You are currently browsing the fansite in: English.
Polish
English
Replies
44
Language
PL
Status
Open
Pinned
No

Scientist

Scientist (Admin) aka Insane Rookstar (74 threads, 859 posts) posted 11 years ago (100383h)
Dead Rat → 2gp
Ilość: 2 szt., Cap/Ilość: 0.10 oz./gp
Ponury dźwięk dzwonów znowu zabrzmiał przed świątynią. Ludzie w żałobnych strojach stoją w rzędach ze smutnym wyrazem twarzy.
Padła kolejna ofiara, musimy temu zaprzestać - powiedział burmistrz do Seymoura.
Racja już dziś wywieszę ogłoszenie, szczury nie będą psuć reputacji naszego miasta - odpowiedział.
Znakomicie, może ta bezsensowna rzeź wreszcie się skończy.
Ogłoszenie przed biblioteką:
"Z bezpośredniego rozkazu władz prowincji Rookgaard, na mocy prawa wydanego przez króla Tibianusa III, wynika, że odtąd za przysłużenie się społeczeństwu, poprzez odszczurzanie kanałów, wypłacane będą symboliczne sumy. Wystarczy świeżo zabity szczur, aby otrzymać nagrodę!"
Ogłoszenie przed sklepem obok:
"Szczury wydane władzom zostają spalone, ja zaś, mogę z nich wytworzyć, co prawda niskiej jakości, wyroby skórzane, a płacę tyle samo! Nie pozwól, aby marnowała się dobra skóra, wybieraj mądrze!"
Źródło: Tibia Wiki
Spoiler:
Żadnych takich ogłoszeń nie znalazłem. Ktoś coś wie?

Pozostałość po Pokoju Treningowym
Training Center
Centrum treningowe to zespół pomieszczeń znajdujący się na kiedyś na Rookgaardzie, pod akademią. Można było tam nauczyć się podstaw jak: otwierania drzwi, zabijania potworów, przemieszczaniem się pomiędzy poziomami za pomocą liny itp. Pełniło funkcje obecnego samouczka, jednak rzadko było używane. Pomieszczenie w którym było możliwe podjęcie walki z 4 potworami: robakiem, wilkiem, trollem i pająkiem. Żeby dostać się do pomieszczenia trzeba było mieć klucz 4600, kupowaliśmy go u Seymoura za 5gp który dziś jest rarytasem ponieważ obecnie to pomieszczenie już nie istnieje.
Źródło: Tibia Wiki
Spoiler:
Usunęli centrum treningowe, a zostawili ogłoszenie? Brawo, CipSoft!
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 11 years ago (100371h)
Ciekawi mnie gdzie znajdujesz takie opisy? Czy moze sam je wymyslasz?
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) aka Insane Rookstar (74 threads, 859 posts) posted 11 years ago (100369h)
Lee wrote: Ciekawi mnie gdzie znajdujesz takie opisy? Czy moze sam je wymyslasz?
Podałem źródło. Głównie Tibia Wiki.
Do you like the post?

Zoxks

Zoxks (User) (14 threads, 288 posts) posted 11 years ago (100366h)
Tibia.wikia.com
Jest bardziej wiarygowdna jak i więcej ifno :)
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) aka Insane Rookstar (74 threads, 859 posts) posted 11 years ago (100316h)
Katana Room
Atk: 16, Def: 12+1, Cap: 31.00 oz.
W odległych wiekach, żył na wyspie Rookgaard pewien wojownik, był odważny i silny. Gdy usłyszał o niezwykłym mieczu, od razu go zapragnął. Po wielu tygodniach wszedł do tajemniczej jaskini. Na jej ścianach znajdowały się starożytne malowidła. Wojownik nie wahał się, postanowił że zobaczy, co jest dalej, nawet jeśli będzie musiał pokonać demona. Gdy ujrzał tajemniczy miecz, zrozumiał że to katana, miecz którego od tylu tygodni zawzięcie poszukiwał. Po dotknięciu rękojeści miecza, rozhuczał się głośny dźwięk. Bohater wyjrzał za siebie.Wtedy zobaczył Orshabaala, jednego z najpotężniejszych demonów i strażnika katany. Po wyczerpującej walce, pokonał demona. Z jego serca rozbuchał ogień, który spalił bohatera. Od tego czasu demony ustawiły straż miecza, jednak z upływem wieków straż przeewoluowała na słabe stwory, a miecz stracił swą magiczną moc i teraz był tylko japońską bronią dostępną wszędzie.
Źródło: Tibia.pl
Scientist wrote:Tibio.pl, czo to za brednie?!
A Rookgaard warrior ventured into a cave, met monsters he couldn't defeat, and his loot can be found at the place of his death.
Źródło: Tibia Wikia
Spoiler:
Odpowiednie ciało było "zasypane szkieletami", więc słodkie dziewczę musiało biegać w jedną i w drugą, narażając swoje zdrowie.
Insane Sweetheart - to Twój szczęśliwy dzień! Gospodarzem pokoju nagród został słodki Rottie the Rotworm, nyan.
Takie tam znienacka.
Takie tam znienacka do kwadratu.
Podsumowanie pojedynku. Dama straciła ~25 mikstur. Czerwony pasek życia ma potworność i dziewczyna. Skończyły się napoje lecznicze. Gotowa do wyjścia. Wystarczy postawić krok na schodach. Rottie poległ! Ale szczęście : ).
Trzeba było jakoś zbić ten okropny 2. poziom.
A jakie wy słyszeliście legendy na temat tej misji?

