You are currently browsing the fansite in: English.
Replies
25
Language
PL
Status
Open
Pinned
No
Guest (0 threads, 0 posts) posted 11 years ago (97204h)
ako redakcja serwisu Rookie.com.pl informujemy, że nasza działalność zostaje zawieszona do odwołania. Mimo naszych starań i szerokich planów na przyszłość nie uzyskaliśmy satysfakcjonujących nas statystyk aktywności i wypowiedzi użytkowników, które są głównym fundamentem w tworzeniu społeczności forum. Wasza aktywność jest bardzo niezadowalająca, a większość odwiedza nasze forum głównie w celu sprawdzenia shoutboxa, czy też krótkiego wypowiedzenia się w forumowych grach w OWiONiE, o co też ostatnio trudno. Komentarze w gazetkach skupiają się głównie na podaniu liczb do losowania, a niektórzy z Was są na tyle perfidni, że podają tylko same liczby. Komentarze pod naszymi newsami są tak wymuszone i jest ich tak mało, że nie mamy motywacji do pisania poradników i artykułów, które również moglibyście tworzyć. Ponadto zorganizowaliśmy dla Was turniej w którym do wygrania było płatne konto, a mimo, że turniej nie wymagał poświęcania czasu i wysiłku, wzięło w nim udział ledwie 8 osób, z czego połowa nie znała zasad, bo jak stwierdzili - "nie chciało im się czytać".
Forum funkcjonuje dalej, teraz wszystko zależy od Was, póki co redakcja zawiesza swoją działalność do odwołania, gdyż nie mamy dla kogo tworzyć! Zaprzestajemy wydawać gazetki, pisać newsy, czy też planować. Liczymy na poprawę aktywności i Waszej chęci do rzucania nam sugestii, tworzenia artykułów, a przynajmniej - wypowiadania się na forum. Szanujmy siebie nawzajem i przede wszystkim - szanujcie nasz czas, korzystając z tego serwisu.
Pozdrawiamy Zespół Rookie.com.pl
Do you like the post?
Mokra Jedynka(User) (3 threads, 197 posts) posted 11 years ago (97204h)
I chuj wam w dupe, banda pedałów.
Do you like the post?
Lee(User) (38 threads, 963 posts) posted 11 years ago (97204h)
Forum się bardzo poprawiło, nowe grafiki, działy podzielenie na 3 języki.
Do tego jest obecnie dobra ekipa kolorowych.
I to wszystko na nic, wcale się nie dziwię "tej" decyzji i ją popieram.
Miejmy nadzieje że jeszcze forum kiedyś ożyje.
Do you like the post?
Lady Ariadna(User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (97204h)
Mokra Dwunastka wrote:
I chuj wam w dupe, banda pedałów.
Właśnie dlatego.
Do you like the post?
Trathos(User) (2 threads, 475 posts) posted 11 years ago (97202h)
No to teraz jak zawieszacie działalność to jeszcze mniej ludzi będzie wpadać na forum,no ale tego trza było się spodziewać prędzej czy pozniej że będzie mniej ludu teraz przesiadywać tutaj,pogoda jest to każdy w terenie,mimo wszystko powinniście dalej robić swoje jak chcecie żeby jeszcze było jakieś "życie" tutaj w przeciwnym razie to forum padnie...takie jest moje zdanie.
@Kyron
To tak jakbyś robił w jakiejś redakcji i powiedział sorrki ale zawieszamy naszą działalność bo z 100k ludzi co czytało naszą gazetę czyta teraz 10k, z taką decyzją w redakcji starty były by ogromne pod względem finansowym a nawet taki postój mógłby się zakończyć splajtowaniem firmy. :D
Do you like the post?
Kyron(User) (27 threads, 249 posts) posted 11 years ago (97202h)
Up.
Skoro mamy pisać sami dla siebie, a zarejestrowani użytkownicy nie chcą nawet komentować naszych tematów (nie mówiąc już o dawaniu czegoś od siebie) i wyraźnie piszą i pokazują, że nic im się nie chce, nie zdziałamy cudów.
Żeby napisać dobrą gazetkę musimy spędzić wiele godzin na tym forum, a ja który ją układam - dni. Dla kilku komentarzy z pozostawieniem liczb do losowania nie ma sensu marnować tyle naszego czasu. Szanujmy się. Nie jesteśmy sami na tym forum jako kolorowi.
Do you like the post?
Lee(User) (38 threads, 963 posts) posted 11 years ago (97202h)
Nie ma niestety motywacji do tworzenia, kiedyś to użytkownicy tworzyli forum, teraz tylko team to robi.
Do you like the post?
Stiwi Łonder(User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (97201h)
Smutna sprawa. Ostatnio bardzo dużo pracy włożyliście w rozwój forum i sam jestem mocno zdziwiony, że Rookie odwiedza tak mało osób. Szczególnie dziwi praktycznie zerowa aktywność w dziale "Zdjęcia". Kiedyś dziennie przewijało się tam po kilkadziesiąt screenshotów, a obecnie jest może jeden na 24 godziny.
