You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
10
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (96988h)
Rookgaard, 04.04.2014 r.
Drogi użytkowniku!
     Nie przypuszczałem, że kiedykolwiek nastąpi moment, w którym będę prosił o pomoc, jednak problem robi się coraz bardziej poważny i wymaga podjęcia odpowiednich działań. Od kilku lat popularność Rookgaardu stale spada i z tym faktem nie ma co dyskutować. Zawsze jednak było jedno specyficzne miejsce, chociaż pod kilkoma domenami i z różnym składem administracji. Rządzi się własnymi prawami i przetrwało wiele trudnych sytuacji.

Mowa oczywiście o forum. Wspierało nas na ile mogło, ale teraz samo potrzebuje pomocy. Jakiś czas temu ekipa ogłosiła, że zaprzestaje pracy z powodu małej liczby komentarzy i słabej aktywności. Z pierwszym powodem mogę się zgodzić, ale w sprawie drugiego protestuję. Aktywność dalej jest, chociaż póki co tylko w statystyce "Kto jest online". Ludzkość zachorowała na lenistwo i nic jej się nie chce. Wiesz co jest najgorsze? Wiesz o problemie, mówisz o nim, ale nie podejmujesz kroków żeby coś zmienić. Ja sam jestem niezłym dupkiem, ale mimo to pomagam. Czasem więcej, czasem mniej - niech każdy bierze na klatę tyle, ile może udźwignąć.

W minimum kilkudziesięciu sprawach nie zgadzam się z Kyronem. Chociażby uważam, że przesadza chcąc mieć pod praktycznie każdym tematem wysyp postów. Nie mam zamiaru nikogo zmuszać do pisania na siłę lub spamowania, jednak jest wiele tematów, które Cię na pewno interesują. Jeśli grasz na Rookgaardzie, to możesz dodawać zdjęcia, komentować albumy innych graczy, rozmawiać o zagadkach, prowadzić ogólną dyskusję na temat wyspy, tworzyć artykuły i poradniki, pomagać nowicjuszom, handlować. Jeśli grasz tylko na Mainlandzie, to masz do dyspozycji specjalny dział. Jeśli nie grasz w Tibię, to jest przecież OWiON.
     Od ciągłego expienia i skillowania można zwariować. Strona daje Ci możliwość kontaktu z innymi, a co za tym idzie swobodnej rozmowy, czy nawet nawiązywania przyjaźni. Pewnie list dla wielu może wyglądać jako desperackie działania chłopaka, który nie ma życia poza pikselami. Błąd. Ja również mam multum zajęć od szkoły, po realizację pasji. Za oknem robi się coraz piękniejsza pogoda i dzień jest dłuższy. Siedzenie przed komputerem ograniczam do minimum, ale zawsze można wygospodarować minimum 15 minut kilka razy w tygodniu na odwiedzenie Rookie. To jest ciekawe. Dla forum nikt nie ma czasu, ale dla Facebooka już jest.

Nigdy w życiu nie oczekiwałem propsów za stworzone materiały. Robię to bezinteresownie, żebyś Ty miał co tutaj robić, żebyś miał o czym poczytać. Masa ludzi włożyła kawał swojego serducha w rozwój strony dedykowanej Rookgaardowi. Zróbmy więc wszystko, aby to nie poszło na marne. Zacznijmy działać, bo mamy predyspozycje, a ograniczaja nas tylko obojętność. Zachęćmy gości do rejestracji i wsiąknięcia na dłużej. Przepływ pokoleń musi zostać na podobnym poziomie. Liczę na Ciebie użytkowniku ja oraz Rookie. Razem damy radę!
Z poważaniem,
Optymista
Do you like the post?

Stanislaw

Stanislaw (User) (14 threads, 250 posts) posted 11 years ago (96988h)
Po raz pierwszy, i prawdopodobnie ostatni :D zgadam się z ABAROSEM. xD
Do you like the post?

Charlatan

Charlatan (User) (1 threads, 34 posts) posted 11 years ago (96987h)
Może rookie jakąś aktywność ma ale i tak potrzebuje energicznego kopa. Brakuje tu zaciętych sporów i dyskusji, które można było niegdyś zaobserwować na innych forach. Szczerze, wole czytać kolejne wyimaginowane teorie o sof-ie, oglądać fake'i i ich właścicieli, szukających sławy niż widzieć pustkę i wymierający rookstaying. Zaproście tu kogoś, kto żył/żyje w centrum uwagi rookstayerów. Może Instynkt, Masterwizard, nie wiem, nie jestem zbytnio obeznany. Kogoś z t.pl albo 'best Polish promoted fansite'. Kogoś, kto pokazuje, że rook jest czymś więcej niż exp i skille.

