You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
21
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (98556h)
W TibiaME kiedyś zaczynaliśmy na małej wyspie na której były 2 jaskinie z robakami i ludzie zaczęli tam stayować. Cipsoft zablokował możliwość expienia po poziomie 4 i ludzie przestali się interesować wyspą...

Aż do niedawna - miejsce startowe zostało zmienione. Zaczynamy teraz na statku:
który ma 3 piętra: -2, -1 i 0. Na -2 zaczynamy, jest tam NPC i skrzynia z bronią zależnie od naszej klasy postaci (Miecz lub różdżka).
Na poziomie -1 mamy 2 respy po 2 hellhoundy (1 exp każdy) bo statek został zaatakowany!

Dodatkowo czasem można spotkać demona, ale mnie osobiście nie udało się zadać mu żadnych obrażeń.
Na poziomie 0 jest resp jednej banshee która daje 2 expa - na niskich poziomach tam się najlepiej expi, potem wracamy na hellhoundy - mają prawie od razu respawn i wyczyścimy 3 HH szybciej niż banshee która ma długi respawn.

klasy postaci:

Wizard (czarodziej) - mało życia, dużo many. Bije dużo ale zużywa manę, co nie pozwala na expienie full afk (bo jak nasza postać stoi i zaatakuje ją potwór postać sama go bije - na wyższych poziomach możesz postawić chara na respie i tylko od czasu do czasu patrzeć na telefon)

Wizard expi bardzo szybko ale nie może expić afk.

Warrior (wojownik) - dużo życia, małe hity. Atakuje mieczem więc nie zużywa many - może expić afk od 9-10 poziomu.

Warrior expi wolniej niż wizard.

Przedmioty na wyspie:

Narazie odkryłem 4 przedmioty.
Minor Health Potion. Leczy 150 hp.

Sposób zdobycia: zaczyna z nią wizard i warrior (zrób kilka charów by mieć ich cały bp)
Small Mana Potion. Odnawia manę.

Sposób zdobycia: zaczyna z nią wizard.
Small Sword. 12 fizycznego ataku. 0 wymagań.

Sposób zdobycia: W skrzyni jak grasz warriorem.
Chili Stick. 12 ognistego ataku. 0 wymagań.

Sposób zdobycia: W skrzyni jak grasz wizardem.

Potwory na statku:

Hellhound: w sumie 4 na poziomie -1. Exp: 1. Słabo biją. Warriorzy mogą na nich afczyć od 10 lvla. Wizardzi mogą afczyć z mieczem od 15-20 lub afczyć sprawdzając co 5 minut z różdżką od 10.

Banshee (ma swoje imię, nie pamiętam): Na poziomie 0. Jedna sztuka. Około 2-3 min respawnu. Exp: 2. Można na niej expić jeżeli wszystkie inne respy są zajęte.

Demon: dużo, ale mamy dostęp do jednego na poziomie -1 koło schodów na 0. Najprawdopodobniej nieśmiertelny. Exp: ??

------------------------------------------------------------------

Grałem na serwerze 1 ale gra tam tyle osób, że bez premium się nie zalogujemy. Teraz na serwerze 14 są puste respy.

Do końca dziś (25 stycznia) jest podwójny exp więc radzę korzystać!

Gram na serw. 14 na statku, nick: Ariadna. Gram Warriorem.

Zapraszam rookie na 14, jest spoko :) zobaczymy czy dobijemy jakiś spoko level! (jak sprawdzałem inne serwy zobaczyłem na 30 serwie jakiegoś lvl 17 :O )
Do you like the post?

Aurox

Aurox (User) (15 threads, 766 posts) posted 11 years ago (98556h)
To jest ta tibia na komórkę tak? Skąd można ją pobrać?
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (98556h)
W App-store jak masz iPhone tak jak ja albo w odpowiednikach na androidzie i windows phone. Można także grać na komputerze - na stronie tibia me
Do you like the post?