Nasza społeczność jest bardzo specyficzna. Dużo wymagamy, ale mało dajemy od siebie. Wprawdzie nie ma co spodziewać się tłumów osób, jak za czasów Rookgaard.pl, ale mimo wszystko mocno zaniżamy wszelkie statystyki. Najwyższa pora drodzy użytkownicy wziąć się do roboty i pomóc w rozwijaniu strony! Pamiętajcie, że ekipa swój wolny czas poświęca non-profit. To jest ostatni dzwonek żeby uratować się przed "śmiercią naturalną".
Szkoda, że tak szybko się poddajecie. Przecież Rookie zmierza w bardzo dobrym kierunku i ogromną stratą będzie zaprzepaszczenie włożonego wysiłku.
Do you like the post?
Kyron(User) (27 threads, 249 posts) posted 11 years ago (97201h)
Trathos - ale nie robie w redakcji, nie dostaje za to kasy i od lat robimy dla Was wszystko charytatywnie. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile czasu z życiorysu mam wyjętego przez Rookie.
ABAROS - cały czas się staramy ale właśnie tak jak mówisz - użytkownicy nie dają nic od siebie. To nie my się poddaliśmy a użytkownicy a co za tym idzie nasza praca nie ma sensu.
Pozdrawiam
Do you like the post?
Acotte(User) (16 threads, 363 posts) posted 11 years ago (97200h)
Ktoś napisał, że to forum padnie. Cóż, jeśli będą tu wchodziły Freszole i Mokre Dwunastki i inni to padnie. Takie bagno rozsadzi stronę na kawałki i będzie miało pretensje do ekipy. Takie trolle co chyba chcą być zabawne, a im nie wychodzi. Co do zawieszenia gazetki to popieram, aż żal było patrzeć na te komentarze.
Do you like the post?
Pixiak(User) (51 threads, 522 posts) posted 11 years ago (97199h)
Popieram Wasz wybór. Faktycznie, w ostatnim czasie bardzo mało osób odwiedza forum, sam mam z tym ostatnio problemy. Wchodzę, żeby wejść, nie piszę już zbyt wielu postów, nie mam na to niestety czasu :c No, ale drodzy użytkownicy, jeżeli chcecie dalej mieć gazetkę, wywiady, artykuły, poradniki i inne rzeczy tego typu, to musicie się sprężyć, sami coś napisać. Niektórzy zapewne pamiętają, że na Rookgaard.pl powstawała masa poradników. Od pieczenia chleba do tego, jak najlepiej expić. Pomyślcie nad tym. Załóżmy, że na nasze forum wchodzi całkowicie nowy grasz, który z Tibią nie miał nigdy do czynienia. I co? Nie wie skąd ma wziąć pieniądze na eq, nie wie co ma robić. Pomóżmy, tworząc poradniki.
Gardor ;)
Do you like the post?
Drosik(User) (4 threads, 297 posts) posted 11 years ago (97199h)
Jak dla mnie bardzo, ale to bardzo zła decyzja. Wasza praca nie idzie nigdy na marne. Na użytkowników trzeba poczekać. Nie wiem po co wam posty. Wystarczy, że każdy co jakiś czas coś napisze.
Pozdro
Do you like the post?
Kubica(User) (4 threads, 51 posts) posted 11 years ago (97198h)
Teraz takie czasy nastały, na czasie się stało bycie "śmiesznym" na siłę i docinanie na każdym kroku. W końcu zza kabla każdy moze sobie pozwolić, no nie? :) Ile w moim otoczeniu takich osób jest, co szuka poklasku w ten sposób, a w realu jakoś już tacy rozmowni nie są. No cóż.
Ogólnie tendencja do wymierania forum, to raczej też kwestia wymierania rookstayerstwa w ogóle. Szkoda, ale się nie dziwie. Ja sam mam bardzo mało czasu a większość rookerów jest mniej więcej z mojego rocznika :)
Do you like the post?
Siemik(User) (1 threads, 59 posts) posted 11 years ago (97193h)
Przykro w sumie. Ja niestety mam czas wejść na chwilę jedynie, czasami się zdarzy, że mogę posiedzieć dłużej tutaj. Myślę, że forum z czasem odżyje. ;)
No cóż, w sumie to chciałem podziękować za wszystkie news'y oraz możliwość pobytu na tym forum. Pozdro ! :>
Do you like the post?
Aurox(User) (15 threads, 766 posts) posted 11 years ago (97185h)
Poczekajcie chwile. Nadejdą święta, później wakacje i znowu pewnie kilka osób wróci do gry. Ja sam od lutego nie mam zbyt wiele czasu. Na komputer wchodzę raz na trzy dni, a przez ostatnie dwa miesiące wbiłem nie całe 30k expa. Jeśli przyszli użytkownicy będą widzieć, że nie ma nowych newsów to pewnie się zniechęcą i pomyślą, że forum upadło.
Powodzenia!