Zmiany:
Doświadczenie: 73 → 92
Club Fighting: 10 → 12
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) aka Insane Rookstar (74 threads, 859 posts) posted 11 years ago (100235h)
Minotaur na górce pokonany na dystans
HP: 100, EXP: 50
Ów minotaur najprawdopodobniej pełni funkcję latarnika. Świadczy o tym fakt, iż na szczycie rozpalone jest ognisko, mogące wskazywać "byczym" marynarzom drogę do Wyspy Nowicjuszy (patrz: tratwa z minotaurami na południe od Thais). Co ciekawe, Amber przypłynęła na Rookgaard z zupełnie innej strony, potwierdzając tezę, że ta latarnia jest przeznaczona tylko dla minotaurów.
Źródło: Moja głowa
Spoiler:
Pierwszy bloodhit z włóczni i od razu 17...
Miałam trzy zatrute strzały. Nie trafiłem żadną z nich.
Taki tam awansik.
Już pada zapchlony śmierdziel.
No już prawie...
Leży pi*da!
Co Minotaur Mage powiedział naszym dziennikarzom...

Minotaur Mage: "Bitwa z ludźmi w Minotaur Hell! Posiłki z Mintwallin przez teleport! Jestem magiem, więc zamknę się w pokoju, na-na-na-na! O ku**a, zamknąłem drzwi, więc szwagry z Mintwallin nie pomogą w walce! No to wybudujmy port."

Zmiany:
Doświadczenie: 92 → 95
Do you like the post?

Lee

Lee (User) (38 threads, 963 posts) posted 11 years ago (100235h)
No jaka ladna historyjka, takie cos jest fajne, jeszcze troche i Kanka przebijesz.
Pamietam jak z Kankiem sie wybralismy na misje rpg z ustawieniami Tibi pod 7.6.
Do you like the post?

Acotte

Acotte (User) (16 threads, 363 posts) posted 11 years ago (100235h)
"Minotaur Mage: "Bitwa z ludźmi w Minotaur Hell! Posiłki z Mintwallin przez teleport! Jestem magiem, więc zamknę się w pokoju, na-na-na-na! O ku**a, zamknąłem drzwi, więc szwagry z Mintwallin nie pomogą w walce! No to wybudujmy port.""

XD

A wracając do sensowności to mogłem wpaść popatrzeć :C
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) aka Insane Rookstar (74 threads, 859 posts) posted 11 years ago (100219h)
Katana Room - aktualizacja
Atk: 16, Def: 12+1, Cap: 31.00 oz.
Po znanych wojownikach słuch zaginął. Pewien podróżnik zauważył, że wchodzili do nieznanej mu dotąd dziury we wschodniej części wyspy. Ciał nikt nie odnalazł, więc można przypuszczać, że umarli w podziemiach. Najprawdopodobniej, dlatego tam znajdują się ich groby.
Najbardziej wyróżniające się trupy to: "Small Axe", "Katana", "Viking Helmet" oraz "Key" (4!). Najprawdopodobniej są to zwłoki naszych bohaterów: Urbat Afgars, Kendram Benson, Polgan Bonecrusher, którzy zginęli w trakcie podróży.
Spoiler:
Wasp Tower
HP: 35, EXP: 24
Chyba nie ma co się nad tym rozwodzić. Zwykłe siedlisko os. Ale "honey flower" musi być cenny, skoro można go wymienić na najlepsze nogawice na Wyspie.
Spoiler:
Do you like the post?

Trathos

Trathos (User) (2 threads, 475 posts) posted 11 years ago (100216h)
Brakuje jednego kolesia, 4 itemki 3 ciała ? chyba że coś pominąłem ? :)
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) aka Insane Rookstar (74 threads, 859 posts) posted 11 years ago (100213h)
Trathos wrote: Brakuje jednego kolesia, 4 itemki 3 ciała ? chyba że coś pominąłem ? :)
Cztery ciała się wyróżniają. Bohaterów jest trzech. Jest też i Ghoul. I właśnie o to chodzi, że brakuje jednego bohatera. Ale może jeden z tych trupów jest mniej ważny, np. "Small Axe" i to wszystko wyjaśnia.
Do you like the post?

Scientist

Scientist (Admin) aka Insane Rookstar (74 threads, 859 posts) posted 11 years ago (100163h)
Present Box
Vol: 5, Cap: 6.00 oz.
Podobno Seymour potrzebuje pudełka, aby wysłać coś królowi Tibianusowi. Takie informacje znalazłem, ale nie byłem w stanie ich potwierdzić...
Spoiler:
Ktoś wie coś więcej? Dzielić się tu, natychmiast!
Do you like the post?

Eleiv

Eleiv (User) (0 threads, 4 posts) posted 11 years ago (100161h)
Kurczę, a przed chwilą wywaliłem do wody swoje pudełko! ;c
Do you like the post?

FFF

FFF (User) (33 threads, 1991 posts) posted 11 years ago (100148h)
Już sprzedać mogłeś prędzej, albo na legion helmet wymienić.
Do you like the post?

Trathos

Trathos (User) (2 threads, 475 posts) posted 11 years ago (100021h)
Podobno Seymour potrzebuje pudełka, aby wysłać coś królowi Tibianusowi. Takie informacje znalazłem, ale nie byłem w stanie ich potwierdzić...
Lesiu: ...słynne [11x5] ;) Nie owijając w bawełnę, chodzi o książkę w języku orków. Jest w niej zapisany spis prezentów. I to jest wyjaśnienie dlaczego "orki potrafią liczyć tylko do 5" - bo po prostu nie miały pojemniejszych paczuszek (Vol:5)
Wywiad z Lesiem :)
Do you like the post?
Showing 31 to 45 of 45 results
In the last 15 minutes, 0 unique users visited the fansite, including 0 logged in.