You are currently browsing the fansite in: English.
Replies
37
Language
PL
Status
Open
Pinned
No
Kyron(User) (27 threads, 249 posts) posted 11 years ago (98578h)
apewne część z Was pamięta turnieje w billard, które odbywały się na rookie.pl, czy też rookgaard.pl. Emocje które przechodziły przez graczy były większe, niż podczas wszystkich innych turniejów na naszej stronie. W związku z tym, chcielibyśmy reaktywować naszą zabawę i po raz kolejny zorganizować turniej w Billard. Mamy nadzieję, że event przyciągnie wielu użytkowników, a podczas turnieju dostarczycie i sobie i nam wiele rozrywki!
Aby wziąć udział w turnieju, należy posiadać konto w serwisie i zapoznać się z zasadami gier billardowych. Konieczne jest też Wasze zgłoszenie, którego należy dokonać w tym temacie, podając nick jakim zarejestrowaliście się w serwisie https://gamezer.com/. Do turnieju może dołączyć każdy zarejestrowany użytkownik naszego forum. Tłumaczenie zasad i fizyki billarda nie ma sensu, gdyż każdy zainteresowany z pewnością szybko zapozna się z grą i jej otoczeniem! Wszystko w Waszych rękach!
Serwer Gamezer, oferuje nam kilka rodzajów gier, np: gamezer pool, straight pool, 8-ball, 9-ball, snooker i kilkanaście innych. Nas interesuje natomiast Straight Pool, w który rozgrywki będą toczone podczas naszego turnieju. Wygrywa ten, kto szybciej uzbiera 21 punktów. Za każdą wbitą bilę dostajemy 1 pkt!. Nie zdecydowaliśmy jeszcze, czy rozgrywki będą odbywać się w systemie pucharowym, czy też ligowym. O tym zadecydujecie Wy!
Jeśli rozgrywki zostaną rozegrane w systemie pucharowym, gracze będą odbywać tzw. dwumecz, natomiast istnieje ryzyko, że odpadniecie z turnieju trafiając na lepszego od Was.
Jeśli rozgrywki odbędą się w systemie ligowym, będziecie mogli zmierzyć się z każdym z uczestników, jednak będzie to z pewnością bardzo czasochłonne. Rozegracie wówczas tylko jeden mecz z każdym z użytkowników!
Każdy mecz musi zostać wcześniej zgłoszony do któregoś z sędziów i mecze odbywać się będą tylko i wyłącznie pod ich obecnością. To właśnie sędziowie będą zgłaszać wyniki do organizatora, czyli mnie. Aktualnymi sędziami zawodów są Kyron oraz Mis Quala. Potrzebny jest jeszcze jeden neutralny sędzia, który zdeklaruje się pomóc w turnieju i dysponuje dużą ilością czasu! Będąc sędzią ma się prawo brać udział w zawodach!
Nagrody są następujące:
Miejsce 1 - Złoty medal i żółty nick na rok czasu
Dodatkowo nóż i dwie różdżki światła na serwerze Nova
Miejsce 2 - Srebrny medal
Dodatkowo nóż na serwerze Nova
Miejsce 3 - brązowy medal
Dodatkowo różdżka światła na serwerze Nova
Obiecuję, że do wyłonienia finalistów namówię Advantage do wgrania na forum ładniejszych i bardziej różnorodnych medali!
Turniej startuje od następnej soboty, tj 22 lutego 2013. Długość trwania turnieju zależy od ilości zgłoszonych użytkowników oraz systemu rozgrywek jaki zostanie przez Was wybrany!
Zapraszam Wszystkich do zgłaszania się, do zapraszania swoich przyjaciół do udziału w turnieju, to dyskusji, do zadawania pytań no i do brania udziału w sondzie!
Pozdrawiamy
www.rookie.com.pl
Do you like the post?
Mis Quala(User) (6 threads, 1088 posts) posted 11 years ago (98577h)
Zgłaszam się!
nick: mriosciko
Co do zasad to jak byłbym za tym, że jeśli się uzbiera 8 chętnych to można zrobić 2 grupy. W grupie będą rozegrane po 2 mecze każdy z każdym. Zwycięzcy grup zagrają w finale, a ci co zajęli 2 miejsca zagrają o brązowy medal. :)
Do you like the post?
Kyron(User) (27 threads, 249 posts) posted 11 years ago (98571h)
Up.
Zobaczę ile osób się zgłosi i zdecyduję. Pomysł dobry :)
Zgłaszam się do turnieju pod nickiem Kyron.
Do you like the post?
Vryysas(User) (3 threads, 113 posts) posted 11 years ago (98568h)
Zgłaszam się Vryysas :) gg nie pamiętam, ale siedzę na forum. Postaram się zaprosić jak najwięcej przyjaciół. :P Głosowałem na system ligowy, gdyż w ten sposób rozegramy więcej gier. ;]
Do you like the post?
Pixiak(User) (51 threads, 522 posts) posted 11 years ago (98565h)
Zgłaszam się! Nick na gamezerze: Pixio
Gardor ;)
Do you like the post?
MDN'(User) (28 threads, 440 posts) posted 11 years ago (98559h)
Chętnie wezmę udział. Nick na Gamezer: MDN
Do you like the post?
Kwiatek(User) (2 threads, 63 posts) posted 11 years ago (98559h)
Zgłaszam się ;)
Nick: kwiatek605
Do you like the post?
Beridok(User) (10 threads, 176 posts) posted 11 years ago (98558h)
Niech będzie... zgłaszam się, zapewne mam tam "Beridok", ale nie jestem pewien.
Do you like the post?
Mis Quala(User) (6 threads, 1088 posts) posted 11 years ago (98546h)
no to mamy już 7 chętnych, jeszcze 1 i można zagrać :D
ale oczywiście poczekamy na więcej :D
Do you like the post?
Kyron(User) (27 threads, 249 posts) posted 11 years ago (98519h)
Ekipa sędziowska
Kyron
Mis Quala
Aktualnie zgłoszone osoby
Kyron
Mis Quala
Vryysas
Pixio
MDN'
Kwiatek
Beridok
ABAROS
Advantage
Przypominam, że zapisy trwają do piątku, tj. 21.02.2014, a turniej rusza w sobotę. Zapraszam wszystkich do udziału w zabawie i przede wszystkim do zapisów. Oczywiście potrzebna jest pewna dyspozycja czasem, dostosowujemy się do Was.
Do you like the post?
Advantage(User) (14 threads, 345 posts) posted 11 years ago (98518h)
A co mi tam, zapisze się też.
Do you like the post?
Stiwi Łonder(User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (98514h)
/\
Podaj swój nick.
Vryysas mnie szantażuje, że jak się nie zgłoszę, to będzie słuchał Mandaryny.
Nick na Gamezerze: ARABOS
Do you like the post?
Kyron(User) (27 threads, 249 posts) posted 11 years ago (98466h)
Post nieaktualny.
Startujemy w sobotę.
Do you like the post?
Mis Quala(User) (6 threads, 1088 posts) posted 11 years ago (98466h)
na gamezerze nie mam lagów, za to na tym gamedesire mam mega lagi. więc ja zostaję przy gamezerze.
Do you like the post?
Pixiak(User) (51 threads, 522 posts) posted 11 years ago (98466h)
Nie widać obrazka. Ja na gamezerze także nie mam żadnych lagów, tego drugiego nie próbowałem, ale skoro nie mam problemów z gamezerem, to zostanę przy nim.