Trathos

Trathos (User) (2 threads, 475 posts) posted 11 years ago (98556h)
Grałem w to rok temu wbiłem 16 poziom,jak nie masz pacca to nie opłaca się grać...
Do you like the post?

PrincessWoona

PrincessWoona (User) (22 threads, 490 posts) posted 11 years ago (98555h)
Ja pamiętam te czasy jak wyszła dopiero beta na Jave, a tak to tylko symbiany ;'D.
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (98553h)
Wstawiam 2 fotki z dziś, może kogoś temat zainteresuje i dołączy do mnie na świecie 14.
Moje pierwsze 1000 expa :D

i

Awans na lvl 7
Do you like the post?

Aurox

Aurox (User) (15 threads, 766 posts) posted 11 years ago (98540h)
Gratuluję, jak znajdę czas to też założę konto. Długo tam wbija się te poziomy?
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (98535h)
Ja dziś od 12.00 stoję na respie i wbiłem przez 2.5h 4/5 lvla z 8 na 9
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (98510h)
OK! Mam 3 zdjęcia z dzisiaj i z niedzieli, zagłębiam się coraz bardziej w temat i coraz bardziej mi się to podoba (odkrywam coraz więcej rzeczy)

Najpierw dwa awansy - niedzielny na lvl 9

i z dzisiaj na level 10 - spóźniłem się dosłownie o 3 expa więc musiałem zrobić coś takiego :(
Jak widzicie na level 10 wymagane jest 5010 expa a jest 1 expa za potworka, więc levelować jest hardo!
Tutaj kończę swojego 8 achievementa z 17 dostępnych na statku, zabiłem 1000 potworów obrażeniami ognistymi (różdżka maga).

Pełna lista dostępnych achievementów: [X] zaznaczone zrobione przeze mnie

All for one - Join a guild
1. VIP Pass - Buy premium [X]
2. You and Me - Add the first friend on "Friends list" [X]
3. A Strong Team - You have 10 friend on your "Friends list"
4. Centre of Attention - You have 20 friend on your "Friends list"
5. Got Fire? - Kill 1,000 monsters with fire damage [X]
6. Sunday Barbecue - Kill 100,000 monster with Fire damage (1% done)
7. Hit Happens - Kill 1,000 monster with hit damage [X]
8. Rough and Tough - Kill 100,000 Monster with hit damage
9. Soul Mate - Kill 1,000 monster with Soul damage [X]
10. Soul Harvester - Kill 100,000 monster with Soul damage
11. Survival Horror - Get 5 consecutive level ups without dying
12. Journey's Beginning -You reached Level 2! [X]
13. Little Vig Hero -You've reached Level 10! [X]
14. Midlife Crisis -You've reached Level 50!
15. Child of the 80s - You've reached Level 80!
16. Centurion - Wow! You reached Level 100!
17. A Taste of Death - You are dead. [X]

(Narazie zrobiłem 8 z 16)

Oprócz wbijania leveli na wyspie można jeszcze wbijać achievementy robić wystawki i trapować także jak na tak małą przestrzeń jest co robić. Zapraszam wszystkich na świat 14!
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (97935h)
30k expa i jeden expa za moba... uważam, że do 100 dłuuga droga >.<
Do you like the post?

Siemik

Siemik (User) (1 threads, 59 posts) posted 11 years ago (97924h)
Właśnie pobieram na mojego andro TibiaMe. Założę postać na 14 serwie i dam znać. :D
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (97917h)
Świetnie :)
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (96256h)
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 10 years ago (88567h)
Bump, level 40 :)

Do you like the post?

Czadii

Czadii (User) (1 threads, 171 posts) posted 10 years ago (88566h)
wow gratulacje xD ja osobiscie wbilem tam 14 wizarda na swiecie 11 ale nie bylo z kim grac to przestałem :P ale może wrócę, jaki świat?
Do you like the post?
Showing 1 to 15 of 22 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.