.
Do you like the post?

Mokra Jedynka

Mokra Jedynka (User) (3 threads, 197 posts) posted 11 years ago (98809h)
Wywiad z Obiateq? A co on takiego osiagnal na rooku? Nie jest zbyt ciekawą osobą jesli chodzi o rookgaard. Nie chce mi sie tego nawet czytac.
Do you like the post?

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 11 years ago (98807h)
@up
Nikt Cię do tego nie zmusza.

Gardor ;)
Do you like the post?

Kosmos

Kosmos (User) (4 threads, 253 posts) posted 11 years ago (98807h)
Mokra Dwunastka wrote: Wywiad z Obiateq? A co on takiego osiagnal na rooku? Nie jest zbyt ciekawą osobą jesli chodzi o rookgaard. Nie chce mi sie tego nawet czytac.
1. Jakbyś przeczytał, to byś wiedział co osiągnął na rooku.
2. Jeżeli nie chce Ci się czytać, to po co się udzielasz?

Ciekawy wywiad, który przyjemnie się czyta. Oby więcej takich wywiadów ;)
Do you like the post?

Kyron

Kyron (User) (27 threads, 249 posts) posted 11 years ago (98805h)
Up.

A ja przeczytałem i nie widzę, żeby cokolwiek osiągnął.

Teraz parę słów wyjaśnień (nie, to nie ból dupy)

Robisz wywiad z niezbyt dojrzałym użytkownikiem, który wchodzi na forum, rozdaje wszystkim negatywy i zachowuje się jak rozpieszczony przedszkolak spamując na SB na temat Abarosa. Na test serwerze robi syf, obraża nas wszystkich z celowymi błędami w pisowni.

Jeśli chodzi o wywiady Pixia:

Fajnie, że komuś chce się je robić, ale wywiady z tego typu osobami, a w dodatku na tematy co dziś jadły na śniadanie nie są zbyt interesujące. To jakby robić wywiad z MDNem na temat "Jak idą pracę na główną" (sorry haha). Masz ambicje i jeśli odpowiednio byś się przygotował, mógłbyś uderzyć w coś mocniejszego.

Pzdr
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (98805h)
Dlatego to są "na luzie"

Ze mną zrobił, nic nie osiągnąłem a jakoś tego nikt nie pisał w komentach.

Nie zmienia to faktu, że czytało mi się mało ciekawie
Do you like the post?
Showing 1 to 9 of 9 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.