Pozdrawiam

PS. Dajcie drugą szanse zbanowanym. Taki stan wyjątkowy z powodu braku popularności. Kto jak kto, ale oni całkiem nieźle rozkręcali rookie.
Do you like the post?

Trathos

Trathos (User) (2 threads, 475 posts) posted 11 years ago (96987h)
@up

Mówisz kogoś z T.pl ?? T.pl umarła dawno temu, chyba ponad już rok mija kiedy tam nic się nie dzieję a była to jedna z najlepszych stron o Tibii. R.I.P :D
Do you like the post?

Stanislaw

Stanislaw (User) (14 threads, 250 posts) posted 11 years ago (96987h)
nie powiem może jak był freshol, cezet itd były spiny ale dlatego było ciekawie, ich nie ma i nie ma forum, mogę się oczywiście mylić ale tak mi się wydaje.;p
Do you like the post?

Pixiak

Pixiak (User) (51 threads, 522 posts) posted 11 years ago (96987h)
Widzicie, jak chcecie to umiecie komentować ;) Zgadzam się z Tobą ABAROS, coś trzeba z tym zrobić. Wiem, że wielu osobom się nie chce nic pisać, sam tak teraz mam. Nie odpowiadam nawet w bitwie kapel/drużyn. Ograniczam swój czas na forum do minimum. Dlaczego? Bo nic mnie tutaj nie "przyciąga" tak jak chociażby miesiąc temu.

Gardor ;)
Do you like the post?

Lady Ariadna

Lady Ariadna (User) aka Cinnamon Paw (95 threads, 1486 posts) posted 11 years ago (96986h)
Zgadzam się :)
Komentarze są, tak jak wyżej. Mam parę pomysłów, i sądzę, że dam radę je wprowadzić w życie w ten weekend. To powinno dać wam trochę tematów do dyskusji ;)
Do you like the post?

Hardstyle

Hardstyle (User) (2 threads, 31 posts) posted 11 years ago (96985h)
Regularnie odwiedzam to forum, mimo że na rooku nie gram chodź bywały dni kiedy logowałem żeby pograć.
Jakiś czas temu chcąc ożywić trochę dział ze zdjęciami napisałem posta który jak był tak nie doczekał się jasnej odpowiedzi.
Hardstyle wrote: §21. Zabronione jest rozmawianie na temat szczegółów związanych z Open Tibia Server, (np. silniki, czy skrypty) z pominięciem tematu ogólnej idei projektu.

Czy założenie tematu w dziale zdjęcia oraz wrzucanie ich również jest zabronione ? W sensie zdjęcia zrobione na OTS ale w dalszym ciągu na Rookgaardzie ?
Jeżeli rookie naprawdę umiera, to bardzo chętnie postaram się znaleźć te 15 minut dziennie żeby zawsze wrzucić jakieś zdjęcie lub postarać się być aktywnym i brać udział w życiu forum.
Pozdrawiam Hard
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 11 years ago (96984h)
Jestem optymistą i mam nadzieje że uda nam się rozruszać forum, zgadzam się z Abarosem i mam nadzieje na zmiany.
Do you like the post?

Stiwi Łonder

Stiwi Łonder (User) (44 threads, 708 posts) posted 11 years ago (96973h)
Bardzo podoba mi się wasze podejście i zainteresowanie tematem. Doskonale widać, że jak chcemy to potrafimy. Teraz pora rozruszać pozostałe działy, bo póki co tylko "Zdjęcia", "OWiON" i czasami "Tawerna" jakoś się trzymają.

Mam również gorącą prośbę do administracji. Skończcie lamentować i wracajcie do pełnej dyspozycji, bo przykład powinien iść z góry, a w tej chwili nie jest on najlepszy.
Do you like the post?

Citize

Citize (User) (4 threads, 90 posts) posted 11 years ago (96969h)
Akcja pozytwyna, lecz według mnie lepiej coś z tym robić a nie tylko o tym pisać. Zrobić coś dla rzecz strony może każdy. Nawet wystarczy reklamować ją rookerom z swojego servera. Właśnie na marketing powinniśmy postawić jeśli nie chcemy, żeby była to ostatnia odsłona naszej strony o Rookgaardzie. :)
Do you like the post?
Showing 1 to 11 of 11 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.